1. Home
 2. associate-degree
 3. Makelaardij en Vastgoed

Makelaardij & Vastgoed

Hbo Associate degree Makelaardij, Ruimte & Vastgoed 2 jaar

In het kort

Weet jij huizen, kantoorgebouwen of kavels op waarde te schatten? En geef jij je klanten straks advies op maat over hun aankopen, pandbeheer en contracten? Na de Associate degree Makelaardij en Vastgoed kent de levendige wereld van vastgoed en makelaardij voor jou geen geheimen meer. Met je diploma op zak start je je loopbaan bijvoorbeeld als vastgoedadviseur, projectleider, taxateur of verhuurmakelaar. Of word eigen baas en bouw aan je eigen onderneming!

Deze opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van NVAO-accreditatie. 

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Volg jij de huizenmarkt op de voet? En denk jij graag mee met je klant om de juiste prijs te betalen voor een huis of pand? Tijdens de Associate degree-opleiding Makelaardij en Vastgoed leer je alles over waarde. Je werkt aan adviesrapporten en koopcontracten, ontwikkelt je sales skills en gaat aan de slag met beheerplannen en taxaties. Bouw jij straks aan je carrière als vastgoedprofessional? Ben jij:

 • Vernieuwend?

  Denk jij graag out of the box, en kom je graag met nieuwe ideeën? En vind je het leuk om de laatste trends op het gebied van vastgoed en makelaardij te volgen, zodat je zo goed mogelijk kunt inspelen op de wensen van jouw klanten? Die eigenschappen komen goed van pas als vastgoeddeskundige!

 • Goed in onderhandelen?

  In makelaarsland spelen veel verschillende belangen. Ga jij op zoek naar de beste oplossing voor alle partijen? Tijdens deze Ad-opleiding leer je succesvol onderhandelen en bemiddelen. Maak van elke (ver)koop een win-winsituatie!

 • Geïnteresseerd in hoe mensen wonen en werken?

  Krijg jij nooit genoeg van nieuwe huizen en panden spotten op Funda, en vind je het leuk om de waarde van huizen van je vrienden te schatten? Dan past een carrière in vastgoed en makelaardij perfect bij jou!

 • Doelgericht?

  Hou jij altijd je doel voor ogen, en ga je net zo lang door tot je dat doel hebt bereikt? Dat komt goed uit als vastgoedexpert! Dan heb je namelijk één duidelijk doel: het beste resultaat behalen. En op zo’n manier dat alle partijen er tevreden mee zijn.

 • Hands-on?

  Steek jij graag je handen uit je mouwen, en ga jij meteen over tot actie als er werk aan de winkel is? Laat je proactieve houding zien tijdens bijvoorbeeld de Vastgoedweek! Samen met je team ga je aan de slag met taxeren, locatieontwikkeling en bouwkunde, en laat je je creativiteit de vrije loop.

 • Een verbinder?

  Maak jij makkelijk contact met mensen, en ben je graag de verbinder die verschillende partijen met elkaar in contact brengt? Tijdens de Associate degree Makelaardij en Vastgoed bouw je verder aan deze vaardigheden, en leer je hoe je omgaat met verschillende emoties van je klanten.

 • Benieuwd naar de laatste trends?

  Volg jij de laatste trends op de voet, en weet je daar handig gebruik van te maken? Als vastgoedpro hou je de trends op de markt en in de maatschappij nauwlettend in de gaten, zodat je daar vast op kunt inspelen. Bijvoorbeeld door mensen te adviseren nog even te wachten met de verkoop van hun huis, omdat je verwacht dat de prijzen gaan stijgen.

 • Sociaal?

  De vastgoedbranche is bij uitstek de branche waar zakelijk en persoonlijk samenkomen. Het is essentieel dat je je goed kunt inleven in de wensen en emoties van je klanten en dat je potentiële kopers enthousiast kunt maken. Met jouw persoonlijke benadering help je je klanten aan hun droomhuis of succesvolle investering.

Passen deze eigenschappen bij jou? Bezoek dan een open dag en duik in de wereld van Tio! Proef de Tio-sfeer, stel je vragen aan studenten en docenten en kom alles te weten over de opleiding.

Makelaardij en Vastgoed in beeld

 • Opleiding Makelaardij in 2 minuten
  Opleiding Makelaardij in 2 minuten
 • Oud-student Pelle werkt als zelfstandig makelaar bij RE/MAX PRO
  Oud-student Pelle werkt als zelfstandig makelaar bij RE/MAX PRO

Waarom kiezen studenten voor Makelaardij en Vastgoed?

 1. Je Associate degree-diploma kun je bij Tio al in 2 jaar behalen. Lekker snel!
 2. Jij hebt straks een gouden randje om je cv, want de Keuzegids Hbo heeft Tio uitgeroepen tot Beste kleine hogeschool van Nederland.
 3. Geen werkdag is hetzelfde: er zijn continu ontwikkelingen in de wereld van vastgoed en makelaardij, waardoor jouw vak heel dynamisch is.
 4. Je past je geleerde kennis meteen toe in de praktijk: ga bijvoorbeeld met je team aan de slag tijdens de Vastgoedweek, en leer verkopen als een pro in de Salesweek.
 5. Jouw opleiding is altijd actueel en speelt in op de laatste ontwikkelingen in de branche. Tio werkt namelijk nauw samenwerkt met netwerkorganisaties en brancheverenigingen.
 6. Je specialiseert je in ondernemerschap, en weet na je opleiding hoe je je eigen bedrijf start én succesvol maakt.
 7. Tio biedt veel ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling, en docenten kennen je bij naam.

Studenten aan het woord

"Ik ben ondernemend ingesteld, denk graag commercieel en vind het leuk om te werken. Bij Tio krijg ik de vrijheid om die ambities te combineren met mijn studie."
Justin de Feijter | Tio-student
"Als ik zie hoeveel (internationale) kansen ik bij Tio krijg, hoeveel ik geleerd heb en hoeveel ik gegroeid ben, dan vind ik het collegegeld het zeker waard."
Latascha van der Vliet | Tio-student
"Tio is natuurlijk een hele goede school die over de hele wereld bekend is. Ik weet zeker dat ik daarmee later een grote voorsprong heb."
Sven van Bommel | Tio-student

Na de studie

Met je Associate degree-diploma Makelaardij en Vastgoed ligt de vastgoedbranche voor je open. Ga bijvoorbeeld aan de slag als vastgoedadviseur bij een toonaangevend makelaarskantoor, zet je talenten in als vastgoedbeheerder of word zelfstandig taxateur. Bekijk hier hoe jouw toekomst als vastgoedexpert eruit kan zien!

Tio biedt deze Ad-opleiding aan onder voorbehoud van NVAO-accreditatie, die dit jaar wordt verwacht. Het landelijke opleidingsprofiel Vastgoed en Makelaardij is de basis voor deze opleiding. Je kunt je Associate degree-diploma in twee jaar op zak hebben, en ontvangt dan het waardevolle getuigschrift van Hogeschool Tio.