1. Home
  2. Nieuws
  3. Oud-Cognatio-voorzitter benoemd tot Topstudent

Oud-Cognatio-voorzitter Daan benoemd tot Topstudent

Bij zijn afstuderen in juni kreeg Daan van Boerdonk het predicaat Topstudent overhandigd. De voormalig Hotel- en Eventmanagementstudent ontving de titel als blijk van dank voor zijn inzet voor studentenvereniging Cognatio en zijn bijdrage aan Tio zelf. Hoe kijkt de Amsterdamse alumnus hierop terug?

Na een korte denkpauze: “Het is wel een eer. Normaal krijgt alleen iemand met de hoogste cijfers deze status. Maar nu kreeg ik hem ook, voor alles wat ik voor Tio heb gedaan. Ik heb, denk ik, wel twintig open dagen en open avonden bezoekers voorgelicht.” Bovendien was Daan jarenlang actief bij Cognatio. Hij was al in zijn eerste studiejaar voorzitter van het vestigingsbestuur van Amsterdam en daarna was hij twee jaar voorzitter van het landelijk bestuur van Cognatio.

Leerzame ervaring

Daan organiseerde van alles. “En dat had natuurlijk invloed op mijn cijfers. Het waren niet de beste cijfers. Maar ik heb er ontzettend veel van geleerd. Het is eigenlijk gewoon een bedrijf met 700 leden die je tevreden moet houden. Je moet samenwerken met vijf bestuursleden en bent op jezelf aangewezen, want Cognatio is een zelfstandige organisatie. Je hebt eigenlijk weinig met Tio te maken.”

Kennismaking tijdens introductiekamp

Wat Daan het leukste vond om te organiseren bij Cognatio? “Het introductiekamp in de Ardennen! Buffel Outdoor organiseerde de activiteiten en Cognatio was verantwoordelijk voor het amusement eromheen. Het was mooi om te zien hoe de nieuwe studenten kennismaakten met Tio en Cognatio, en wat wij daar allemaal voor over hadden.”

Gezellige tijd

Op de vraag of Daan het al mist, de studie en Cognatio, antwoordt hij ontkennend. “Het is een gesloten boek. Ik ben goed weggegaan bij de vereniging en op een bepaald moment moet je het stokje doorgeven aan iemand die er weer zijn eigen draai aan kan geven. Ik heb lang genoeg op Tio gezeten. Maar het was wel heel gezellig hoor!”

Word lid van Cognatio!

Daan zou alle kersverse studenten aanraden om bij Cognatio te gaan. “Wat je er ook gaat doen, besturen of als actief lid, je houdt er altijd wel iets aan over. Of dat nou vrienden zijn, een netwerk of bestuurlijke ervaring. Het is de jaarlijkse financiële bijdrage dubbel en dwars waard!” Daan merkt zelf dat zijn werkzaamheden bij Cognatio zijn netwerk heeft verbeterd. “Ik spreek nog regelmatig met vrienden af en je volgt elkaar via Facebook en LinkedIn. Ik weet zeker dat ik daarop kan rekenen.”

Volg Daan op LinkedIn.

Lees meer over: excellent