Tio-studente Melissa wint The NXT GM Challenge

De tweede editie van The NXT GM Challenge is gewonnen door Tio-studente Melissa van Rooij. Zij won daarmee een baan voor een jaar als general manager bij het 4-sterren Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer in Putten. Tijdens de spannende finale op woensdag 15 januari hield de ambitieuze studente een verpletterende pitch waarmee zij de vakjury wist te overtuigen. Melissa: “Zo gaaf, dit is echt een kickstart van mijn carrière!”

The NXT GM Challenge

“De challenge is een wedstrijd voor studenten en alumni van hotel(management)scholen in Nederland”, legt Melissa uit. Een wedstrijd waarbij je, als je het hele traject doorlopen hebt, een heuse baan als general manager bij een viersterrenhotel kunt winnen. “Om op mijn leeftijd al general manager te kunnen worden is echt een droom. Toen ik van de challenge hoorde besloot ik dus mee te doen.”

Drie wedstrijdonderdelen

In totaal waren er meer dan 100 aanmeldingen, vertelt Melissa. “Als je na je inschrijving geselecteerd was, was de eerste opdracht het maken van een vlog over jezelf en je ambities. De tien beste kandidaten werden vervolgens uitgenodigd voor de challenge days in het Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Na een weekend vol workshops en opdrachten werden er drie finalisten geselecteerd. Deze moesten een eigen online campagne voeren om publieksstemmen te verzamelen en tijdens de finale met een pitch de jury zien te overtuigen.”

Droom wordt werkelijkheid

Tijdens het HotelloTOP Year Event op de Horecava werd de winnaar bekend gemaakt en hoorde Melissa, één van de drie finalisten, dat zij gewonnen had. “Zo gaaf! Ik was echt overdonderd, het was heel onwerkelijk”, blikt de dolblije Melissa terug. “Ik kwam steeds een ronde verder, maar had nooit verwacht daadwerkelijk te winnen. Het is echt een droom die uitkomt. Normaal gesproken heb je jarenlange werkervaring nodig voor zo’n functie; nu mag ik gewoon aan de top beginnen!”

The real deal

Vanaf september 2020 heeft Melissa als general manager een jaar lang de leiding binnen het viersterrenhotel in Putten. Dat betekent dus de volle verantwoordelijkheid voor het runnen van het volledige hotel. “Zo gaaf dat het hotel deze kans biedt. Ik mag het stokje overnemen van de winnaar van The NXT GM Challenge 2019. Het is echt een unieke kans om direct bovenaan de ladder te mogen beginnen.”

Support van Tio

Melissa zit momenteel nog in haar laatste jaar van de studie Hotel- en Eventmanagement van Tio. “Ik voelde me direct thuis op de school. De kleinschaligheid en het persoonlijke van Tio vind ik heel fijn. Tijdens de challenge merkte ik ook dat Tio echt achter me stond, ik kreeg veel support. De sociale en communicatieve vakken kwamen me trouwens goed van pas bij het pitchen op het podium. Ik denk dat dat me zeker geholpen heeft.”

Droomstart van carrière

Tot slot: hoeveel zin heeft Melissa om te beginnen met haar nieuwe uitdaging? “Superveel zin natuurlijk! De gastvrijheidsbranche trekt me heel erg, ik vind het leuk om het andere mensen naar de zin te maken. Dat kan straks als general manager. Het is een mooi begin van mijn loopbaan. Echt een kickstart van mijn carrière!”

Lees meer over: excellent, hotelschool, winnaar