1. Home
  2. Nieuws
  3. Finale Stocks & Bonds: hoe word je succesvol op de beurs?

Finale Stocks & Bonds: hoe word je succesvol op de beurs?

Meer dan 100 studenten zitten online klaar voor de finale Stocks & Bonds, waarin de beste beleggende studenten hun strategie van de afgelopen weken presenteren. Want iedereen wil natuurlijk weten: hoe word je zo succesvol mogelijk op de beurs?

De opdracht: beleggen via simulatiegame

Tijdens het project handelen studenten zelf 11 weken lang op de beurs via een simulatiegame. Hun strategieën variëren van trendlijnen in de gaten houden, het nieuws volgen, groeiaandelen kopen tot risico’s spreiden. Er zijn drie verschillende prijzen te vergeven:

Project Stocks & Bonds

De eerste prijs die wordt uitgereikt is aan de winnaar van Project Stocks & Bonds. De beste strategie en presentatie? Die had International Business Management-studente Lieke Voorthuijsen: ze focuste eerste op techbedrijven, spreidde haar risico door later in verschillende branches te investeren, en: nieuws, nieuws nieuws. “Elke ochtend, elke avond analyseerde ik het nieuws.” Bovendien deed ze een extra onderzoek naar particuliere beleggers in coronatijd, waaruit bleek dat particuliere beleggers te lang wachten met het pakken van hun winst.

Lieke heeft veel geleerd van het project, vertelt ze: “Ik ben er vol voor gegaan om het beste eruit te halen, en ik heb onwijs veel geleerd van de afgelopen periode. Waar ik eerst nog helemaal geen verstand had van beleggen, heb ik nu het idee dat ik er helemaal klaar voor ben om met mijn eigen geld te gaan beleggen!”

Minor Stocks & Bonds

Het project Stocks & Bonds is ook als minor te kiezen. Ook deze studenten leerden alle ins en outs van de financiële beurs en handelden op een fictieve beurs. De winnaar: Hotel- en Eventmanagementstudent Elmer Bool! Hij hielt het financiële wereldnieuws goed in de gaten en gebruikte daarvoor altijd meerdere bronnen. En hij had geduld, want change comes with time.

International Trading

Voor het project International Trading vond de jury het lastig een winnaar te kiezen: de finalisten zaten alle drie erg dicht bij elkaar, maar elke finalist blonk wel ergens in uit. Uiteindelijk gaat International  Business Management-student Max Loos er met de eerste prijs vandoor. “A big shoutout to my lecturer mister Breebaart for being amazing! Ik heb heel veel geleerd van dit project, en ik heb veel lol gehad.”

De winnaars winnen een mooie geldprijs én een e-reader, want om succesvol te zijn op de beurs moet je lezen, lezen, lezen! Of passief beleggen natuurlijk 😉

Lees meer over: business, financieel, project