1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio Alumna is manager events bij Triple Double

Tio Alumna is manager events bij Triple Double

UEFA, Philips, TeamNL, Vuelta 2020, KLM... Het is slechts een greep uit de merken en bedrijven waarvoor Maureen Dasselaar en haar team de gaafste (inter)nationale evenementen organiseren. De ambitieuze oud-Tio-studente werkt voor het toonaangevende sportmarketingbureau Triple Double. Maureen: “We helpen bedrijven en merken te profiteren van de kracht van sport.”

Merken en fans bijeenbrengen

“Triple Double is een sportmarketingbureau in Eindhoven dat marketingconcepten ontwikkelt voor het bedrijfsleven en de sport”, vertelt organisatietalent en sportliefhebber Maureen enthousiast. Met veel passie geeft Triple Double sport betekenis in de maatschappij en brengt het merken en fans bij elkaar. “We helpen bedrijven om hun communicatie- en commerciële doelstellingen te behalen door iets met sport te doen. Daarbij gaan we echt voor een totaalaanpak: van strategie tot uitvoering.”

Waar sport, marketing en events samenkomen

“Binnen Triple Double werken we met allerlei disciplines om onze klanten volledig te kunnen voorzien in hun behoeftes. Marketing, design, maar ook evenementen”, legt Maureen uit. Als manager events werkt ze op het snijvlak van marketing en evenementen. “Ik stuur het evenemententeam aan, dat bestaat uit onder andere event- en projectmanagers. Daarnaast werken we voor al onze evenementen ook nauw samen met designers en creatieven om tot het beste resultaat te komen. We organiseren zo’n 100 tot 120 evenementen per jaar, best wel wat dus.”

Van Koeweit tot Brazilië

“Van creatief idee tot de daadwerkelijke uitvoering van het evenement; we zijn van begin tot eind betrokken bij het hele traject. Dat is ontzettend leuk”, vertelt Maureen bevlogen verder. “Ik werk voor zo veel verschillende merken en sporten, en op de meest uiteenlopende locaties. Die afwisseling maakt dit werk heel leuk. Net als het internationale aspect trouwens; van Koeweit tot Brazilië, ik kom overal.”

Winnaar Gouden Giraffe

De marketingconcepten van Triple Double vallen regelmatig in de prijzen. Het Open NK Curling op Natuurijs 2018, een evenement uit de koker van Triple Double, won zelfs een prestigieuze Gouden Giraffe Event Award in de categorie Pr & Mediawaarde. Maureen: “Curling is een relatief onbekende sport. Wij wilden met dit pr-evenement deze sport in Nederland op de kaart zetten. De mediawaarde was uiteindelijk enorm. Dat we wonnen was heel speciaal!”

Beste evenementenopleiding

Maureen studeerde Hotel- en Eventmanagement op Tio. “Regelen zat altijd al in mijn bloed. Ik wilde dus graag iets met evenementen doen, maar ook met sport”, vertelt ze. “Toch koos ik bewust niet voor een sportopleiding; ik wilde de beste opleiding op evenementengebied. Tio stond toen al heel goed aangeschreven. De kleinschaligheid en persoonlijke begeleiding waren fijn, net als de docenten uit de praktijk. De studie heeft een goede basis gelegd; Tio bereidt je goed voor op het werkveld.”

Jurylid Event Week

Tijdens haar eigen Tio-tijd had Maureen één doel voor ogen: ooit mogen werken voor Triple Double. Die droom heeft ze waargemaakt. En hoe tof is het dat ze nu tijdens de Eventweek 2019 van Tio de nieuwste generatie Tio-studenten kon aanmoedigen ook hún droom waar te maken?! Tijdens de Eventweek was Maureen namelijk jurylid. “Het niveau vond ik hoog”, blikt ze terug. “De studenten waren heel creatief, vooral in digitale oplossingen. Ik was onder de indruk!”

Lees meer over: alumni, eventmanagement, events