1. Home
  2. Nieuws
  3. Zelfstandig ondernemer tijdens studie

Zelfstandig ondernemer tijdens studie

Student Commercieel Business Management Desley Klunder heeft al tijdens zijn opleiding een eigen bedrijf opgezet. Tijdens zijn stage krijgt hij veel ruimte om zijn concept, de IJmond Gold Card, te introduceren in de regio. Desley: “Ik krijg hier veel kansen.”

Desley loopt stage bij Schieland Vastgoed, gevestigd in een bedrijfsverzamelgebouw in Beverwijk. Desley: “Hier zijn veel verschillende bedrijven gevestigd waardoor je je zakelijke netwerk makkelijker kunt uitbreiden. Vanaf dag 1 ben ik met de eigenaar meegelopen: ik ben bij gesprekken met leveranciers en bij het sluiten van deals. Ik heb al veel meegemaakt, een ontslagronde bijvoorbeeld, dat was heftig maar ook heel leerzaam. Ik ben blij met deze kans.”

Zelfstandig ondernemen

“Omdat hier zoveel bedrijven bij elkaar zitten, heb ik de ideale mogelijkheid om een eigen bedrijf op te zetten. Ik heb de IJmond Gold Card op de markt gebracht, een kaart die huishoudens gratis krijgen en waar bedrijven met hun acties bij aan kunnen sluiten. Omdat de pas gratis is, hebben we een groot klantenbestand opgebouwd en dat is voor veel bedrijven interessant. De acties die bedrijven doen gaan mee in de nieuwsbrief en op de website bijvoorbeeld.”

Internationaal actief

Tijdens zijn stage werkt Desley aan verschillende projecten. “Het bedrijf waar ik stage loop zorgt onder meer voor een afzetmarkt in Nederland. Ik loop bijvoorbeeld mee met een project voor Dimple, een internationaal bedrijf in de schoonmaakbranche met afzet in meer dan 80 landen. Tijdens de vakantie van de eigenaar heb ik hem vervangen en dit project aangestuurd. Ook werk ik aan een project voor een bedrijf in duurzame energie, ik heb hier onder meer de offertes voor opgesteld. Door deze stage heb ik meer inzicht gekregen in wat ik leuk vind om te doen. Ondernemen ligt me wel, ik wil hier graag mee verder.”

“Helemaal op mijn plek bij Tio”

Desley: “Voordat ik bij Tio begon heb ik CIOS gedaan, een sportopleiding. Ik kwam erachter dat ik toch liever wilde ondernemen en zocht daarom een ondernemende school. Het was wel even omschakelen, maar Tio bevalt me heel goed. Er hangt een goede sfeer, ik krijg les van goede docenten, ik zit hier helemaal op mijn plek.”

Volg Desley op LinkedIn.

Lees meer over: eigen onderneming, stage