1. Home
  2. Nieuws
  3. Steward bij Transavia

Steward bij Transavia

Oud-Tio-student Danny Grimme is nu steward bij Transavia. Hij wist als klein jongetje al dat hij de luchtvaart in wilde. “Het is iedere keer weer een avontuur dat we aangaan met de crew. De vrijheid van het vliegen spreekt mij aan, maar ook het bieden van gastvrijheid aan de passagiers." Danny kijkt met een goed gevoel terug op zijn studie Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess). “Vooral de anekdotes van de docenten vond ik interessant. Leuk om van hen te horen hoe het er echt aan toe ging.”

Passie voor vliegen

Zijn tweedejaars stage was als grondsteward op Schiphol, maar het liefst wilde hij vliegen en dan wel bij Transavia. “Als kind heb ik veel gevlogen met mijn ouders, vooral met Transavia. Ik vind het een leuke, gezellige Nederlandse maatschappij. Ik solliciteerde dan ook meteen toen er een vacature online kwam voor steward. Het was een strenge selectie. Van de enkele duizenden sollicitanten zijn er 200 aangenomen. Waaronder ik gelukkig! Nu vlieg ik gemiddeld 3 à 4 dagen in de week op meer dan 100 bestemmingen. Het is geweldig om met vijf andere collega´s het avontuur aan te gaan en de passagiers een fijne vlucht te bezorgen.”

Snel studeren 

Danny wist als klein jongetje al dat hij in de luchtvaart wilde werken, dus koos hij bewust voor de opleiding Steward Receptionist Host. “Het is een brede opleiding en ik kon binnen 2 jaar afstuderen, dat was doorslaggevend voor mijn keuze. Ik heb een heel goede begeleiding gehad en de lessen waren motiverend.”

Bekende Nederlanders 

Wat vindt Danny nou het allerleukste aan het vliegen? “Dat iedere dag weer anders is. Andere mensen, andere bestemmingen, en andere collega's. We hebben ook weleens Bekende Nederlanders aan boord. Zo heb ik met mijn bemanning de gasten van het bruiloftsfeest van Nicolette van Dam mogen terugvliegen vanuit Spanje en heb ik zelfs wel eens leden van de koninklijke familie aan boord gehad.” 

Volg Danny op LinkedIn