Hogeschool Tio Rotterdam

Vanaf het schitterende Centraal Station loop je in één minuut naar de vestiging, dichterbij kan niet! De school staat in het zakelijk hart van de stad tussen multinationals als Unilever en Coolblue. 
In Rotterdam kun je een hbo-, master- of mbo-opleiding volgen op het gebied van business, hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, marketing en rechten. 

 • Adres en openingstijden

  Adresgegevens Rotterdam
  Weena 457
  3013 AL Rotterdam
  Openingstijden: ma t/m vr van 08:30-17:30u 
  In juli en augustus bereikbaar tussen 10:00 - 15:00 uur

 • Studentenvereniging Cognatio

  Ultieme studententijd

  Landelijke Studentenvereniging Cognatio is dé studentenvereniging van Hogeschool Tio. Met ruim 500 leden op zes Tio-vestigingen is Cognatio een gezellige vereniging die je de mogelijkheid biedt vriendschappen voor het leven te sluiten en je netwerk op te bouwen. Samen met Cognatio haal je het ultieme uit je studententijd.

  Cognatio is een vereniging zonder ontgroening. Het motto is dan ook ‘Niets verplicht, altijd gezellig!’. Het gehele jaar organiseert Cognatio verschillende activiteiten zoals borrels, feesten en excursies. De Big Six van Cognatio bestaat uit de introductie in de Ardennen, een beachparty, het jaarlijkse gala, de wintersportreis, de kroegentocht Destination Unknown en het jaarfeest.

  Ontmoet Cognatio op een van de open dagen.


Opleidingen bij Tio Rotterdam

Tio Rotterdam is gevestigd in een modern pand in het businesshart van Rotterdam. Een inspirerende omgeving waar young professionals direct hun netwerk kunnen opbouwen. De open en gezellige sfeer op de vestiging zorgt voor een ideaal studieklimaat.  
De volgende opleidingen worden aangeboden in Rotterdam:

“Voor je het weet is je studententijd voorbij! Dus geniet van vandaag, werk hard voor morgen en maak Cognatio-vrienden voor altijd!”
Angela Bacharidis | Voorzitter Cognatio

Internationaal karakter

Waar kun je beter leren wat ‘internationaal’ inhoudt dan in de Rotterdamse haven? Bekijk de indrukwekkende skyline vanaf de Euromast of bezoek hotspot de Markthal. In de omgeving van Tio Rotterdam vind je trendy eettentjes en cafés en in ‘Manhattan aan de Maas’ zijn tal van events.

Lees het nieuws van Tio Rotterdam

Ontmoet het team van Tio Rotterdam

"Op onze kleinschalige vestiging krijg jij op een persoonlijke manier les van onze docenten uit de praktijk."
Bart Kuijpers | Vestigingsmanager
“Rotterdam is booming en interessant voor bekende (internationale) bedrijven. Voor Tio-studenten is het dé stad voor de start van hun carrière.”
Nadja Hilderink | Assistent Vestigingsmanager
"Ben je nieuwsgierig naar de vestiging? Kom een keertje langs op een open dag of kom proefstuderen!"
Ellen van der Meer | Assistent Vestigingsmanager
"Je vindt onze vestiging midden in het hippe en moderne centrum van Rotterdam."
Nathalie Bergs | Assistent Vestigingsmanager

Fotoalbum Tio Rotterdam

+16

Faciliteiten

Er zijn de volgende faciliteiten op de vestiging in Rotterdam:

 • Gezellige kantine
 • (Broodjes)bar
 • Fruit
 • Wifi
 • Computers
 • Printfaciliteiten
 • Digiboarden/beamers 
 • (Individuele) studieplekken
 • Verschillende lokalen zoals praktijklokalen en een videolokaal.
 • Ter ontspanning: een voetbaltafel.
Meer weergeven Minder weergeven

Ontdek Rotterdam

Wie van films houdt, moet eind januari of begin februari in Rotterdam zijn tijdens het International Film Festival Rotterdam. Of bezoek het kleurrijke zomercarnaval in juli. Naast relaxen op één van de vele terrasjes kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen in de Kunsthal. Of ga rondstruinen op de eerste overdekte marktvloer van Nederland, de Markthal Rotterdam. Shop ‘till you drop in het centrum van Rotterdam! Hier kun je zeven dagen per week terecht voor de leukste koopjes, al dan niet via één van de winkelwandelroutes. Ook Diergaarde Blijdorp en de Euromast mag je niet missen. En om even uit te puffen, wandel je naar de prachtige tuinen van Arboretum Trompenburg

Op kamers in Rotterdam

Wil je op kamers in Rotterdam? Begin in ieder geval op tijd met zoeken. In augustus/september aan het begin van het studiejaar is iedereen op zoek naar een kamer. Hieronder vind je nog meer tips.

Gebruik je netwerk

Maak gebruik van je netwerken op social media, zoals Facebook, Twitter of LinkedIn, om kenbaar te maken dat je op zoek bent naar een kamer. Raadpleeg je familie, vrienden en kennissen. Stuur aan al je contacten via Whatsapp of Snapchat een bericht. Je kunt tevens kiezen voor het traditionele adverteren in huis-aan-huisbladen of regionale kranten (hier zijn kosten aan verbonden). Of loop binnen bij je Tio vestiging, op de magneetborden vind je informatie over huisvesting.

Huurprijzen kamers

In heel Nederland zijn de huurprijzen van kamers aan regels gebonden. Net zoals bij woningen, kun je ook voor kamers de wettelijk maximale huurprijs uitrekenen.

Checklist voor uitwonende studenten

Naast het zoeken van een kamer, zijn er nog een aantal belangrijke zaken die je moet regelen als je op kamers gaat. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering en internetverbinding. Pricewise heeft een checklist voor uitwonende studenten opgesteld, die je leidraad biedt in het zelfstandig wonen.

Huurtoeslag

Als aankomende student begin je vaak, als je op jezelf gaat wonen, in een gehuurde kamer. Je betaalt dan maandelijks de huur en soms ook servicekosten. Als je daarna een eigen flat/appartement gaat huren, kun je eventueel in aanmerking komen voor huurtoeslag als de huur te hoog is in verhouding tot je inkomen. Je kunt overigens alleen huurtoeslag krijgen als je een zelfstandige woning hebt, dat betekent een woning met een eigen voordeur, toilet en keuken. 

Verhuizen

Als je verhuist, moet je heel wat regelen. Hieronder lees je de belangrijkste dingen:

 • Schrijf je in bij de gemeente 
  Verhuis je naar een andere gemeente, dan moet je je daar laten inschrijven. Je nieuwe gemeente schrijft je automatisch uit bij je oude gemeente. Verhuis je binnen dezelfde gemeente? Geef dan je nieuwe adres door.
 • Geef je nieuwe adres door 
  Geef je nieuwe adres door aan DUO, je onderwijsinstelling, je bank en aan andere instanties.
 • Regel de aansluiting op energie en water 
  Als je op kamers gaat, betaal je energie en water meestal via de huur. Check bij je verhuurder. Voor een kamer van ongeveer 15 m2 kun je uitgaan dat je tussen de € 50 en € 80 per maand aan energie en water kwijt bent. (Bron: Nibud Geldwijzer)
Meer weergeven Minder weergeven


Video's Tio Rotterdam

 • Volg de rondleiding door Tio Rotterdam
  Volg de rondleiding door Tio Rotterdam
 • Binnenkijken bij Tio Rotterdam
  Binnenkijken bij Tio Rotterdam
 • Studeren bij Hogeschool Tio iets voor jou?
  Studeren bij Hogeschool Tio iets voor jou?
 • Dit is Tio Rotterdam!
  Dit is Tio Rotterdam!
 • Praktijklokaal luchtvaart bij Tio
  Praktijklokaal luchtvaart bij Tio
 • Praktijklokaal receptie bij Tio
  Praktijklokaal receptie bij Tio
 • Praktijklokaal toerisme bij Tio
  Praktijklokaal toerisme bij Tio
 • Boardroom praktijklokaal bij Tio
  Boardroom praktijklokaal bij Tio
 • Studentenvereniging Cognatio - altijd gezellig bij Tio
  Studentenvereniging Cognatio - altijd gezellig bij Tio

Routebeschrijving naar Tio Rotterdam

Kom je met de auto of met de trein, Tio Rotterdam is goed bereikbaar. Bekijk hieronder de routebeschrijving.

Met de auto naar Rotterdam

Vanuit Den Haag/Amsterdam
U neemt de A13 en houdt rechts aan op het Kleinpolderplein. Volg het viaduct richting Rotterdam-Centrum. U rijdt daarna over de Stadhoudersweg. Bij de splitsing Stadhoudersplein houdt u rechts aan en rijdt u via de Schiekade naar het Hofplein. Op het Hofplein gaat u rechtsaf het Weena op. Vervolgens gaat u bij de tweede verkeerslichten rechtsaf de Delftse Poort in en dan direct rechts, Delftseplein op. Hogeschool Tio bevindt zich aan de rechterzijde. 

Vanuit Breda/Dordrecht/Zeeland
U volgt de A16, A29 of de A15. Via de A16 op de Van Brienenoordbrug kiest u de afslag Rotterdam-Centrum/Capelle ad IJssel. Neem de derde afslag op de rotonde richting centrum (onder de A16 door). Blijf deze weg volgen en rijd rechtdoor over de Maasboulevard. Op de kruising bij Hotel Inntel slaat u rechtsaf naar de Schiedamsedijk. Bij de volgende kruising gaat u rechtdoor de Coolsingel op. De rotonde Hofplein rijdt u driekwart rond. Vervolgens gaat u bij de tweede verkeerlichten rechts de Delftse Poort in en dan direct rechts, Delfsteplein op. Hogeschool Tio bevindt zich aan de rechterzijde.

Rotterdam & parkeergelegenheid

Parkeren (alleen betaald) kan in de buurt op het Weena, op het Delftseplein en in de Delftse Poort. Hieraan zijn kosten verbonden (maandag t/m zondag, tussen 9:00 uur - 23:00 uur). U kunt alleen met pinpas of credit card betalen. 
Parkeren kan ook (tegen betaling) in parkeergarage Weena (Karel Doormanstraat 10, 3012 GJ). Deze parkeergarage is op loopafstand van Tio. Kijk voor meer informatie op rotterdamparkeren.nl.

Met het openbaar vervoer

U kiest als bestemming Rotterdam Centraal Station. Als u de hoofdingang aan de centrumzijde neemt, ziet u twee torens aan de linkerkant. Loop deze straat in tussen de torens (Nationale Nederlanden) en het Manhattan Hotel, dit is de Weena. Blijf aan de linkerzijde, na de eerste verkeerslichten (oversteken Delfste Poort) rechtdoor, het eerste pand is het hoofdkantoor van Unilever. Ga de 12 treden op, loop langs de hoofdingang van Unilever (bij kunstwerk/fontein) en 50 meter verderop is de hoofdingang van Hogeschool Tio. Met de metro: u neemt de Noord-Zuidlijn, met Rotterdam centraal station als eindpunt. Als u gebruik maakt van de Oost-Westlijn moet u overstappen op de Noord-Zuidlijn via metrostation Churchillplein. U stapt uit bij het metroperron Beurs en neemt de metro richting centraal station. OV-info 0900-9292 en www.9292.nl.

Adresgegevens Rotterdam
Weena 457
3013 AL Rotterdam

Meer weergeven Minder weergeven