U bevindt zich hier

  • home
  • International Business Management
 
International Business Management

International Business Management (hbo)

International Business Management (IBM) bereidt je voor op een internationale carrière in de meest uiteenlopende sectoren. Het draait in de wereld om handel. Internationale contacten leggen en kansen zien, of ze zelf creëren. International Business Management brengt je een stap dichterbij internationaal succes. Na de opleiding International Business Management is de wereld je werkveld.

CROHO-nummer: 34144

LEREN DOOR DOEN

Zaken doen leer je door te doen. Daarom volg je salestrainingen en masterclasses, ga je op internationale studiereis en bezoek je multinationals.BEKIJK HET STUDIEPROGRAMMA

BUSINESSCARRIÈRE IETS VOOR JOU?

Je sluit een deal met een Amerikaans bedrijf en onderzoekt de mogelijkheden om zaken te gaan doen in Azië. ‘Business as usual’ na je opleiding International Business Management. Ook in de financiële dienstverlening draai je op topniveau mee. Je volgt internationale ontwikkelingen op de voet en bent trends altijd net een stapje voor. Je hebt contacten over de hele wereld en zet je kennis in als manager bij een multinational, als zelfstandig ondernemer of bij een bedrijfsovername.

WAAROM IBM KIEZEN?

KWALITEIT

Tio hbo-opleiding International Business Management topleiding volgens Keuzegids hbo 2016Deze hbo-opleiding is door de NVAO geaccrediteerd en scoort wederom als beste in de Keuzegids Hbo 2017. In de Keuzegids eindigt International Business Management op de 1e plek van alle IBMS-opleidingen in Nederland en mag zich daarmee ‘

Beste businessopleiding van Nederland

’ noemen. Bovendien heeft IBM drie jaar op rij de hoogste cijfers van alle businessopleidingen in de Nationale Studenten Enquête en ook in het Elsevier-onderzoek ‘Beste studies 2015’ eindigde de opleiding op 1.

BESTE BUSINESSOPLEIDING


BUSINESSOPLEIDING IN 3 OF 4 JAAR

De opleiding International Business Management, die je ook in het Nederlands kunt volgen, leidt in drie of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Business Administration (BBA) (CROHO-nummer: 34144). IBM is mede gebaseerd op het beroepscompetentieprofiel International Business and Management Studies (IBMS), aangevuld met e-commerce.

SNEL STUDEREN


WANNEER STARTEN MET DE OPLEIDING?

Je kunt op twee momenten in het jaar bij Tio starten: in januari (maandag 4 januari 2016) of in september (maandag 29 augustus 2016).

MEER OVER STARTEN EN TOELATING


IBMS IN ENGLISH

International Business Management wordt op alle vestigingen in het Nederlands aangeboden. Op de vestigingen in Amsterdam en Utrecht kan ook gekozen worden voor de Engelstalige variant: International Business Management.


AAN DE SLAG

Deze businessopleiding bestaat voor bijna 60% uit praktijk. Je leert alles over aandelen, obligaties, opties, futures en effecten en gaat er zelf mee aan de slag met een virtuele portefeuille. Maak een virtuele tour door het boardroomlokaal.DIT ZEGGEN STUDENTEN

Student Maarten Bosch: “Toen ik eens naar een open dag van Tio ging, was ik meteen verkocht! Een leuke sfeer, kleine klassen, goed onderwijs én dat stuk praktijk wat ik juist miste bij wetenschappelijke opleidingen.”


Student Esther Robakiewicz: “Ik ben er heel trots op dat ik al op mijn 17e ABN AMRO op mijn cv kan bijschrijven.”


Student Wessel Heikens: “De sfeer is goed, omdat iedereen hier om je heen erg positief en gemotiveerd is neem je dit in je op en ga je er zelf nog meer plezier in krijgen.”


Studente Kelly Reijne: “Dat de docenten uit de praktijk komen en hun ervaringen met ons delen is een groot voordeel. Dit maakt de lessen een stuk leuker en boeiender.”


Student Victor Occelli: “Tijdens mijn studie heb ik het vak Marketing gevolgd, en de termen die ik heb geleerd tijdens dit vak komen nu, tijdens mijn stage, goed van pas.”


Oud-student Martijn Tomassen: “De klantgerichtheid die ik vanuit mijn Tio-opleiding en van huis uit – mijn ouders zijn horeca ondernemers – heb meegekregen komt perfect van pas.”


Student Sian Houwaart: “Ik vind het een heel boeiend totaalpakket. Het leuke is dat bijna alles praktijkgericht is en je dus heel veel in de praktijk leert en niet alleen maar uit boeken studeert.”

INTERVIEWS MET STUDENTEN


BUSINESS BRANCHE

De behoefte aan internationaal georiënteerde managers met een goede opleiding stijgt door de groeiende wereldhandel. Nederland is een handelsland bij uitstek. Wereldwijd staat Nederland op de vijfde plek als het gaat om export van goederen en zevende als het gaat om export van diensten. Met kennis van zaken en een goed gevoel voor finance en e-business schop je het ook als zelfstandig ondernemer ver.


GEZOCHT: BUSINESS TALENT

Businessstudent werkt als salesmanager bij American Express


Oud-student Stefan Sprenkels werkt als salesmanager bij American Express en hielp bij het opzetten van een nieuwe afdeling voor American Express Nederland. “Ik werk voor de corporate tak en ben verantwoordelijk voor de acquisitie van business-to-business.”

SALESMANAGER BIJ AMERICAN EXPRESS


OPEN DAG: JESSE NODIGT JE UIT


ONTDEK TIO OP DE OPEN DAG
Bezoekers van deze pagina bezochten ook:

Internationaal Business Management toelating

Internationaal Business Management inhoud studie

Open dagen

Studiegidsaanvraag


Menu items:

Waarom voor Internationaal Business Management kiezen

Hbo in 3 of 4 jaar

Studieprogramma

Toelating

Opleidingslocaties

Opleidingskosten en studiefinanciering

Na de studie