1. Home
  2. Over Tio
  3. Johnny de Mol met Tio-studenten in Praag

Johnny de Mol met Tio-studenten in Praag

Johnny de Mol was gast tijdens de College Tour van Tio in Praag. Hij beantwoordde vragen van de bijna 250 derdejaars hotel- en businessstudenten die er een gezellige en leerzame studiereis beleefden.


College Tour

Internationale ervaring opdoen is een belangrijk onderdeel van het studieprogramma bij Tio. Studenten kunnen ervoor kiezen hun stage te doen in het buitenland, of bijvoorbeeld een semester aan een internationale partneruniversiteit te studeren. Studiereizen naar het buitenblad vormen ook een vast onderdeel van het programma. De derdejaars Hotel- en Eventmanagement (HEM) en International Business Managementstudenten (IBM) reisden dit jaar af naar het prachtige en boeiende Praag, waar ze onder meer het Hybernia Theater bezochten voor een College Tour met presentator Twan Huys en gast Johnny de Mol. Hij vertelde over zijn leven en carrière, tot het gesprek een unieke wending kreeg.


Studenten gezocht

“Ik wilde eigenlijk met een groep vrienden naar Ibiza, toen we in plaats daarvan naar Lesbos gingen om te helpen met de eerste opvang van vluchtelingen”, zegt Johnny. “Dat heeft me zeer aangegrepen.” Doel is nu hulp verder uit te breiden en daarvoor is het team op zoek naar jonge mensen die bijvoorbeeld voor hun stage kunnen helpen met het organiseren van de hulp. “Juist voor eventmanagers zou het een interessante stage zijn”, vindt Johnny. “De hulp moet je namelijk goed coördineren en is daarom te vergelijken met een de organisatie van een evenement.”


In gesprek met Johnny

Het initiatief boeide de studenten enorm en na afloop van het interview klommen meerdere studenten het podium op om Johnny zelf nog vragen te stellen. Mijsje van Wieringen, HEM-studente uit Utrecht sprak Johnny na afloop: “Ik zou graag willen helpen en ga zeker contact opnemen.” Ook Sigrid Hoogedoorn sprak Johnny persoonlijk: “Ik ben altijd al geïnteresseerd in goede doelen en zou willen helpen in Lesbos.”


Studiegericht programma

Het programma van de studenten was uiteraard helemaal aangepast aan het vakkenpakket van de studies HEM en IBM. De HEM-studenten bezochten – naast College Tour – onder meer bijzondere hotels in Praag, evenementenlocaties en het Sparta-stadion. Voor de IBM-studenten stonden onder meer bezoeken aan Skoda en de ambassade op het programma. “Dit is de leukste reis die we hebben gedaan. Ik heb mijn vrienden weer zoveel beter leren kennen”, aldus een van de studenten op de terugreis.