1. Home
 2. Vestigingen
 3. Utrecht

Vestigingen 

Beste kleine hogeschool

Hogeschool Tio Utrecht

Kies voor Tio Utrecht als je in een echte studentenstad wilt studeren. De vestiging ligt op tien minuten lopen van het Centraal Station en vlakbij het centrum van de stad. De vestiging is gelegen aan de historische singelgracht.
In Utrecht kun je een hbo-, master- of mbo-opleiding volgen op het gebied van business, hotelmanagement, eventmanagement, toerisme, marketing en rechten.

Adres en openingstijden

Adresgegevens Tio Utrecht
Oudenoord 2
3513 ER Utrecht
Openingstijden: ma t/m vr van 08:30-18:00u 
Gesloten van 25 juli t/m 8 augustus 2022

Studentenvereniging Cognatio

Ultieme studententijd

Landelijke Studentenvereniging Cognatio is dé studentenvereniging van Hogeschool Tio. Met ruim 500 leden op zes Tio-vestigingen is Cognatio een gezellige vereniging die je de mogelijkheid biedt vriendschappen voor het leven te sluiten en je netwerk op te bouwen. Samen met Cognatio haal je het ultieme uit je studententijd.

Cognatio is een vereniging zonder ontgroening. Het motto is dan ook ‘Niets verplicht, altijd gezellig!’. Het gehele jaar organiseert Cognatio verschillende activiteiten zoals borrels, feesten en excursies. De Big Six van Cognatio bestaat uit de introductie in de Ardennen, een beachparty, het jaarlijkse gala, de wintersportreis, de kroegentocht Destination Unknown en het jaarfeest.

Ontmoet Cognatio op een van de open dagen.


Studentenvereniging Cognatio bij Hogeschool Tio

Opleidingen bij Tio Utrecht

Er is altijd iets te doen bij Tio Utrecht dankzij de bedrijvigheid op de vestiging en het internationale karakter; je kunt in Utrecht ook voor een Engelstalige bachelor kiezen. Deze vestiging heeft de meest centrale ligging en dat is te merken: studenten uit heel Nederland én uit het buitenland vinden hun weg naar Tio Utrecht.  
De volgende opleidingen worden aangeboden in Utrecht:

Ontdek meer
Angela Bacharidis | Voorzitter Cognatio
“Voor je het weet is je studententijd voorbij! Dus geniet van vandaag, werk hard voor morgen en maak Cognatio-vrienden voor altijd!”
Angela Bacharidis | Voorzitter Cognatio

Utrecht studentenstad

Utrecht heeft het hoogste percentage studenten van alle Nederlandse steden. De Domstad heeft de hoogst opgeleide bevolking van de vier grootste Nederlandse steden. In het historische stadscentrum vind je niet alleen de welbekende toeristische attracties, maar ook een uitgebreide selectie cafés en restaurants. Bezoek een festival of concert in TivoliVredenburg, het meest veelzijdige muziekpodium van het land. Niet zo gek dus dat de buitenlandse pers lyrisch is over Utrecht.
Wie Utrecht zegt, zegt kroegjes. Het barst ervan. En allemaal op loopafstand van elkaar. Denk aan De Vrienden, Gras van de Buren en Het Pakhuis. De Oude Dikke Dries is de stamkroeg van Tio, op vijf minuten lopen van de vestiging, een ouderwets bruine kroeg waar het altijd gezellig is! Maar hoeveel cafés er ook zijn, op één of andere manier lijken ze altijd allemaal vol te zitten, vooral in het weekend. 

Ontdek meer

Ontmoet het team van Tio Utrecht

Manon Lenferink | Vestigingsmanager
”Tio Utrecht is een hele gezellige vestiging met gemotiveerde studenten en betrokken docenten.”
Manon Lenferink | Vestigingsmanager
Elke Brager | Assistent Vestigingsmanager
"Bij Tio Utrecht heerst een warme sfeer. Kom eens sfeer proeven op een van onze open dagen!"
Elke Brager | Assistent Vestigingsmanager
Mariëlle van Luijtelaar | Assistent Vestigingsmanager
"Natuurlijk wil je zo min mogelijk tussenuren! Ik maak de roosters voor alle studenten en docenten."
Mariëlle van Luijtelaar | Assistent Vestigingsmanager
Angelique Dekker | Assistent Vestigingsmanager
"Utrecht is vooral een hele gezellige vestiging."
Angelique Dekker | Assistent Vestigingsmanager
Marscha Schenk | Assistent Vestigingsmanager
"Heb je vragen? Bij ons staat de deur altijd open."
Marscha Schenk | Assistent Vestigingsmanager

Fotoalbum Tio Utrecht

14

Faciliteiten

Er zijn de volgende faciliteiten op de vestiging in Utrecht:

 • Gezellige kantine
 • (Broodjes)bar
 • Dagelijks vers fruit
 • Wifi
 • Computers
 • Printfaciliteiten
 • Digiboarden/beamers 
 • (Individuele) studieplekken
 • Verschillende lokalen zoals praktijklokalen en een videolokaal.
 • Ter ontspanning: een voetbaltafel en bootcamps.
Meer weergevenMinder weergeven

Op kamers in Utrecht

Wil je op kamers in Utrecht? Begin in ieder geval op tijd met zoeken. In augustus/september aan het begin van het studiejaar is iedereen op zoek naar een kamer. Hieronder vind je nog meer tips.

Gebruik je netwerk

Maak gebruik van je netwerken op social media, zoals Facebook, Twitter of LinkedIn, om kenbaar te maken dat je op zoek bent naar een kamer. Raadpleeg je familie, vrienden en kennissen. Stuur aan al je contacten via Whatsapp of Snapchat een bericht. Je kunt tevens kiezen voor het traditionele adverteren in huis-aan-huisbladen of regionale kranten (hier zijn kosten aan verbonden). Of loop binnen bij je Tio vestiging, op de magneetborden vind je informatie over huisvesting.

Huurprijzen kamers

In heel Nederland zijn de huurprijzen van kamers aan regels gebonden. Net zoals bij woningen, kun je ook voor kamers de wettelijk maximale huurprijs uitrekenen.

Checklist voor uitwonende studenten

Naast het zoeken van een kamer, zijn er nog een aantal belangrijke zaken die je moet regelen als je op kamers gaat. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering en internetverbinding. Pricewise heeft een checklist voor uitwonende studenten opgesteld, die je leidraad biedt in het zelfstandig wonen.

Huurtoeslag

Als aankomende student begin je vaak, als je op jezelf gaat wonen, in een gehuurde kamer. Je betaalt dan maandelijks de huur en soms ook servicekosten. Als je daarna een eigen flat/appartement gaat huren, kun je eventueel in aanmerking komen voor huurtoeslag als de huur te hoog is in verhouding tot je inkomen. Je kunt overigens alleen huurtoeslag krijgen als je een zelfstandige woning hebt, dat betekent een woning met een eigen voordeur, toilet en keuken. 

Verhuizen

Als je verhuist, moet je heel wat regelen. Hieronder lees je de belangrijkste dingen:

 • Schrijf je in bij de gemeente 
  Verhuis je naar een andere gemeente, dan moet je je daar laten inschrijven. Je nieuwe gemeente schrijft je automatisch uit bij je oude gemeente. Verhuis je binnen dezelfde gemeente? Geef dan je nieuwe adres door.
 • Geef je nieuwe adres door 
  Geef je nieuwe adres door aan DUO, je onderwijsinstelling, je bank en aan andere instanties.
 • Regel de aansluiting op energie en water 
  Als je op kamers gaat, betaal je energie en water meestal via de huur. Check bij je verhuurder. Voor een kamer van ongeveer 15 m2 kun je uitgaan dat je tussen de € 50 en € 80 per maand aan energie en water kwijt bent. (Bron: Nibud Geldwijzer)
Meer weergevenMinder weergeven
Ontdek meer

Video's Tio Utrecht

Volg de rondleiding door Tio Utrecht
Volg de rondleiding door Tio Utrecht
Binnenkijken bij Tio Utrecht
Exchange students: exchange the Tio way
International Business Management: student company Paraclick
Studeren bij Hogeschool Tio iets voor jou?
Praktijklokaal luchtvaart bij Tio
Praktijklokaal receptie bij Tio
Praktijklokaal toerisme bij Tio
Boardroom praktijklokaal bij Tio
Studentenvereniging Cognatio - altijd gezellig bij Tio

Benieuwd naar de vestiging?

Gewoon vanuit huis of de trein een rondleiding door Tio Utrecht? Dat kan met de virtuele tour. Bekijk de kantine, de boardroom, het luchtvaartlokaal, het hotellokaal en het restaurantlokaal. Klik op de cijfers aan de rechterkant en je komt in een andere ruimte. Veel plezier met het binnenkijken bij Tio Utrecht!

Routebeschrijving naar Tio Utrecht

Kom je met de auto of met de trein, Tio Utrecht is goed bereikbaar. Bekijk hieronder de routebeschrijving.

Met de auto naar Utrecht

Route vanaf de A28/ A27
U komt van de A28 (Amersfoort) en gaat bij Utrecht (knooppunt Rijnsweerd) richting Hilversum (A27). Vanaf de A27 neemt u de afslag Veemarkt. U gaat linksaf onder de snelweg de Biltse Rading op richting het Centrum. Neem op de rotonde de 2e afslag naar de Kardinaal de Jongweg. De Kardinaal de Jongweg volgt u over het Eykmanplein heen tot aan het kruispunt van de Mr. Tripkade en de A. Matthaeuslaan. Op dit kruispunt slaat u linksaf de A. Matthaeuslaan op. Deze laan gaat over in de Willem Noortstraat (met een bocht naar rechts) en die weg gaat over in de Adelaarsstraat. Aan het eind van de Adelaarsstraat komt u op een T-Splitsing met de Oudenoord. U gaat hier linksaf en treft Hogeschool Tio aan uw rechterhand bij het volgende stoplicht.

Route vanaf de A2 (vanuit Amsterdam)
U neemt afslag 7 richting centrum. U volgt de borden Centrum. U slaat rechtsaf naar de Wolfgang Pauliweg. Deze weg gaat over in Vleutensebaan. Weg vervolgen naar de Vleutenseweg. U slaat linksaf naar het Thomas à Kempisplantsoen en meteen linksaf naar de Thomas à Kempisweg. U neemt de rotonde de 1ste afslag naar de Royaards van Den Hamkade. Weg vervolgen naar de Ahornstraat. U slaat rechtsaf naar de Nijenoord. Deze weggaat over in Oudenoord. Aan uw rechterhand ziet u Tio Utrecht. 

Route vanaf de A12
U neemt de afslag Kanaleneiland. U volgt de borden Centrum. Na de Jaarbeurs houdt u rechts aan. U volgt de weg onder het spoor door. Na 500 meter kunt u rechtsaf naar Parkeergarage Paardenveld. Na ongeveer 800 meter links ziet u op de hoek Hogeschool Tio.

Utrecht & parkeergelegenheid

Parkeren is mogelijk in parkeergarage Paardenveld. Hier zijn kosten aan verbonden. De parkeergarage is op loopafstand van Tio en 24 uur per dag geopend.

Met het openbaar vervoer

Utrecht ligt centraal in Nederland en is met het openbaar vervoer zeer goed bereikbaar. Ga in de Stationshal richting Vredenburg en ga vervolgens rechtdoor op Stations-traverse richting Vredenburg. Op het Vredenburgplein gaat u links richting de Bijenkorf. Bij het stoplicht bij de Bijenkorf steekt u over naar de Sint Jacobsstraat. Blijf doorlopen naar de Monicabrug, achter de brug ziet u de Tio-vestiging liggen. Vanaf Utrecht C.S. vertrekken ook diverse bussen richting Oudenoord (reistijd ongeveer 5 minuten). OV-info 0900-9292 en www.9292.nl.

Adresgegevens Utrecht
Oudenoord 2
3513 ER Utrecht

Meer weergevenMinder weergeven