1. Home
  2. Nieuws
  3. Werken bij Tio: vrijheid, autonomie en positieve energie

Werken bij Tio: vrijheid, autonomie en positieve energie

"Bijzonder om studenten te zien groeien in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling"

Hermien Heeres is studiecoach, stagebegeleider en interim-vestigingsmanager bij Tio Groningen. Een paar jaar geleden zocht ze een nieuwe, uitdagende baan waarin ze haar passies voor het onderwijs, toerisme en de horeca kon combineren. Die baan vond ze bij Tio Business School. Hermien: “Het kleinschalige en persoonlijke van Tio werkt ontzettend fijn.”

In het voorjaar van 2021 startte Hermien op de nieuwste vestiging van de beste hogeschool van Nederland, in Groningen. Deze zomer groeide ze van assistent-vestigingsmanager door naar interim-vestigingsmanager.

Het kleinschalige onderwijs en de persoonlijke aandacht zijn kenmerkend voor Tio”, vertelt Hermien. “Iedereen op onze vestiging kent elkaar. Ik ken alle studenten gewoon bij naam en weet welke opleiding ze volgen. Dat zorgt voor een veilige en vertrouwde studieomgeving. Pas als studenten helemaal zichzelf kunnen zijn, kunnen ze het beste uit zichzelf halen. Daarvan ben ik overtuigd. Dat ervaar ik zelf net zo goed; er hangt ook onder collega’s een ontspannen, open werksfeer. Dat werkt heel prettig.”

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Op Tio hebben studenten hun hele studie een eigen studiecoach. Dat betekent dat Hermien, als studiecoach en stagebegeleider, de studenten onder haar hoede persoonlijk kan begeleiden. “Vanaf het allereerste moment dat een student hier binnenkomt, totdat hij of zij met een diploma op zak weer de deur uitloopt. Je leert ze kennen als persoon, helpt ze met hun studievoortgang en bezoekt ze tijdens hun stages. Je ziet ze echt groeien, zowel in hun persoonlijke als professionele ontwikkeling; dat is zo bijzonder om te zien.”

Als interim-vestigingsmanager is ze verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de vestiging. “Ik houd me onder meer bezig met commercie, personeelszaken, studenttevredenheid, het werven van nieuwe studenten, het organiseren van events op de vestiging en het onderhouden van relaties.”

Nieuwe uitdaging

Hermien werkte vanaf haar 15de in de horeca. Ze reisde in haar studietijd veel en woonde en werkte zelfs een periode in Sydney. Ook werkte ze bij een onderwijsorganisatie. Ze vond het allemaal leuk, maar het was het eigenlijk allemaal nét niet. Totdat ze de vacature bij Tio zag, vertelt ze. “Toen ik deze vacature zag, viel voor mij alles op z’n plek. Een uitdagende baan in het onderwijs, op een kleinschalige hogeschool met veel aandacht voor ondernemerschap, horeca en toerisme, én met ruimte om te groeien.”

Dat laatste weet Hermien uit eigen ervaring. “Ik begon onder andere als assistent-vestigingsmanager en ik kreeg al na twee jaar de kans om interim-vestigingsmanager te worden. Het leek me een hele mooie uitdaging, een kans om me verder te ontwikkelen. Die mogelijkheid heb ik met beide handen aangegrepen.”

Vrijheid en autonomie

Wat Hermien ook fijn vindt aan haar werk: de vrijheid en autonomie die ze bij Tio krijgt. “Er is veel ruimte om zelfstandig te werk te gaan. Ik kan mijn eigen agenda zelf indelen, tot op zekere hoogte natuurlijk, en dat vind ik heel prettig. Veel Tio-docenten zijn ondernemer of op een andere manier actief in het werkveld. Dat kan gewoon bij Tio; je geeft zelf aan wanneer je beschikbaar bent.”

Positieve energie

Hermien is nog altijd heel blij met haar keuze voor Tio. “Ik heb het hier erg naar mijn zin. Het werk is afwisselend en uitdagend, geen dag is hetzelfde. Het persoonlijke contact met de studenten, maar ook collega’s en ouders, vind ik erg leuk. Mijn kantoordeur staat altijd open; iedereen mag altijd binnenlopen met vragen.”

“Ik heb mijn kantoor naast de docentenkamer”, zegt Hermien tot slot, “en het valt mij altijd op dat iedereen ’s ochtends met een glimlach binnenkomt. En dat ze aan het einde van de dag óók weer met een glimlach naar huis gaan. Zo is het ook echt, er hangt gewoon een fijne en positieve energie op Tio.”