1. Home
  2. Nieuws
  3. Trotse ouders bij diploma-uitreiking

Trotse ouders bij diploma-uitreiking in Utrecht

“Het woord van de dag is trots”, speecht Arthur Teeuw, vestigingsmanager van Tio Utrecht. Naast hem zit een groep hbo-afgestudeerden klaar in toga en cap. Zij krijgen vandaag hun diploma en mogen zich officieel BBA noemen. Topstudent dit keer is Floor van Oirschot. Zij rondde haar opleiding versneld af en haalde gemiddeld een 7,5.

“De student doet het zelf”, zegt Teeuw, “maar de achterban is ook belangrijk. Het is dan ook geweldig dat alle ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes, broers en zussen, vrienden en vriendinnen hier vandaag zijn om onze studenten in het zonnetje te zetten.”

Ouders betrokken bij studiekeuze

De ouders en broer van bachelorstudente Nicole Lam zijn een goed voorbeeld van die achterban. Verwachtingsvol wachten ze de diploma-uitreiking af. “De studie was pittig, maar ze heeft het goed gedaan en leuke vriendinnen gemaakt”, zegt Liesbeth Lam. “Ze heeft ons betrokken bij haar studiekeuze destijds en wij hebben haar gestimuleerd om voor Tio te kiezen.” Johan Lam vult aan: “We zijn ook op een andere hogeschool geweest, maar het onderwijs op Tio is veel persoonlijker. Hier kon ze zich beter ontwikkelen. Het is moeilijk dat kinderen al zo jong een studiekeuze moeten maken, daarom is het fijn dat de hbo-opleidingen op Tio zo breed zijn.”

Moeder trots op haar Topstudent

Na de ceremonie spreken we Floor van Oirschot. Ze is blij verrast met de titel ‘Topstudent’. “Ik ben heel trots, het kwam heel onverwachts”, zegt ze. Floor werkt inmiddels bij haar afstudeerbedrijf, waar ze mensen met een beperking begeleid en helpt met de marketing. “Het werk is een uitdaging, maar heel leuk en dankbaar. Tio was heel leerzaam, maar ook heel zwaar.” Haar moeder vult aan: “Het was inderdaad af en toe zwaar voor haar, maar ze is een toppertje, een echte doorzetter. Ze wilde hier heel graag naartoe. We hadden Tio op een beurs gezien en hebben ons er toen goed in verdiept. Het is geen goedkope school, maar bleek gewoon betaalbaar via DUO. Prachtig dat dat kan.”

Goed onderwijs, met internationale stages

Ook Marcel Boon, vader van hbo-studente Jeanine, kijkt tevreden terug op de studieperiode van zijn dochter. “Het is goed onderwijs, met veel buitenlandse stages”, zegt hij. “De laatste fase was heel spannend, maar dankzij de goede begeleiding is het supergoed gegaan. Haar afstudeercoach paste goed bij Jeanine, ze was lekker pittig. Toen Jeanine bezig was met haar studiekeuze woonden we nog in Zuid-Afrika. Zij kwam dus van een internationale school, heel anders dan het standaard Nederlandse onderwijs. En dat is Tio ook. We waren dus niet verbaasd toen Jeanine gelijk een klik had met Tio toen ze op een open dag ging kijken.”

Bezoek ook een open dag

Carrière van start

De afgestudeerden, ouders en overige achterban zijn onder het genot van een glas champagne vrolijk in gesprek. De bul is binnen, de cap is in de lucht gegooid, de carrière gaat nu echt van start. Afgestudeerden, van harte gefeliciteerd!