1. Home
  2. Over Tio
  3. Van keihard lachen tot ademloos luisteren

Van keihard lachen tot ademloos luisteren

Masterclass Jimmy Nelson

 

Ademloos luisteren Tio-studenten, -alumni, -medewerkers en ouders naar topfotograaf Jimmy Nelson, die slechts wordt onderbroken door enkele flinke lachsalvo’s. Zijn persoonlijke verhaal over zijn reis over de wereld, waarbij hij de laatste, van de rest van de wereld afgeschermde stammen op de gevoelige plaat zet, maakt indruk. Zelf vindt hij het geweldig om zijn verhaal bij Tio te doen. “Op scholen spreken is het leukst, de geest van de luisteraars is nog open en vrij.”

 

Geïnspireerd barst iedereen uit in applaus aan het eind van de masterclass. Al snel vormt zich een rij voor een persoonlijk praatje met Jimmy Nelson, of voor een handtekening in zijn prachtige boek. Zijn boodschap komt binnen en spreekt aan. “Het gaat erom dat je je kwetsbaar opstelt”, vat toerisme-studente Alisa zijn verhaal samen. “En dat je je gevoel volgt”, aldus collega-studente Marinde.

 

Inderdaad drukt Jimmy de studenten op het hart dat ze op zoek gaan naar wat ze echt gelukkig maakt. “Als je echt in contact bent met wie je bent, ben je in staat de meest fantastische keuzes te maken”, zegt hij. “Uitvinden wie je bent, is de belangrijkste reis die je zult maken.” Maar hij geeft de luisteraars meer stof tot nadenken: “Blijf in contact met de mensen om je heen en heb respect voor elkaar.” En op de vraag van Zoë hoe je de inspiratie van een reis vasthoudt als je weer thuis bent, zegt hij dat er ook thuis genoeg bijzondere, onverwachte, inspirerende gebeurtenissen te vinden zijn. “Als je er maar voor open staat.”  

 

Maxime en Dionne, beide student aan Tio Eindhoven, kletsen enthousiast na over de masterclass. “Ik vond het zo inspirerend dat hij laat zien dat het mogelijk is datgene te doen waarover je gepassioneerd bent”, zegt Maxime. “Ik wil ook zeker meer reizen!” Dionne vult aan: “Daar leer je ook zoveel van. Over de wereld, over jezelf.”