Tio-alumna Mandy: “Tio kan je naar grote hoogten helpen”

Mandy Brusik was na haar studie Hotel- en Eventmanagement twaalf jaar lang hotelmanager bij Bastion Hotels. Inmiddels is ze rayonmanager bij EW Facitity Services. Ze komt nog steeds veel in hotels, maar dan in een andere rol. “Bij Tio leer je vaardigheden waar je je hele loopbaan nog iets aan hebt. Dat is de reden waarom ik Tio aan iedereen zou aanraden.”

EW Facility Services biedt onder andere schoonmaakdienstverlenging en specialistisch onderhoud aan voor kantoren, de zorg en hotels. Mandy is rayonmanager en werkt in hotels in de regio Amsterdam. “Je hebt de schoonmakers met daarboven de housekeeper. Met die laatste sta ik in contact, net als met de opdrachtgever, dat is vaak de manager van het hotel.”

Verantwoordelijk voor financiële resultaat

Het is geen volledig operationele functie, maar Mandy maakt wel veel mee van de dagelijkse praktijk. “Ik loop natuurlijk wel in het hotel rond, kom op de kamers om de kwaliteit te beoordelen. Ik volg de processen op de werkvloer, adviseer waar nodig en help problemen op te lossen.”

Ze heeft het naar haar zin op haar nieuwe werk. “Elke dag is anders. Ik heb meetings met de housekeepers en opdrachtgevers. Ik maak afspraken met leveranciers en ben verantwoordelijk voor het financiële eindresultaat van mijn rayon. Per periode moeten we omzet behalen en die kunnen verantwoorden.”

Hotelmanager bij hotel met 192 kamers

Na haar studie bij Tio werkte Mandy twaalf jaar als hotelmanager bij Bastion Hotels. Een leerzame eerste werkplek. “Je start bij een kleiner hotel, maar uiteindelijk was ik verantwoordelijk voor een hotel met 192 kamers. Ik deed echt van alles: de medewerkers begeleiden op de werkvloer en waar nodig operationeel bijspringen: in het restaurant, bij de receptie, het doen van bestellingen. Doordat het zó breed is, leer je ontzettend veel en doe je heel veel ervaring op.”

Verder ontwikkelen

Na twaalf jaar vond ze het tijd voor iets anders. “Ik wil me altijd verder ontwikkelen. Het was een geweldige werkplek, maar ik zat daar op dat moment aan mijn plafond. Een oud-collega wees me op EW. Ik heb een open sollicitatie gestuurd. Mede dankzij mijn contacten daar werd ik aangenomen!”

Topopleiding goed voor netwerk

Het belang van netwerken is dus al snel in het gesprek duidelijk. Mandy koos jaren geleden vooral voor Tio omdat ze de opleiding versneld wilde doen en geen trek had in vier jaar intern op de hoge hotelschool. Maar al snel werd duidelijk dat het volgen van een topopleiding ook je netwerk een boost geeft. “Ik deed mijn afstudeeropdracht bij het Nederlands congrescentrum in Den Haag. Daar werd ik met open armen ontvangen in het managementteam. Ik weet niet of me dat zonder Tio zou zijn gelukt, Tio kan je naar grote hoogten helpen.”

Mandy merkt nu, naarmate ze zich verder ontwikkelt en ouder wordt, hoe belangrijk netwerken is. “Mijn baan bij EW had ik waarschijnlijk zonder dat netwerk niet gehad. Dat netwerken begon bij Tio al: de hogeschool brengt je op allerlei evenementen en plekken. Je proeft aan de praktijk en spreekt er met allerlei mensen. De combinatie tussen die praktijk en de goede theorie, maakt het voor mij tot een goede onderwijsinstelling.”

Vaardigheden voor je hele carrière

Ook deed ze tijdens haar studie kennis op, die ze in haar carrière nog steeds gebruikt. “Vooral algemene zaken zoals organiseren en het aanbrengen van structuur. We moesten tijdens de opleiding ons eigen bedrijf opzetten, we waren verantwoordelijk voor evenementen. Dan leer je vaardigheden waar je je hele loopbaan nog iets aan hebt. Dat is de reden waarom ik Tio aan iedereen zou aanraden.”

 Volg Mandy op LinkedIn.

We hebben Mandy gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Goed
Lees meer over: excellent, hotelschool, manager, ratings