1. Home
  2. Nieuws
  3. Werken als weddingplanner / partymanager

Werken als weddingplanner / partymanager

Van intieme huwelijken tot grote personeelsfeesten, oud-Tio-studente Anna Casemier draait haar hand er niet voor om. Na haar stage bij Puur Produkties te Amsterdam werd haar een baan aangeboden die ze niet kon weigeren: ze mocht aan de slag als weddingplanner/partymanager. “Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin.”

Anna studeerde Hotel- en Eventmanagement aan Hogeschool Tio. Ze vond een stageplek als allround medewerker bij full service cateraar Puur Produkties. Anna rolde al snel door naar de evenemententak van het bedrijf. Zo was ze van begin tot eind betrokken bij de lancering van Trots op Nederland, de partij van Rita Verdonk. “Echt bijzonder, je hebt overleg met zoveel verschillende mensen, tot de beveiliging aan toe.” Na haar stage kon ze gelijk aan de slag, maar ze moest eerst nog afstuderen. Haar afstudeeronderzoek was gericht op weddingplanning. “Na mijn afstuderen heb ik, in overleg met Puur Produkties, deze tak opgezet binnen het bedrijf. Dit gaat heel goed!”

Over het werk

“Een huwelijk is een heel bijzonder en persoonlijk evenement. Het is geweldig om samen met het bruidspaar alles tot in de puntjes uit te werken en ze de dag van hun leven te bezorgen.” Naast huwelijken besteed Anna ook tijd aan partymanagement. “Mijn dagen zijn heel divers, van klantencontacten en het maken van offertes tot het bezoeken van locaties en het managen van evenementen. Heel indrukwekkend vond ik het evenement dat ik organiseerde voor een grote telecomaanbieder. Met zo’n evenement ben je drie maanden bezig, je hebt dagelijks contact met de klant en wekelijks persoonlijk overleg.”

Tio en de branche

“Mijn opleiding aan Hogeschool Tio is een goede basis geweest voor deze branche. Bij vakken als Commerciële vaardigheden en Eventmanagement leer je de kneepjes van het vak. De eventbranche is heel veelzijdig, geen dag is hetzelfde. Het verveelt daarom nooit!”

Volg Anna op LinkedIn

Lees meer over: alumni, eventmanagement, manager