1. Home
  2. Nieuws
  3. Plezier in je werk

"Ik leer mijn studenten om plezier te hebben in hun werk"

Docente Anneke Eggink werkt alweer heel wat jaar met plezier bij Tio. Naast docent is ze ook assistent vestigingsmanager in Hengelo. Anneke: "Ik leer mijn studenten om plezier te hebben in hun werk."

Docente Anneke Eggink: "Luchtvaarttarieven en ticketing: het is heel technisch, maar ik vind het nog steeds een boeiend vak. Een goede vakkennis is belangrijk als je reizen verkoopt. Het moet een uitdaging zijn om als reisadviseur voor je klant zo voordelig mogelijk de beste reis te regelen.

Je moet dus goed op de hoogte zijn van de wensen van de klant. Dat betekent dat je interesse moet hebben en plezier in je werk. Dat wil ik mijn studenten leren. Zelf heb ik ook een Tio-opleiding gevolgd, in 1978. Toen ben ik aan het werk gegaan bij een reisbureau. Daar heb ik acht jaar gewerkt. Ik weet dus waar ik het over heb."

Tio een uitstekende keuze

"Ik vind het fantastisch als studenten, die blanco bij ons binnenkomen, na een jaar studeren met een flinke dosis kennis aan het werk kunnen. In het oerwoud aan toeristische opleidingen is Tio een uitstekende keuze: praktijkgericht, kort en krachtig. Daar kom je verder mee. Ik heb het prima naar mijn zin bij Hogeschool Tio. De baan is leuk. Wat ik in mijn vrije tijd doe? Ik houd van ballonvaren. Ik vaar niet zelf, maar ga graag mee."

Volg Anneke Eggink op LinkedIn.

Lees meer over: docent, toerisme, werken bij Tio