1. Home
 2. Vestigingen
 3. Groningen

Vestigingen 

Beste kleine hogeschool

Hogeschool Tio Groningen

In de metropool van het noorden is het fijn studeren. Voor toponderwijs en een oergezellig studentenleven zit je in Groningen helemaal goed. Je loopt in slechts acht minuten van het station naar de Tio-vestiging!
In Groningen kun je een hbo-, master- of mbo-opleiding volgen op het gebied van business, hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, marketing en rechten.

Adres

Adresgegevens Tio Groningen
Phebensstraat 1
9711 BL Groningen 

Tijdelijke locatie:
Hotel Schimmelpenninck Huys
Oosterstraat 53
9711 NR  Groningen

Persoonlijk contact

Het maken van een goede studiekeuze is belangrijk en best spannend. Voor al je vragen en ook voor een persoonlijke gesprek over studeren op Tio Groningen kun je rechtstreeks contact opnemen met vestigingsmanager Geert van der Meer. je kunt hem hem telefonisch of via Whatsapp bereiken op 06 - 463 16 247 of stuur je e-mail naar g.vandermeer@tio.nl

Studentenvereniging Cognatio

Ultieme studententijd

Landelijke Studentenvereniging Cognatio is dé studentenvereniging van Hogeschool Tio. Met ruim 500 leden op zes Tio-vestigingen is Cognatio een gezellige vereniging die je de mogelijkheid biedt vriendschappen voor het leven te sluiten en je netwerk op te bouwen. Samen met Cognatio haal je het ultieme uit je studententijd.

Cognatio is een vereniging zonder ontgroening. Het motto is dan ook ‘Niets verplicht, altijd gezellig!’. Het gehele jaar organiseert Cognatio verschillende activiteiten zoals borrels, feesten en excursies. De Big Six van Cognatio bestaat uit de introductie in de Ardennen, een beachparty, het jaarlijkse gala, de wintersportreis, de kroegentocht Destination Unknown en het jaarfeest.

Ontmoet Cognatio op een van de open dagen.


Studentenvereniging Cognatio bij Hogeschool Tio
Ontdek meer

Opleidingen bij Tio Groningen

De volgende opleidingen worden aangeboden in Groningen:

Mbo4-opleidingen1

Nederlands

Tweetalig

Commercieel Business Management

  

Hotelmanagement


 1. Per september 2021 starten de opleidingen met het eerste studiejaar. 
Ontdek meer
Lisa Hazenoot | Cognatiolid
“Tijdens de wintersport van Cognatio leer je veel nieuwe mensen kennen, ook van andere vestigingen. Dat schept een band!”
Lisa Hazenoot | Cognatiolid
Ontdek meer

Studeren bij Tio Groningen iets voor jou?

Welkom in het kantoor van Geert, vestigingsmanager van Tio Groningen
Welkom in het kantoor van Geert, vestigingsmanager van Tio Groningen
Studeren bij Hogeschool Tio iets voor jou?
Boardroom praktijklokaal bij Tio
Praktijklokaal receptie bij Tio
Praktijklokaal toerisme bij Tio
Studentenvereniging Cognatio - altijd gezellig bij Tio

Studeren in Groningen

Studeren in Groningen, dat wil je! De stad komt als beste studentenstad uit de bus. Onder meer door de hoge studentendichtheid, horecagelegenheden die tot in de late uren open zijn en culturele hotspots. Maar deze hanzestad heeft meer te bieden: een rijke (handels)historie, groene hofjes, charmante (winkel)straatjes en fantastische festivals.

Op een steenworp afstand van het Centraal Station, in hartje Groningen, bevindt zich de jongste Tio-vestiging. Modern en van alle gemakken voorzien, maar tegelijkertijd kleinschalig en knus. Studenten voelen zich hier direct thuis. Benieuwd hoe dat voelt? Kom eens een kijkje nemen; je bent van harte welkom!

Op kamers in Groningen

Wil je op kamers in Groningen? Begin in ieder geval op tijd met zoeken. In augustus/september aan het begin van het studiejaar is iedereen op zoek naar een kamer. Hieronder vind je nog meer tips.

Gebruik je netwerk

Maak gebruik van je netwerken op social media, zoals Facebook, Twitter of LinkedIn, om kenbaar te maken dat je op zoek bent naar een kamer. Raadpleeg je familie, vrienden en kennissen. Stuur aan al je contacten via Whatsapp of Snapchat een bericht. Je kunt tevens kiezen voor het traditionele adverteren in huis-aan-huisbladen of regionale kranten (hier zijn kosten aan verbonden). Of loop binnen bij je Tio vestiging, op de magneetborden vind je informatie over huisvesting.

Huurprijzen kamers

In heel Nederland zijn de huurprijzen van kamers aan regels gebonden. Net zoals bij woningen, kun je ook voor kamers de wettelijk maximale huurprijs uitrekenen.

Checklist voor uitwonende studenten

Naast het zoeken van een kamer, zijn er nog een aantal belangrijke zaken die je moet regelen als je op kamers gaat. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering en internetverbinding. Pricewise heeft een checklist voor uitwonende studenten opgesteld, die je leidraad biedt in het zelfstandig wonen.

Huurtoeslag

Als aankomende student begin je vaak, als je op jezelf gaat wonen, in een gehuurde kamer. Je betaalt dan maandelijks de huur en soms ook servicekosten. Als je daarna een eigen flat/appartement gaat huren, kun je eventueel in aanmerking komen voor huurtoeslag als de huur te hoog is in verhouding tot je inkomen. Je kunt overigens alleen huurtoeslag krijgen als je een zelfstandige woning hebt, dat betekent een woning met een eigen voordeur, toilet en keuken. 

Verhuizen

Als je verhuist, moet je heel wat regelen. Hieronder lees je de belangrijkste dingen:

 • Schrijf je in bij de gemeente 
  Verhuis je naar een andere gemeente, dan moet je je daar laten inschrijven. Je nieuwe gemeente schrijft je automatisch uit bij je oude gemeente. Verhuis je binnen dezelfde gemeente? Geef dan je nieuwe adres door.
 • Geef je nieuwe adres door 
  Geef je nieuwe adres door aan DUO, je onderwijsinstelling, je bank en aan andere instanties.
 • Regel de aansluiting op energie en water 
  Als je op kamers gaat, betaal je energie en water meestal via de huur. Check bij je verhuurder. Voor een kamer van ongeveer 15 m2 kun je uitgaan dat je tussen de € 50 en € 80 per maand aan energie en water kwijt bent. (Bron: Nibud Geldwijzer)
Meer weergevenMinder weergeven