1. Home
 2. Business automotive management

Business Management - Specialisatie Automotive Hbo Bachelor

Business Management - Specialisatie Automotive

Always on the move: de automotivebranche is zoveel groter dan mensen zouden denken! Wil jij ontdekken hoe nieuwe technologieën de branche op zijn kop zetten?  Dan past de hbo-opleiding Business Management met specialisatie Automotive perfect bij jou. Maak kennis met de enorme en internationale zakelijke wereld die erbij komt kijken.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als productmanager, custom relation manager, sales of automotive engineer. Of start je eigen onderneming!

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-bacheloropleiding Business Management leidt je op tot bedrijfskundig professional met zakelijke voelsprieten in automotive management. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! 

 • Ik denk in mogelijkheden
 • Ik wil later voor mezelf aan de slag
 • Ik wil graag weten hoe een bedrijf in elkaar steekt
 • Ik ben ambitieus
 • Ik neem graag het voortouw
 • Ik ben en denk creatief
 • Ik ben op zoek naar nieuwe ervaringen
 • Ik bekijk uitdagingen van verschillende kanten
 • Ik ben alert op verbeteringen
 • Ik heb een grote interesse in automotive

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Bekijk dan het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag

Automotive

Ontdek hoe nieuwe technologieën als kunstmatige intelligentie en connected cars de branche op zijn kop zetten. Zet deze innovaties in om te zorgen dat jouw bedrijfsmodel de concurrentie inhaalt en voorblijft.
Ook duurzaamheid is niet weg te denken uit de moderne automotivebranche: hybride voertuigen, hernieuwbare energiebronnen en de circulaire economie. Kies je voor de specialisatie Automotive, dan voeg je waardevolle en toekomstbestendige kennis en vaardigheden toe aan je studie Business Management.

A drive for succes

Leer de branche tijdens je studie kennen. Ga op businessstage op het hoofdkantoor van een automerk, import-exportbedrijf, of kies ervoor om tijdens een van de projecten aan de slag te gaan met een logistieke uitdaging in de markt. Tio’s topdocenten staan open voor jouw ideeën en denken graag met je mee! Dus als je geïnteresseerd bent in innovatie, duurzaamheid en de toekomst van mobiliteit, dan is deze specialisatie absoluut de moeite waard om te verkennen!

Waardevolle opleiding

Met Tio’s opleiding Business Management ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen al twaalf jaar op rij behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids hbo.

Waarom kiezen studenten voor Business & Automotive?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar.
 3. Je specialiseert je in Automotive met onderwerpen als innovatie, duurzaamheid en de toekomst van mobiliteit.
 4. Je bouwt aan een sterk (internationaal) netwerk en stoomt jezelf klaar voor de dynamische businessbranche.
 5. Je duik meteen de echte wereld in! Tijdens projecten, stages en businesscases ontwikkel je de skills die je tijdens je hele carrière inzet.
 6. In kleine klassen van gemiddeld 10 studenten heb je bij Tio 24-26 contacturen per week.
 7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. 

Na de studie

De specialisatie Automotive voegt een extra dimensie toe aan je hbo-diploma Business Management en opent de deur naar talloze carrièremogelijkheden binnen een branche die blijft groeien. Je ontwikkelt je als professional, leider en mens. Onze topdocenten stomen jou klaar voor de carrière die het best bij jou past. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? Bekijk dan hier je baankansen! 

Bekijk jouw toekomstperspectief

Deze hbo-opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie. Deze hbo-bacheloropleiding Business Management (CROHO-nummer 34035) leidt je in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). Kies je voor de specialisatie Automotive, dan komt deze specialisatie als aantekening op je diploma te staan. De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Bedrijfskunde. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.