U bevindt zich hier

 
Hogeschool Tio Utrecht

Hogeschool Tio Utrecht

Kies voor Tio Utrecht als je in een echte studentenstad wilt studeren. Je loopt binnen tien minuten vanaf het Centraal Station, door Hoog Catharijne naar Tio Utrecht. De vestiging is gelegen aan de historische singelgracht.


Studeren bij Tio Utrecht

Utrecht is de juiste keuze voor wie in een echte studentenstad wil studeren. Centraal in Nederland ligt deze stad met het hoogste percentage studenten. Tio Utrecht is een gezellige vestiging in het midden van deze stad. Hogeschool Tio Utrecht biedt hbo- en mbo-opleidingen aan op het gebied van hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, e-commerce en business: Dit is Tio Utrecht


“Tio Utrecht is een hele gezellige vestiging met gemotiveerde studenten en veel docenten uit de praktijk.” 


Arthur Teeuw

Vestigingsmanager Tio Utrecht


Er is altijd iets te doen bij Tio Utrecht dankzij de bedrijvigheid op de vestiging en het internationale karakter: je kunt in Utrecht ook voor een Engelstalige bachelor kiezen. Deze vestiging heeft de meest centrale ligging en dat is te merken: studenten uit heel Nederland én uit het buitenland vinden hun weg naar Tio Utrecht.

Maak kennis met de medewerkers

Studentenstad

Utrecht heeft het hoogste percentage studenten van alle Nederlandse steden. De Domstad heeft bovendien de hoogst opgeleide bevolking van de vier grootste Nederlandse steden. In het historische stadscentrum vind je niet alleen de welbekende toeristische attracties, maar ook een uitgebreide selectie cafés en restaurants. Wie Utrecht zegt, zegt kroegjes. Het barst ervan. En allemaal op loopafstand van elkaar. Denk aan Havana, Filemon & Baucis, Het Pakhuis en café Jaloezie. De Oude Dikke Dries is de stamkroeg van Tio. Op vijf minuten lopen van de vestiging vind je een ouderwets gezellige bruine kroeg waar het altijd gezellig is! Maar hoeveel cafés er ook zijn, op één of andere manier lijken ze altijd allemaal vol te zitten, vooral in het weekend.


Cultuur

Meteen als je vanuit het NS-station het grote winkelcentrum Hoog Catharijne uitloopt, sta je in de prachtige historische binnenstad. De welbekende Domtoren springt meteen in het oog, met zijn 112 meter de hoogste kerktoren in Nederland. Maar je vindt er ook een uitgebreid assortiment aan cafés en restaurants. Bezoek een festival of concert in TivoliVredenburg, het meest veelzijdige muziekpodium van het land. In het gezellige centrum kun je alles te voet bereiken, van Janskerkhof tot ‘t Ledige Erf, je loopt zo overal heen en komt altijd bekenden tegen’.


ROndleiding door Tio UtrechtHuisvesting

In Utrecht is het tegenwoordig weer makkelijker om een studentenkamer te vinden. De SSH Utrecht verhuurt ruim 10.000 kamers en woningen. Als je je in de winter inschrijft, ben je er vrijwel zeker van dat je in september over een kamer kunt beschikken.

Op kamers in Utrecht


Tio: altijd dichtbij

Hogeschool Tio heeft vijf vestigingen verspreid over Nederland en een hoofdkantoor in Utrecht. Je profiteert zowel van de kleinschaligheid en persoonlijke aanpak op de vestigingen als van de daadkracht en het netwerk van een landelijke organisatie.Goed bereikbaar

De vijf vestigingen van Tio liggen op toplocaties in Amsterdam, Eindhoven, Hengelo, Rotterdam en Utrecht. Welke studiestad je ook kiest, je loopt in maximaal 10 minuten vanaf het station naar de Tio-vestiging.

Meer over Tio als landelijke organisatie


International students @ Tio Utrecht

Watch these international students doing an exchange semester at Tio in Utrecht.

Adresgegevens
Tio Utrecht
Oudenoord 2
3513 ER Utrecht
030 - 7 999 000
utrecht@tio.nl