1. Home
  2. Nieuws
  3. Van consultant naar trotse campingeigenaar

Van consultant naar trotse campingeigenaar

Tio-Alumnus Hiller Sikkenga en Marieanne van Tilburg mogen zich de nieuwe campingbazen van Camping Midden-Drenthe noemen. Zij nemen Camping Midden-Drenthe over van de familie Siebers, die het rustiger aan gaat doen. Voor de nieuwe eigenaren is een eigen camping een droom die uitkomt.

De nieuwe eigenaren Hilmer en Marieanne volgden beiden een opleiding in de toeristische sector. Na het afronden van de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement aan Hogeschool Tio en een studie Vrijetijdsmanagement, bleven zij nog even in Amsterdam wonen en werken. Ondertussen werd er jarenlang gedroomd van een eigen vakantiepark in Drenthe. Van Tilburg: "Hilmer heeft altijd gezegd dat hij een eigen camping wilde beginnen. Hij heeft een enorme passie voor de toeristische branche en ik help hem er met liefde bij. Ik denk dat we veel doorzettingsvermogen hebben. We hebben met heel veel plezier een ondernemingsplan geschreven en zijn op zoek gegaan naar een camping die paste bij onze dromen. Fantastisch dat die droom nu uitkomt!”

Hilmer en Marieanne zijn volledig eigenaar van de camping die is gefinancierd met eigen geld en een banklening. Het eerste jaar gaan de nieuwe eigenaren nog meelopen met de verkopende partij. Voor volgend jaar wordt gedacht aan uitbreiding in een waterspeelpark voor kinderen tot 8 jaar. De familie Siebers is nog eigenaar van een naastgelegen perceel waar 48 recreatiewoningen op mogen worden gebouwd. Daarvoor zijn op dit moment geen concrete plannen.

Camping Midden-Drenthe

Camping Midden-Drenthe heeft op 3 hectare zo’n 80 standplaatsen en twee trekkershutten. Op dit moment is de camping vooral in trek bij 50-plussers. Het is een kleinschalige camping, maar wel van alle gemakken voorzien. Luxe kampeerplekken, grote comfortplaatsen en een hoge standaard qua hygiëne. Tevens beschikt de camping over een horecagelegenheid met kleine versnaperingen en dagelijks verse broodjes. Huisvarken Sjakie verwelkomt nieuwe gasten met veel enthousiasme bij de kinderboerderij.

Volg Hilmer op LinkedIn.
Bron: www.nritmedia.nl

Lees meer over: eigen onderneming, ondernemend