1. Home
  2. Over Tio
  3. Tio echte uitblinker in ranglijst 'studeren met een handicap'

Tio echte uitblinker in ranglijst 'studeren met een handicap'

Tio is een echte uitblinker en staat wederom op 1 in de ranglijst ‘studeren met een functiebeperking’. Tio heeft het hoogste totaaloordeel van alle scholen. Uiteraard is Tio trots op dit mooie resultaat en op de waardering die de studenten geven aan de persoonlijke begeleiding.


CHOI over Hogeschool Tio: “Bij de kleine hogescholen vinden we vier echte uitblinkers: instellingen die van de studenten met een functiebeperking een dikke 7 krijgen. Dit zijn twee particuliere hogescholen (Hogeschool Tio en IVA).” Tio krijgt de meeste punten voor hulpmiddelen, intake, voorlichting en begeleiding.


In de Nationale Studentenenquête (NSE) geven studenten met een functiebeperking op een aantal thema’s een oordeel over de mate waarin hun opleiding hen in staat stelt om te studeren. Het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI) onderzocht in hoeverre hogescholen begeleiding bieden aan studenten met een functiebeperking, zoals dyslexie en dyscalculie.Bron: CHOI "Studeren met een handicap" gebruikerstoets, 2015