1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage bij Librije’s Hotel

Stage bij Librije’s Hotel

Een stageplek op een toplocatie is een ervaring om nooit te vergeten. Nick van der Linden, hbo-student Hotel- en Eventmanagement, kan hierover meepraten. Hij liep stage op de salesafdeling van Librije’s Hotel. “Een onwijs mooi bedrijf waar alles mogelijk is voor elke gast.”

Wat waren je verwachtingen van deze stageplek?

"Mijn verwachtingen waren natuurlijk erg hooggespannen. Aangezien ik het bedrijf al kende van mijn vorige stage, wist ik dat ze heel goed met stagiaires om gaan. Wanneer je initiatief toont, zijn ze echt bereid je iets te leren."

Welke taken heb jij op de afdeling sales?

"Ik ben begonnen bij Food on Tour, het cateringbedrijf van de Librije. Mijn werkzaamheden waren heel breed: offertes maken, sales-activiteiten, acquisitie, eigenlijk van alles en nog wat. Daarnaast heb ik bij de telefooncentrale gewerkt, hier komen de telefoontjes voor alle Librije-bedrijven binnen."

Waar ben je tijdens je stage tegen aan gelopen, en wat ging juist goed?

"Ik heb veel ervaring in de horeca, maar dan vooral in de keuken. Dus eigenlijk was alles op het gebied van sales nieuw voor mij. Wat ik in het begin het moeilijkste vond was het aannemen van de telefoon. Hier had ik geen ervaring mee. En omdat er voor alle Librije-bedrijven telefoonlijnen binnen komen, wordt er van je verwacht dat je overal iets vanaf weet. Uiteindelijk ging dit heel goed, net als het opstellen van offertes."

Welke invloed heeft deze stage op jou gehad?

"Ik heb ontzettend veel geleerd over wat ik ‘de andere kant van de horeca’ noem. Buiten mijn stages om heb ik nog nooit in een dergelijke horecagelegenheid gewerkt. Ik ben er veel meer allround van geworden."

Wat is jouw mening over de visie van Librije’s Hotel?

"Librije is een onwijs mooi bedrijf waar alles mogelijk is voor elke gast. Een bedrijf waar heel veel andere bedrijven iets van kunnen en mogen leren. De kracht van het bedrijf zijn Jonnie en Thérèse (Boer, red.) zelf, hun visie met betrekking tot de horeca is bijzonder. Hun sterke punten zijn de hoogstaande kwaliteit en de gastvrijheid. Dit is zo bijzonder, het komt zelden of nooit voor."

Wat is de grootste uitdaging in je werk?

"Het is een enorme uitdaging om elke dag nieuwe dingen mee te maken. En om gasten een bijzondere avond of een fantastisch weekend te geven en hun hoge verwachtingen toch weer te overtreffen."

Wat doe jij over tien jaar?

"Het is een droom van mij om ooit voor mijzelf te mogen beginnen. Maar eerst wil ik nog meer ervaring opdoen en mijn kennis verrijken, ik wil goed onderlegd zijn voordat ik aan mijn eigen bedrijf begin."

Lees meer over: hotelschool, stage