1. Home
  2. Nieuws
  3. Afstuderen bij Unilever

Afstudeeronderzoek bij de marketingafdeling van Unilever

Regel via Tio kaarten voor de HotelloTOP, ga daar naar de young professionalbeurs en vertel waar je naar op zoek bent via een speeddate. Een berichtje op LinkedIn en een sollicitatiegesprek later is alles geregeld; zo kwam Hotel- en Eventmanagementstudente Lola Slager aan haar afstudeeronderzoek bij Unilever Food Solutions. “Ik had me geen betere afstudeerplek kunnen wensen.”

Onderzoek naar Casual Dining Chains

Lola doet haar onderzoek op de marketingafdeling van Unilever Food Solutions: “Ik onderzoek de behoeften van Casual Dining Chains (restaurantketens zoals Loetje en Zusje), zodat Unilever custom made concepten aan hen kan voorleggen. Dat klinkt ingewikkeld, maar betekent in de praktijk dat ik onderzoek wat Unilever Food Solutions extra kan betekenen qua marketingactiviteiten en producten, zodat we dat aan de ketens kunnen aanbieden.”

Veel uit eten

Hoe de studente Hotel- en Eventmanagement dat doet? “Ik ga veel uit eten! De doelgroep bestaat uit millennials, en naast de enquêtes die ik hen voorleg ga ik samen met hen naar restaurants om te bekijken wat ze vinden van de gerechten op de menukaart. Inmiddels ben ik al zo’n 15 keer uit eten geweest en kwam ik er onder meer achter dat millennials bouillon relateren aan ziek zijn. Daarom zullen ze dat niet snel bestellen. Mijn advies was dan ook om bouillon een andere naam te geven.”

Perfecte afstudeerplek

“Het is echt een eer om dit onderzoek bij Unilever te doen”, vertelt Lola enthousiast. “Ik was een beetje bang om een nummertje te worden omdat Unilever zo’n groot bedrijf is, maar dat is echt totaal niet zo. We doen veel aan teambuilding, ik krijg veel begeleiding en af en toe verrassen de chefs ons met een lunch bereid in eigen keuken, waar we dan gezellig met het hele team van kunnen genieten. Ik had me geen betere afstudeerplek kunnen wensen.”

Direct een baan

Naast haar onderzoek heeft Lola ook andere taken bij Unilever: “Ik ontwikkel, implementeer en evalueer activiteiten, promoties en concepten in samenwerking met de klant. Ook trends en ontwikkelingen binnen de foodservicemarkt zet ik om in dit soort concepten. Daarnaast ga ik op bedrijfsbezoek met de accountmanagers en schakel ik veel met externe partijen. Al met al echt een hele fijne afstudeerplek. En het mooie is: ik ga na mijn studie direct bij Unilever aan de slag als Junior Rayon Manager!”

Volg Lola op LinkedIn

We hebben Lola gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Goed
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed
Lees meer over: afstuderen, horeca, marketing, ratings