1. Home
  2. Nieuws
  3. 7 redenen om te werken in de luchtvaart

7 redenen om te willen werken in de luchtvaart

Is reizen je grootste passie, ben je sociaal ingesteld en maak je het anderen graag naar de zin? Dan kan een baan in de luchtvaartsector zo maar jouw droombaan zijn. Wij geven je 7 redenen waarom je graag in deze sector wil werken!

1. Met je hoofd in de wolken

<div>Icons made by <a href="https://www.flaticon.com/authors/freepik" title="Freepik">Freepik</a> from <a href="https://www.flaticon.com/" title="Flaticon">www.flaticon.com</a></div>De belangrijkste reden voor velen is natuurlijk de wereld kunnen ontdekken. Tijdens je werk van Amsterdam naar Taipei of van New York naar Dubai vliegen? Yes please! Als steward(ess) vlieg je de hele wereld over. Natuurlijk is het soms best hard werken en kun je lange dagen maken, net zoals bij iedere andere baan, maar je krijgt er veel voor terug.

2. Volop werkgelegenheid

Het aantal passagiers op Nederlandse luchthavens blijft maar toenemen, meldde het Centraal Bureau voor de Statisiek (CBS) begin dit jaar. De luchtvaart is dan ook een snel groeiende sector. Goed nieuws dus voor de baankansen in deze sector, want ook in de toekomst blijft het aantal vluchten naar verwachting toenemen!

3. Teamwork makes the dream work

In de luchtvaart werk je nooit alleen. Of je als steward(ess) nu op de grond werkt of in de lucht: je werkt altijd samen in een team. Op een luchthaven of in een vliegtuig maak je veel mee, dat schept een onderlinge band. Plus: je hebt iedere dag enthousiaste collega’s met dezelfde passie als jij om je heen, hoe leuk is dat?!

4. Geen saaie kantoorbaan

<div>Icons made by <a href="https://www.flaticon.com/authors/freepik" title="Freepik">Freepik</a> from <a href="https://www.flaticon.com/" title="Flaticon">www.flaticon.com</a></div>Just another day at the office... Niet voor jou! Als steward(ess) heb je geen 9-tot-5-kantoorbaan, maar zijn je dagen en werkzaamheden juist heel afwisselend. Je werkt in een dynamische omgeving met een internationale sfeer. En je maakt van alles mee: van een huwelijksaanzoek op de luchthaven tot BN’ers op een vlucht. Dat houdt het leuk en uitdagend.

5. Blije passagiers

<div>Icons made by <a href="https://www.flaticon.com/authors/freepik" title="Freepik">Freepik</a> from <a href="https://www.flaticon.com/" title="Flaticon">www.flaticon.com</a></div>Je werk is echt mensenwerk. Samen met je team zorg je namelijk dat passagiers veilig aan boord komen en een prettige vlucht hebben. Dankzij jouw servicegerichte instelling zie je als geen ander wat passagiers nodig hebben. Als ze uiteindelijk met een goed gevoel weer vertrekken, heb jij je werk goed gedaan!

6. Volop uitdaging

Als steward(ess) weet je van tevoren nooit wat de dag brengt. Denk aan vermiste koffers, passagiers die geen Nederlands of Engels spreken of een vertraagde vlucht. Never a dull moment. Maar dankzij jouw flexibele instelling speel je moeiteloos in op onverwachte gebeurtenissen. Aan jou de uitdaging om passagiers altijd weer met een glimlach te laten vertrekken.

7. De wereld aan je voeten

<div>Icons made by <a href="https://www.flaticon.com/authors/freepik" title="Freepik">Freepik</a> from <a href="https://www.flaticon.com/" title="Flaticon">www.flaticon.com</a></div>Werken in de luchtvaartsector is eenvoudig met de juiste opleiding. Tio’s mbo-opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) sluit bijvoorbeeld perfect aan op het werkveld. Je leert tijdens de opleiding alles over toeristische bestemmingen, reisbegeleiding en verschillende culturen. En al tijdens je studie doe je volop ervaring op dankzij (internationale) studiereizen, bedrijfsbezoeken en stages. Met een Tio-diploma op zak ligt de wereld aan je voeten!


Meer over de opleiding steward(ess)