1. Home
 2. International Business Management

International Business Management

Hbo Bachelor Business & Ondernemen 3 jaar

International Business Management

Beste opleiding International Business van Nederland volgens de Keuzegids Hbo De wereld draait om handel. Internationale contacten leggen, ondernemen en kansen zien óf creëren. De hbo-opleiding International Business Management brengt je een stap dichter bij internationaal succes.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, financieel manager, sales- of marketingmanager. Of start je eigen onderneming.

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo businessopleiding biedt je een stevige zakelijke en economische basis, met als extra aspect finance en e-commerce. Daarom ben jij na deze opleiding ook in de finance- en onlinewereld helemaal op je plek. Ben jij:

 • Competitief?

  Heb jij de wil om te scoren? Je volgt internationale ontwikkelingen op de voet en bent trends altijd net een stapje voor. Je hebt contacten over de hele wereld en zet je kennis in als manager bij een multinational, als zelfstandig ondernemer of bij een bedrijfsovername. Jouw winnaarsmentaliteit zorgt ervoor dat jouw bedrijf succesvol is.

 • Geïnteresseerd in handelen op de beurs?

  Wil jij alles weten over obligaties, aandelen, opties en futures? Je leert stapsgewijs de zaken die belangrijk zijn om de eerste stappen te kunnen zetten als belegger. Een beetje competitie mag natuurlijk niet ontbreken: de 3 studenten met de beste resultaten kunnen een mooi geldbedrag winnen tijdens het project Stocks & Bonds.

 • Graag met cijfers bezig?

  Hoe kan het dat je deze week veel minder omzet hebt dan vorige week? Het is je natuurlijk opgevallen in de statistieken. Komt het door seizoensinvloeden of is er meer aan de hand? Bij de hbo-opleiding International Business Management leer je deze cijfers te begrijpen en daarop actie te ondernemen.

 • Internationaal georiënteerd?

  Wil jij graag werken in een internationale omgeving? Deze businessopleiding stelt je in staat om meer van de wereld te zien! Tijdens de internationale studiereis bezoek je een partneruniversiteit en internationale bedrijven. Internationale werkervaring doe je op tijdens je (internationale) stages.

 • Ondernemend?

  Zie jij altijd en overal kansen? Zou je graag je eigen onderneming starten? In deze businessopleiding kan je hiermee meteen aan de slag. Samen met je medestudenten richt je een onderneming op en adviseer je bedrijven op het gebied van strategie en bedrijfsvoering.

 • Nieuwsgierig naar andere culturen?

  Het draait in de wereld om handel en jij wilt internationaal kunnen meedraaien. Daarom kom je al tijdens je studie International Business in contact met andere culturen tijdens de internationale studiereis, tijdens je internationale stage of als je in het buitenland gaat studeren. Zo kom je te weten hoe je succesvol zaken kunt doen in andere landen.

 • In control?

  Heb jij graag de touwtjes in handen? En ambieer jij een leidinggevende functie? Tijdens de opleiding International Business Management worden je leidinggevende capaciteiten verder ontwikkeld bij het vak Managementvaardigheden en natuurlijk pak jij bij de verscheidene projecten meteen de leiding: word bijvoorbeeld algemeen directeur van jullie student company.

 • Goed in netwerken?

  Leg jij makkelijk nieuwe contacten? Een hele goede eigenschap, want hiermee bouw je binnen no time een goed netwerk op. Heel waardevol voor je toekomst!

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Voor meer informatie bekijk je het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag.

International Business Management in beeld

 • Dit is International Business Management
  Dit is International Business Management
 • Tio-student Thomas runt zijn eigen game bedrijf FruskyGames
  Tio-student Thomas runt zijn eigen game bedrijf FruskyGames
 • Projecten bij International Business Management
  Projecten bij International Business Management
 • Stages bij International Business Management
  Stages bij International Business Management
 • Study trip to Riga!
  Study trip to Riga!
 • Business and Marketing in the Big Apple
  Business and Marketing in the Big Apple
 • International Business Management: Private Banking stage
  International Business Management: Private Banking stage
 • Business stage lopen? Ja natuurlijk in het buitenland
  Business stage lopen? Ja natuurlijk in het buitenland
 • International Business Management: student company Paraclick
  International Business Management: student company Paraclick

Beste businesopleiding

Deze hbo-opleiding scoort voor het negende jaar op rij als beste in de Keuzegids hbo en is daarmee uitgeroepen tot beste businessopleiding van Nederland. Bovendien behaalde International Business Management de laatste jaren zeven keer de hoogste cijfers van alle businessopleidingen in de Nationale Studenten Enquête, en bekroont het Elsevier-onderzoek ‘Beste studies 2022’ de opleiding met een gouden medaille.

Businesstalent

Je sluit een deal met een Amerikaans bedrijf en onderzoekt je zakelijke kansen in Azië: Business as usual na je opleiding International Business Management. Je volgt internationale trends en ontwikkelingen op de voet, draait op topniveau mee in de financiële dienstverlening en legt wereldwijd contacten. De businesswereld ligt aan je voeten na deze opleiding bij de beste hogeschool van Nederland.

Zet je talenten en expertise in als manager bij een multinational, als (financieel) consultant of als zelfstandig ondernemer.

Waarom kiezen studenten voor International Business Management?

 1. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar en hbo-ad in 2 jaar.
 2. Internationale handel leidt tot veel banen en kansen voor goed opgeleide jonge mensen. 
 3. Als je deze businessopleiding afrondt, ben je ook een specialist in finance. Je leert alles over aandelen, obligaties, futures, etc.
 4. Je studeert aan de beste businessopleiding van Nederland (al sinds de start van de studie, 9 jaar op rij, Keuzegids).
 5. E-commerce is een belangrijk onderdeel van de opleiding, omdat veel handel online plaatsvindt en cross channeling steeds populairder wordt.
 6. Na afronding van deze opleiding ben je breed inzetbaar.
 7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding.

Na de studie

Je kunt veel kanten op met je hbo-diploma International Business Management. Wat dacht je bijvoorbeeld van commercieel adviseur bij ABN AMRO of ga aan de slag als manager marketingcommunicatie bij de Amerikaanse Kamer van Koophandel. Wil je weten wat je allemaal kunt worden?

Bekijk jouw toekomstperspectief
Deze hbo-opleiding is door de NVAO geaccrediteerd. De bacheloropleiding International Business Management (CROHO-nummer 34144) leidt je in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA). De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel International Business (IB), aangevuld met e-commerce en finance. Het Associate degree-diploma International Business Management (CROHO-nummer 80106) kun je in twee jaar behalen. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.