1. Home
  2. Nieuws
  3. De Faeröer Eilanden: ongerept, onontgonnen, ongelooflijk!

De Faeröer Eilanden: ongerept, onontgonnen, ongelooflijk!

Toerisme-studente Berber Wind vertelt over haar afstudeeronderzoek: "Sinds reisicoon Floortje Dessing in 2010 een aflevering voor ‘3 op Reis’ maakte over de Faeröer Eilanden ben ik verkocht. De ongereptheid, het onbekende en het geïsoleerde van deze eilandengroep heeft mij sindsdien gefascineerd. In het kader van ‘nee heb je, ja kun je krijgen’ stuurde ik een e-mail naar het verkeersbureau Visit Faroe Islands of ik voor hen een afstudeeronderzoek mocht uitvoeren. En die ja, die kreeg ik! Een lang gekoesterde droom kwam uit, want tijdens mijn onderzoek mocht ik afreizen naar de Faeröer Eilanden."

"Nadat ik groen licht kreeg van Visit Faroe Islands begonnen de voorbereidingen voor het afstuderen. Het afstudeervoorstel werd al snel goedgekeurd en ik kon mijn reis naar de Faeröer Eilanden gaan plannen."

Positionering op Nederlandse reismarkt

"Visit Faroe Islands promoot de Faeröer Eilanden internationaal als de ultieme reisbestemming, ook voor de zakelijke markt. Maar op de Nederlandse reismarkt zijn zij eigenlijk nog niet actief. Mijn onderzoek richt zich dan ook op de positionering van de Faeröer Eilanden op de Nederlandse reismarkt door middel van digitale marketing."

Onderzoek op de eilandengroep

"Eind juni stapte ik in het vliegtuig naar de eilandengroep in het midden van de Atlantische Oceaan. Het doel van deze reis was het interviewen van medewerkers, locals en andere reizigers en het verkennen van de bestemming. Samen met andere reizigers trok ik er regelmatig op uit, van wandelingen door de natuur tot meefeesten op hét festival in de kleinste hoofdstad ter wereld. Wat een bijzonder stukje Europa!"

Vol enthousiasme afstuderen

"Inmiddels ben ik al een heel eind op weg met mijn onderzoek, dat vooralsnog zonder grote tegenslagen is verlopen. Dat hoop ik zo vol te houden. Ik ben met veel enthousiasme begonnen aan afstuderen, het einde van mijn opleiding is in zicht en ik doe onderzoek voor een geweldig bedrijf. Wat ik na mijn studie ga doen? Eerst genieten van mijn vrijheid en de wereld in! Volgend jaar september wil ik starten met een vervolgopleiding."

Volg Berber op LinkedIn.

Lees meer over: afstuderen, internationaal