1. Home
  2. Nieuws
  3. Op ontdekkingsreis met film, muziek en verhalen

Op ontdekkingsreis met film, muziek en verhalen

Tijdens het jaarlijkse Touroperatingproject bedenken tweedejaars toerismestudenten een vernieuwend product voor een door henzelf opgerichte, concurrerende touroperator in Nederland. Voor dit veelomvattende project hebben ze een ondernemingsplan opgesteld bestaande uit onder meer een productplan, een financieel plan, een marketing- en e-commerceplan en een website plus brochure. Het geheel wordt beoordeeld door een vakjury uit de toerismebranche.

007Travel - From Italy with Love

Larissa Kraaijenbrink en Manal Bennani hebben een zeer origineel nicheproduct bedacht: door Italië reizen in de stijl van James Bond, compleet met het bezoeken van schitterende filmlocaties en een spannende achtervolgingsscène op een Vespa. Met deze Bondelementen kunnen fans hun hart ophalen, terwijl zij en hun medereizigers samen van Italië genieten.

Touritm Music Travel

Nola van der Laan biedt een reis door het Verenigd Koninkrijk voor liefhebbers van de veelzijdige muziek van de jaren ‘60, ‘70 en ‘80. De verschillende muziekstijlen die aan bod komen, brengen voor ieder wat wils. Verbleven wordt er in accommodaties met muziekthema’s. Touritm onderscheidt zich verder met sterke teksten in de programma’s en haar goede, concurrerende positie.

Ronda Verde

Bennet Vels en Jaimy Bethlehem bieden een touroperatingplatform voor groene (‘verde’) treinreizen in Noord-Spanje. Ze krijgen complimenten voor hun concept: een duurzame reis langs steden die bij Nederlanders nog niet zo bekend zijn, waardoor de reis een aaneenschakeling van ontdekkingen wordt. Ook de vormgeving en het diverse programma plus de mix van appartementen en hotels vallen in de smaak.

Coddiwomple

Floor Brekhof heeft haar project in het Engels uitgevoerd. Ze heeft haar onderneming de prachtige naam ‘Coddiwomple’ meegegeven, wat zoveel wil zeggen als “doelgericht reizen naar een nog onbekende bestemming.’ De jury is onder de indruk van de presentatie van haar concept, ‘holidays with a novel combination of literature and culture,’ omschreven met een knappe woordspeling. Ook met haar brochure en website gooit ze hoge ogen.

Lest best

De runner-up is Touritm met de heerlijke onderdompeling in muziek, maar de topper van deze ronde is Coddiwomple. De touroperator van Floor Brekhof wint de eerste prijs vanwege het mooie concept voor haar reis, dat ze uitstekend vertaald heeft naar het totaalpakket van dit project. Floor reageert: “That’s great! Amazing! I hadn’t expected this. I’m really relieved.” Wat een prachtig vormgegeven Wonderland. We willen heel graag mee op reis.

Lees meer over: project, toerisme, winnaar