1. Home
  2. Nieuws
  3. Met de vinologiestudenten op wijnreis naar Frankrijk

Unieke wijnstudiereis naar Zuid-Frankrijk

Studenten van Tio Rotterdam die het keuzevak vinologie hadden gekozen, hadden in mei een hele speciale eventweek: een wijnstudiereis naar Château de l’Horte in het Zuid-Franse Montbrun-des-Corbières. Een fantastische trip, georganiseerd in samenwerking met student Senna en zijn vader Paul den Toom. Zij stelden hun wijnchâteau en luxe wijnvilla’s ter beschikking en spanden zich tot het uiterste in om van deze reis een onvergetelijke ervaring te maken. En dat is méér dan gelukt. Het was in één woord: geweldig!

Interessant, leuk en leerzaam programma

De vinologie-studenten volgden een druk programma. Wandelen door de uitgestrekte wijngaarden, een bezoek aan het château met een boeiende presentatie van Paul over wat er allemaal komt kijken bij de druiventeelt en wijnproductie door het jaar heen. De nodige wijnproeverijen ontbraken daarbij natuurlijk niet! Ook bezochten we de vestingstad Carcassonne, ervoeren de bijzondere stilte in het kerkje Notre Dame de Colombier van pater Theo, maakte een spannende kanotocht en smulden elke avond van de maaltijden van Omar in restaurant l’Oasis. Steevast gevolgd door steeds een andere leuke activiteit: bingo, een pubquiz, karaoke en vooruit: nóg een wijnproeverij.

Marketingplan

Er werd gesport, gedanst en… natuurlijk ook geluierd én genoten in de zwembaden en jacuzzi’s bij de wijnvilla’s. In groepjes is hard gewerkt aan de eventweekopdracht: het bedenken van een haalbaar communicatie/marketingplan voor Paul om de verbinding tussen de wijnproductie van het château en de verhuur van de wijnvilla’s te vergroten. Paul was erg onder de indruk van de eindpresentaties en de creatieve input van de studenten. Hij gaat er zeker mee aan de slag!

Voor wie de wijnen van Château de l’Horte thuis zelf wil proeven: ze zijn te koop bij de Plus en de Jumbo.

Lees meer over: project, studiereis, wijnkennis