1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage bij vijfsterrenhotel in Londen

Stage bij een vijfsterrenhotel in Londen

Stagelopen over de grens; een dikke aanrader wat Maaike van der Wijngaart betreft! De studente Hotel- en Eventmanagement loopt met veel plezier stage bij het vijfsterren Old Town Hall Hotel in Londen: “Het is echt heel gaaf!”

Ze kwam op het idee door het Career Event bij Tio. Daar was een stand met bedrijven uit Engeland die haar aandacht trok. “Het idee sprak mij aan dus toen heb ik via een bemiddelingsbedrijf mijn stage kunnen regelen. Ik solliciteerde bij het hotel via Skype. De persoon aan de andere kant van de lijn was heel aardig dus dat beloofde veel goeds.”

Naar Londen!

En toen hoorde Maaike dus dat ze naar Londen mocht: “Ik besefte eerst niet echt dat ik drie maanden van huis zou gaan. Normaal had ik al heimwee als ik drie weken op vakantie ging. Maar ik vond het idee zo gaaf dat ik toch gegaan ben.” Inmiddels zit Maaike al meer dan twee maanden in Londen, en wat blijkt: “De tijd is echt voorbij gevlogen!”

Ze had voor haar sollicitatie natuurlijk wat onderzoek gedaan naar het hotel. “Het heeft helemaal zijn eigen stijl. Het is geen standaard Hiltonhotel. Er komen zelfs mensen naartoe om alleen maar naar het hotel te kijken, niet eens om te eten of te overnachten.

In de toekomst

Door haar stage bij het Old Town Hall Hotel ziet Maaike in dat ze later graag in een hotel zou willen werken: “We hebben hier ook vaak trouwerijen en dan kan ik meekijken bij andere afdelingen zoals de receptie en het management. Het lijkt me leuk om volgend jaar in zo’n soort functie stage te gaan lopen.” Ook weer bij dit hotel? “Als dat zou kunnen, graag!”

Tips

Voor degene die nog een stageplek zoeken heeft Maaike nog wel wat tips: “Probeer eerst zelf een stage te zoeken en als je naar het buitenland gaat is het goed om te sparen voor huisvesting. In Londen is dat in ieder geval bizar duur!” En dan nog dit: “Vergeet niet te genieten en lekker uit te gaan als je naar het buitenland gaat!”

Volg Maaike op LinkedIn

Lees meer over: internationaal, stage