1. Home
 2. Vestigingen
 3. Utrecht

Vestigingen 

Hogeschool Tio Utrecht

Kies voor Tio Utrecht als je in een echte studentenstad wilt studeren. Je loopt binnen tien minuten vanaf het Centraal Station, door Hoog Catharijne naar Tio Utrecht. De vestiging is gelegen aan de historische singelgracht.
In Utrecht kun je een hbo-opleiding of mbo-opleiding volgen op het gebied van hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, business, marketing, e-commerce en je kunt opgeleid worden tot stewardess.

Adres Tio Utrecht

Adresgegevens Tio Utrecht
Oudenoord 2
3513 ER Utrecht

Studentenvereniging Cognatio

Ultieme studententijd

Landelijke Studentenvereniging Cognatio is dé studentenvereniging van Hogeschool Tio. Met ruim 500 leden op vijf Tio-vestigingen is Cognatio een gezellige vereniging die je de mogelijkheid biedt veel verschillende mensen te leren kennen, vriendschappen voor het leven te sluiten en je netwerk op te bouwen. Samen met Cognatio haal je het ultieme uit je studententijd.

Cognatio is een vrijblijvende vereniging zonder ontgroening en verplichte borrels. Het motto is dan ook ‘Niets verplicht, altijd gezellig!’. Het gehele jaar organiseert Cognatio verschillende activiteiten, zoals borrels, feesten, excursies, een gala, een beach party, kroegentochten en een wintersportreis.

Ontmoet Cognatio op één van de open dagen.


Opleidingen bij Tio Utrecht

Utrecht is de juiste keuze voor wie in een echte studentenstad wil studeren. Centraal in Nederland ligt deze stad met het hoogste percentage studenten. Tio Utrecht is een gezellige vestiging in het midden van deze stad. Bij Tio Utrecht kun je, naast de Nederlandse variant, ook kiezen voor Engelstalige hbo-opleidingen.
De volgende hbo- en mbo-opleidingen worden aangeboden in Utrecht:


Christiaan Thomassen | Oprichter Cognatio
"Ik heb Cognatio opgericht om studenten van de verschillende studierichtingen te verbinden en hen te helpen bij het opbouwen van een netwerk"
Christiaan Thomassen | Oprichter Cognatio


Utrecht studentenstad

Utrecht heeft het hoogste percentage studenten van alle Nederlandse steden. De Domstad heeft bovendien de hoogst opgeleide bevolking van de vier grootste Nederlandse steden. In het historische stadscentrum vind je niet alleen de welbekende toeristische attracties, maar ook een uitgebreide selectie cafés en restaurants. Wie Utrecht zegt, zegt kroegjes. Het barst ervan. En allemaal op loopafstand van elkaar. Denk aan Havana, Filemon & Baucis en Het Pakhuis. De Oude Dikke Dries is de stamkroeg van Tio. Op vijf minuten lopen van de vestiging vind je een ouderwets gezellige bruine kroeg waar het altijd gezellig is! Maar hoeveel cafés er ook zijn, op één of andere manier lijken ze altijd allemaal vol te zitten, vooral in het weekend. 


Ontmoet het team van Tio Utrecht

Arthur Teeuw | Vestigingsmanager
"Tio Utrecht is een vestiging met gemotiveerde studenten en veel docenten uit de praktijk."
Arthur Teeuw | Vestigingsmanager
Hanneke Nijhuis | Assistent Vestigingsmanager
"Met haar vele gezellige studenten en docenten uit de praktijk voel je je snel thuis."
Hanneke Nijhuis | Assistent Vestigingsmanager
Marscha Schenk | Assistent Vestigingsmanager
"Heb je vragen? Bij ons staat de deur altijd open."
Marscha Schenk | Assistent Vestigingsmanager
Wouter Eijsink | Assistent Vestigingsmanager
"Wil je ervaren hoe het is om te studeren bij Tio? Kom naar een van de proefstudeerdagen."
Wouter Eijsink | Assistent Vestigingsmanager
Fred Drijver | Conciërge
"Als conciërge zorg ik dat alles op de vestiging soepeltjes verloopt."
Fred Drijver | Conciërge
Angelique Dekker | Assistent Vestigingsmanager
"Utrecht is vooral een hele gezellige vestiging."
Angelique Dekker | Assistent Vestigingsmanager
Mariëlle van Luijtelaar | Assistent Vestigingsmanager
"Natuurlijk wil je zo min mogelijk tussenuren! Ik maak de roosters voor alle studenten en docenten."
Mariëlle van Luijtelaar | Assistent Vestigingsmanager

Fotoalbum Tio Utrecht

19

Ontdek de cultuur in Utrecht

Meteen als je vanuit het NS-station het grote winkelcentrum Hoog Catharijne uitloopt, sta je in de prachtige historische binnenstad. De welbekende Domtoren springt meteen in het oog, met zijn 112 meter de hoogste kerktoren in Nederland. Maar je vindt er ook een uitgebreid assortiment aan cafés en restaurants. Bezoek een festival of concert in TivoliVredenburg, het meest veelzijdige muziekpodium van het land. In het gezellige centrum kun je alles te voet bereiken, van Janskerkhof tot ‘t Ledige Erf, je loopt zo overal heen en komt altijd bekenden tegen’.

Op kamers in Utrecht

Wil je op kamers in Utrecht? Begin in ieder geval op tijd met zoeken. In augustus/september aan het begin van het studiejaar is iedereen op zoek naar een kamer. Hieronder vind je nog meer tips.

Gebruik je netwerk

Maak gebruik van je netwerken op social media, zoals Facebook, Twitter of LinkedIn, om kenbaar te maken dat je op zoek bent naar een kamer. Raadpleeg je familie, vrienden en kennissen. Stuur aan al je contacten via Whatsapp of Snapchat een bericht. Je kunt tevens kiezen voor het traditionele adverteren in huis-aan-huisbladen of regionale kranten (hier zijn kosten aan verbonden). Of loop binnen bij je Tio vestiging, op de magneetborden vind je informatie over huisvesting.

Huurprijzen kamers

In heel Nederland zijn de huurprijzen van kamers aan regels gebonden. Net zoals bij woningen, kun je ook voor kamers de wettelijk maximale huurprijs uitrekenen.

Checklist voor uitwonende studenten

Naast het zoeken van een kamer, zijn er nog een aantal belangrijke zaken die je moet regelen als je op kamers gaat. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering en internetverbinding. Pricewise heeft een checklist voor uitwonende studenten opgesteld, die je leidraad biedt in het zelfstandig wonen.

Huurtoeslag

Als aankomende student begin je vaak, als je op jezelf gaat wonen, in een gehuurde kamer. Je betaalt dan maandelijks de huur en soms ook servicekosten. Als je daarna een eigen flat/appartement gaat huren, kun je eventueel in aanmerking komen voor huurtoeslag als de huur te hoog is in verhouding tot je inkomen. Je kunt overigens alleen huurtoeslag krijgen als je een zelfstandige woning hebt, dat betekent een woning met een eigen voordeur, toilet en keuken. 

Verhuizen

Als je verhuist, moet je heel wat regelen. Hieronder lees je de belangrijkste dingen:

 • Schrijf je in bij de gemeente 
  Verhuis je naar een andere gemeente, dan moet je je daar laten inschrijven. Je nieuwe gemeente schrijft je automatisch uit bij je oude gemeente. Verhuis je binnen dezelfde gemeente? Geef dan je nieuwe adres door.
 • Geef je nieuwe adres door 
  Geef je nieuwe adres door aan DUO, je onderwijsinstelling, je bank en aan andere instanties.
 • Regel de aansluiting op energie en water 
  Als je op kamers gaat, betaal je energie en water meestal via de huur. Check bij je verhuurder. Voor een kamer van ongeveer 15 m2 kun je uitgaan dat je tussen de € 50 en € 80 per maand aan energie en water kwijt bent. (Bron: Nibud Geldwijzer)
Meer weergevenMinder weergeven

Video's Tio Utrecht

Rondleiding Tio Utrecht
Rondleiding Tio Utrecht
Exchange students: exchange the Tio way
International Business Management: student company Paraclick
Studeren bij Hogeschool Tio iets voor jou?
Praktijklokaal luchtvaart bij Tio
Praktijklokaal receptie bij Tio
Praktijklokaal restaurant bij Tio
Praktijklokaal toerisme bij Tio
Boardroom praktijklokaal bij Tio


Routebeschrijving naar Tio Utrecht

Kom je met de auto of met de trein, Tio Utrecht is goed bereikbaar. Bekijk hieronder de routebeschrijving.

Met de auto naar Utrecht

Route vanaf de A28/ A27
U komt van de A28 (Amersfoort) en gaat bij Utrecht (knooppunt Rijnsweerd) richting Hilversum (A27). Vanaf de A27 neemt u de afslag Veemarkt. U gaat rechtsaf onder de snelweg de Biltse Rading op richting het Centrum. Na ongeveer 750 meter komt u bij het Kardinaal Alfrinkplein. U gaat rechtdoor de Kardinaal de Jongweg op. De Kardinaal de Jongweg volgt u over het Eykmanplein heen tot aan het kruispunt van de Mr. Tripkade en de A. Matthaeuslaan. Op dit kruispunt slaat u linksaf de A. Matthaeuslaan op. Deze laan gaat over in de Willem Noortstraat (met een bocht naar rechts) en die weg gaat over in de Adelaarsstraat. Aan het eind van de Adelaarsstraat komt u op een T-Splitsing met de Oudenoord. U gaat hier linksaf en treft Hogeschool Tio aan uw rechterhand bij het volgende stoplicht.

Route vanaf de A 2
U neemt de afslag Oog in Al (afslag nr. 7). U volgt de borden Centrum/ Jaarbeurs. U volgt de route tot onder het spoor door en gaat bij de stoplichten na het spoor rechtdoor. Na ongeveer 500 meter kunt u rechtsaf naar Parkeergarage Paardenveld. Na ongeveer 800 meter links ziet u op de hoek Hogeschool Tio.

Route vanaf de A 12
U neemt de afslag Kanaleneiland. U volgt de borden Centrum/ Jaarbeurs. Na de Jaarbeurs houdt u rechts aan. U volgt de weg onder het spoor door. Na 500 meter kunt u rechtsaf naar Parkeergarage Paardenveld. Na ongeveer 800 meter links ziet u op de hoek Hogeschool Tio.

Utrecht & parkeergelegenheid

Parkeren is mogelijk in parkeergarage Paardenveld. De kosten hiervoor bedragen € 2,80 per uur. De parkeergarage is op loopafstand van Tio en 24 uur per dag geopend.

Met het openbaar vervoer

Utrecht ligt centraal in Nederland en is met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar. Ga in de Stationshal richting Vredenburg en ga vervolgens rechtdoor op Stations-traverse richting Vredenburg. Op het Vredenburgplein gaat u links richting de Bijenkorf. Bij het stoplicht bij de Bijenkorf steekt u over naar de Sint Jacobsstraat. Blijf doorlopen naar de Monicabrug, achter de burg ziet u de Tio-vestiging liggen. Vanaf Utrecht C.S. vertrekken ook diverse bussen richting Oudenoord (reistijd ongeveer 5 minuten). OV-info 0900-9292 en www.9292.nl.

Adresgegevens Utrecht
Oudenoord 2
3513 ER Utrecht

Meer weergevenMinder weergeven
Ja, ik accepteer cookies om optimaal van de mogelijkheden van Hogeschool Tio gebruik te kunnen maken. Accepteer cookies