1. Home
  2. Nieuws
  3. Weddingplanner bij Chantal Jansen events

Weddingplanner bij Chantal Jansen events

Eventmanagement – Milan Albers, studente Hotel- en Eventmanagement, loopt voor haar afstuderen stage als weddingplanner bij Chantal Jansen Events. Tijdens de evenementen, meestal bruiloften, zorgt Milan samen met de eigenaresse dat alles goed doorloopt. “Er gebeuren op zo’n dag veel dingen op hetzelfde moment. Het is dus echt een uitdaging om alles goed te laten verlopen.”

Milan wilde heel graag een afstudeerstage bij een weddingplanner. Milan: “In eerste instantie wist ik niet of dit in Nederland wel echt zou bestaan en of dit net zo zou lopen zoals je op televisie ziet. Ik ben dus op zoek gegaan naar een stagebedrijf dat voornamelijk huwelijken regelt. En dit soort bedrijven bestonden dus wel degelijk. Zo ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Chantal Jansen Events.” Tijdens een bruiloft moet Milan zorgen dat alles goed geregeld wordt, omdat er meerdere dingen op hetzelfde moment moeten gebeuren. “Het bruidspaar moet getrouwd worden, op hetzelfde moment arriveren de bands die op deze dag gaan spelen, het eten voor de gasten moet worden klaargemaakt en in de tussentijd is er ook nog een partij bezig met het opzetten van een vuurwerkshow. Het is aan mij om al deze partijen verder te helpen en te zorgen dat ze op tijd klaar zijn met de voorbereidingen, zodat alles op tijd kan beginnen.”

Toeleven naar een event

Milan vindt het erg leuk dat elke dag anders is en dat haar werktijden ook verschillen per dag. “Ik ga vaak mee naar afspraken, zodat ik weet wat een komend evenement precies inhoudt en hoe de dag er ongeveer uit komt te zien. Je leeft helemaal naar een evenement toe. Het eindplaatje wordt met de dag completer. Daarnaast krijg ik veel verantwoordelijkheid tijdens de bruiloft zelf. Het is best hard werken op zo’n dag, maar omdat het zo leuk is om te doen merk je hier weinig van!” Daarnaast is Milan onderzoek aan het doen naar welke promotie voor een weddingplanner het meest doeltreffend is om zo'n groot mogelijke groep te bereiken om op die manier meer omzet te genereren. Milan: “Naast al mijn taken als weddingplanner krijg ik ook veel “vrije tijd” vanuit mijn stagebedrijf. Hierdoor kan ik voldoende tijd zelfstandig aan mijn scriptie werken.”

Eigen onderneming

Milan houdt zeker van aanpakken en hard werken. “In mijn derde jaar van de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement moest ik een minor kiezen en heb ik gekozen voor de minor ondernemerschap. Wij hebben met ons groepje een geheel nieuw product op de markt gezet; namelijk een riemclip. Deze riemclip houdt het te lange uiteinde van je riem doormiddel van een modieuze clip op de plaats. Op deze clip kun je doormiddel van een magneetsysteem verschillende accessoires bevestigen (www.siraa.nl). In dit project zaten letterlijk bloed, zweet en tranen. Maar wanneer dit lukt geeft dit veel voldoening!” Milan hoopt deze zomer klaar te zijn met haar opleiding. Milan: “Ik zit er over te denken om na de zomer voor langere tijd terug te gaan naar Aruba, daar waar ik in mijn tweede jaar stage heb gelopen. Ik wil hier graag werken en genieten. Ik zie dit nu ik jong ben als een unieke kans, omdat je dit over tien jaar wellicht niet meer zo snel doet.”

Volg Milan op LinkedIn.

Lees meer over: eventmanagement, stage