1. Home
  2. Nieuws
  3. Aan het werk onder de Turkse zon

Stage als Guest Relations medewerker in Turkije

Vorig jaar verloor ze haar hart aan Turkije, dus dit jaar wilde ze heel graag terug naar het land. Ze wist een stage te regelen bij een 4,5-sterrenhotel in Antalya en bevind zich deze zomer gelukkig weer onder de Turkse zon. Toerismestudente Merel Kraaijenhof: “Ik vind het leuk om veel onder de mensen te zijn; dat kan gelukkig bij deze stage!”

Merel loopt stage in het Corendon Grand Park Lara Hotel als medewerker Guest Relations. “Samen met het team van Guest Relations is het mijn taak om gasten zich thuis te laten voelen in en om het hotel”, vertelt Merel. “Ik ben een aanspreekpunt voor de gasten, voorzie ze van informatie over het hotel en de omgeving, en help ze bij vragen en klachten. Ook voor praktische zaken, zoals het kopen van bustickets of het bezoeken van een dokter, kunnen ze bij mij terecht.”

Positief verrast

De stage bevalt goed, vertelt Merel. “Ik ben positief verrast. Vorig jaar had ik ook al stage gelopen in Turkije, voor een andere reisorganisatie, maar ik vind het dit keer nóg leuker. De werkzaamheden zijn heel gevarieerd, geen dag is hetzelfde. Met het team kan ik prettig samenwerken. En ook het contact met gasten is fijn; ik vind het leuk om onder de mensen te zijn.”

Turks leren

“Daarnaast heb ik hier weer nieuwe dingen geleerd”, gaat Merel verder. “Zoals goed samenwerken met het team, en de taal, want naast Engels gaat er veel in het Turks. Of hoe bepaalde dingen hier in Turkije worden geregeld. Maar ook hoe je bijzondere situaties moet aanpakken, bijvoorbeeld als er ruzies ontstaan of gasten die onbeschoft zijn. In de praktijk leer je toch het beste hoe je daar goed mee omgaat.”

Studeren aan Tio

Merel studeert Internationaal Toeristisch Management op Tio Hengelo. “De opleiding sprak me destijds aan omdat het toerisme me goed lag, maar ook vanwege het kleinschalige en persoonlijke van Tio. En op de middelbare school had ik geen economie in mijn pakket, maar op Tio kon ik dat gelukkig eenvoudig inhalen, dat speelde ook mee bij mijn keuze. Ik heb er geen spijt van.”

Grenzeloos verliefd

Voor zo’n grote reisorganisatie als Corendon mogen werken is leuk, vertelt Merel tot slot. “De meeste mensen kennen Corendon als reisorganisatie of vliegmaatschappij, maar het heeft ook hotels zoals het Grand Park Lara. Heel leuk om hier stage te mogen lopen. Ik wilde na vorig jaar graag terug naar Turkije. Vanwege het land, maar ook omdat ik hier mijn huidige vriend heb leren kennen!”

Volg Merel op LinkedIn