1. Home
  2. Nieuws
  3. Jongste stagiair Hotel Huis ter Duin werkt nu bij KPN Event

Jongste stagiair Grand Hotel Huis ter Duin werkt aan carrière bij KPN Event

Jessy Tournier doet zijn afstudeerstage bij KPN Event. Hij zette op eerdere stages al stappen in de sales, onder meer als jongste stagiair ooit bij Grand Hotel Huis ter Duin. “Dat zou op een andere school niet zijn gelukt.”

Leerzame stage bij tophotel

“Een onwijs mooie en leerzame periode”, noemt Jessy zijn eerste stage als Tio-student. Als zeventienjarige was hij de jongste stagiair die Huis ter Duin ooit had gehad. Naast ‘vet’ was het vooral leerzaam. “Ik dacht: ik ben het mannetje en kan alles al, maar ik had alleen ervaring als afwasser en ober. Op de salesafdeling van een van de beste hotels van Nederland komt natuurlijk wel iets meer kijken.”

Praktijkervaring

Zo belde hij voor het eerst met klanten en potentiële gasten en werd hij er door collega’s op gewezen dat daar ander taalgebruik bij past: Algemeen Beschaafd Nederlands. “Als je praat met vrienden of studiegenoten is dat natuurlijk heel wat anders. Je krijgt het wel aangeleerd tijdens de opleiding, maar in praktijk ondervind je pas echt hoe het werkt. Toen ik er eenmaal op gewezen was, ging ik er bewust mee aan het werk en verbeterde het. Daar heb je dan in latere stages nog steeds veel aan.”

Tweeënhalve ton binnengehaald

Op zijn tweede stage, bij de startup Deskbookers, was het doel trainingsruimtes en vergaderzalen aan de man te krijgen. “Dat liep verrassend goed. Binnen vier maanden haalde ik een boekingswaarde van tweeënhalve ton. Een ruimte kost er gemiddeld 400 euro. Dat betekende veel voor het bedrijf en daar ben ik trots op.”

Afstuderen bij KPN

Het zijn ervaringen waar hij nu, tijdens zijn afstudeeropdracht bij KPN Event nog steeds veel aan heeft. Ook daar moet hij verkopen. Zoveel mogelijk evenementenorganisaties moeten ervoor kiezen om bij KPN Event op tijdelijke basis internet af te nemen, zodat tijdens festivals het internet niet plat ligt, maar goed te gebruiken is.

Brede opleiding

Ooit begon hij bij Tio met het idee om samen met een vriendin evenementen als Tomorrowland te gaan organiseren. “Ik merkte al snel dat daar mijn talenten niet lagen en ben de saleskant opgegaan. Dat vind ik goed aan Tio: dat je met deze opleiding niet per se in hotel- of eventbranche terechtkomt, maar ook andere kanten op kunt.”

Kansen bij Tio

Daarnaast wijst hij op de kansen die je bij Tio krijgt om in het bedrijfsleven terecht te komen. “Ik denk niet dat het me op een andere school was gelukt om als zeventienjarige op de salesafdeling van een van de beste hotels van het land terecht te komen. Dat ik de jongste ooit was, zegt genoeg.” 

Volg Jessy op LinkedIn.

We hebben Jessy gevraagd hoe hij zijn hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend
Lees meer over: afstuderen, excellent, ratings, sales