1. Home
 2. Business automotive management

Business Management - Specialisatie Automotive

Hbo Bachelor Business & Ondernemen 3 jaar

Business Management - Specialisatie Automotive

Heb je een passie voor auto’s en mobiliteit en wil je later gaan werken in de dynamische automotive-industrie? Onze hbo-opleiding Business Management met specialisatie Automotive biedt de perfecte combinatie van een solide basis in bedrijfskunde en praktische kennis specifiek afgestemd op de automotivesector. Klaar om de eerste stap te zetten? 
Ga bijvoorbeeld aan de slag als productontwikkelingsmanager, dealership manager, fleetmanager, supply chain manager of salesmanager. Of start je eigen onderneming!

Deze opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van NVAO-accreditatie. 

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-bacheloropleiding Business Management leidt je op tot bedrijfskundig professional met zakelijke voelsprieten in automotive management. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! 

 • Ik ben klantgericht en vind het leuk direct klantencontact te hebben
 • Ik werk graag samen met anderen aan een resultaat
 • Ik wil later voor mezelf aan de slag
 • Ik wil graag weten hoe een bedrijf in elkaar steekt
 • Ik ben ambitieus en neem graag het voortouw
 • Ik heb interesse in het volgen en begrijpen van trends in de automotive
 • Ik ben en denk creatief
 • Ik ben op zoek naar nieuwe ervaringen
 • Ik heb een passie voor auto's en interesse in de automotivesector
 • Ik vind het leuk om te onderhandelen

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Bekijk dan het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag

Hbo Business Management in 2 minuten

 • Hbo-opleiding Business Management
  Hbo-opleiding Business Management
 • Projecten bij Business Management
  Projecten bij Business Management

Automotive

In deze hbo-bacheloropleiding leer je niet alleen onmisbare zakelijke vaardigheden, maar ook hoe je ze concreet toepast binnen de automotivewereld. We hebben oog voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiliteit, zoals de verschuiving van bezit naar gebruik, die hebben geleid tot opkomende lease- en deelautodiensten, en bredere innovaties in duurzame en geautomatiseerde vervoersoplossingen zoals elektrische en zelfrijdende voertuigen. Dit alles leer je van ervaren docenten met praktijkervaring in de branche. Door de projecten waaraan je werkt, scherp je je skills direct aan en verdiep je je inzicht in de automotivesector steeds verder.

De opleiding Business Management combineert kennis van management, strategie en operatie. Van trends in de markt tot interne processen: als bedrijfskundige zie je waar kansen liggen, hoe een bedrijf beter kan presteren en op welke manieren de meeste groei kan worden bereikt.

Always on the move

Bij deze managementopleiding draait het vooral om de zakelijke kant van de automotivewereld. Van razendsnelle sportwagens tot milieuvriendelijke elektrische auto's: in de automotive-industrie draait alles om het ontwikkelen, produceren en innoveren van voertuigen. Belangrijke ontwikkelingen in de automotivewereld zijn de opkomst van elektrische voertuigen, zelfrijdende technologie, geavanceerde veiligheidssystemen en duurzaamheid.

Als je in de automotive-industrie werkt, ben je betrokken bij de toekomst van mobiliteit en draag je bij aan een schonere en slimmere wereld. In deze opleiding wordt aandacht besteed aan al deze ontwikkelingen. Als je een passie hebt voor voertuigen en de toekomst van mobiliteit, dan is de automotivesector de plek waar je wil zijn.

A drive for success

Leer de branche tijdens je studie kennen. Ga op businessstage op het hoofdkantoor van een automerk, import-exportbedrijf, of kies ervoor om tijdens een van de projecten aan de slag te gaan met een logistieke uitdaging in de markt. Tio’s topdocenten staan open voor jouw ideeën en denken graag met je mee! Dus als je geïnteresseerd bent in innovatie, duurzaamheid en de toekomst van mobiliteit, dan is deze specialisatie absoluut de moeite waard om te verkennen!

Ontdek de ondernemer in jou

Wat de aanpak van Tio Business School onderscheidt van andere automotive-opleidingen, is dat je hier een brede bedrijfskundige basis ontwikkelt. Deze opleiding is een optimale voorbereiding op het ondernemerschap binnen deze branche. De unieke opzet biedt je daarnaast ook de flexibiliteit om later in je opleiding of carrière eventueel buiten automotive te stappen.

Waarom kiezen studenten voor Business & Automotive?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar.
 3. Je specialiseert je in Automotive met onderwerpen als innovatie, duurzaamheid en de toekomst van mobiliteit.
 4. Je bouwt aan een sterk (internationaal) netwerk en stoomt jezelf klaar voor de bedrijvige automotive-industrie.
 5. Je duik meteen de echte wereld in! Tijdens projectenstages en businesscases ontwikkel je de skills die je tijdens je hele carrière inzet.
 6. Jouw persoonlijke studiecoach begeleidt je tijdens je hele studie en je krijgt les in kleine klassen van gemiddeld 10 studenten.
 7. Je krijgt les van de beste docenten die in de praktijk werken of recentelijk hebben gewerkt, vaak met een eigen onderneming.  

Na de studie

De specialisatie Automotive voegt een extra dimensie toe aan je hbo-diploma Business Management en opent de deur naar talloze carrièremogelijkheden binnen een branche die blijft groeien. Of je nu streeft naar een uitdagende functie bij een gerenommeerd automerk, de ambitie hebt om je eigen automotive-onderneming te starten of betrokken wil zijn bij de baanbrekende innovaties in deze branche, na deze opleiding kun je direct aan de slag. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? Bekijk dan hier je baankansen! 

Bekijk jouw toekomstperspectief
Deze opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie. De hbo-bacheloropleiding Business Management leidt je in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). Kies je voor de specialisatie Automotive, dan komt deze specialisatie als aantekening op je diploma te staan. De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Bedrijfskunde (CROHO-nummer 34035). Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.