1. Home
 2. Business fashion management

Business Management - Specialisatie Fashion Management

Hbo Bachelor Business & Ondernemen 3 jaar

Business Management - Specialisatie Fashion

Mode en styling zijn serious business. In deze opleiding betreed je de boeiende wereld van mode en fashion met onze hbo-opleiding Business Management, specialisatie Fashion Management. Ben jij een mode-enthousiasteling en wil je tegelijkertijd een stevige basis leggen in bedrijfskunde? Dan is deze unieke hbo-opleiding precies wat je zoekt: de perfecte combinatie van fashion en management!  
Ga bijvoorbeeld aan de slag als fashion brand manager, inkoper, formatmanager, productmanager of concept developer. Of start je eigen onderneming!

Deze opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van NVAO-accreditatie. 

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-bacheloropleiding Business Management leidt je op tot bedrijfskundig professional met zakelijke voelsprieten in de mode-industrie. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! 

 • Ik denk in mogelijkheden
 • Ik zie zakelijke kansen in de mode-industrie
 • Ik wil later voor mezelf aan de slag
 • Ik heb interesse in marketing en branding in de mode
 • Ik ben ambitieus en neem graag het voortouw
 • Ik heb een grote interesse in mode en fashion
 • Ik ben zakelijk en creatief
 • Ik wil graag weten hoe een (fashion)bedrijf in elkaar steekt
 • Ik ben op zoek naar nieuwe ervaringen en alert op verbeteringen
 • Ik ben graag de verbindende factor

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Bekijk dan het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag.

Fashion Management

Tijdens deze hbo-opleiding dompel je jezelf onder in de fashionindustrie, met een serieuze bedrijfskundige aanpak. Het beste van twee werelden: fashion en zakelijk inzicht! Ontdek de nieuwste trends en belangrijke ontwikkelingen in fashionmanagement, zoals duurzaamheid, ethiek, e-commerce, diversiteit, online marketing en nog veel meer. Je doet waardevolle kennis op over textiel en productie en volgt workshops en gastcolleges over bijvoorbeeld modeontwerp. Tijdens excursies naar fashionbedrijven en lessen van ervaren (gast)docenten uit de praktijk krijg je een realistische kijk op de industrie. 

De opleiding Business Management combineert kennis van management, strategie en operatie. Van trends in de markt tot interne processen: als bedrijfskundige zie je waar kansen liggen, hoe een bedrijf beter kan presteren en op welke manieren de meeste groei kan worden bereikt.

Mode en fashion

In deze opleiding staat de businesskant van fashion en mode centraal. Je doet kennis op van actuele thema's die van belang zijn in de fashionindustrie. Zoals duurzaamheid, modetrends, ethiek en transparantie met betrekking tot arbeidsomstandigheden, e-commerce, modemerken, diversiteit en inclusie, consumentengedrag, online marketing en samenwerking met influencers. 

Deze opleiding heeft ook aandacht voor inhoudelijke kennis over: 

 • Textiel: kennis van verschillende stoffen, hun eigenschappen, productieprocessen en geschiktheid voor verschillende kledingstukken. 
 • Duurzaamheid: inzicht in de grote ontwikkelingen en veranderingen, bijvoorbeeld in wetgeving, met betrekking tot duurzaamheid in de fashionindustrie en hier kansen in kunnen zien. 
 • Productie en technische vaardigheden: inzicht in het productieproces van kleding en de technische aspecten van kledingconstructie. 

Jouw stijl, jouw succes

Je leert hoe je milieuvriendelijke en ethisch verantwoorde praktijken kunt integreren in een (mode)bedrijf. Dit helpt je om een positieve impact te maken op het milieu en de samenleving, maar het kan ook een onderscheidende factor zijn die jouw merk aantrekkelijker maakt voor je doelgroep.
Onderzoek hoe een internationale supply chain duurzamer kan of schrijf een businessplan over innovatieve oplossingen in productie en inkoop. Onze topdocenten staan klaar om jou voor te bereiden op je carrière. 

Ontdek de ondernemer in jou

Wat de aanpak van Tio onderscheidt van andere modegerichte opleidingen, is dat je hier een brede bedrijfskundige basis ontwikkelt. Deze opleiding is een optimale voorbereiding op het ondernemerschap binnen deze branche. De unieke opzet biedt je daarnaast ook de flexibiliteit om later in je opleiding of carrière eventueel buiten de mode-industrie te stappen.  

Waarom kiezen studenten voor Business & Fashion?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar.
 3. De specialisatie Fashion Management is gericht op de zakelijke kant van de mode-industrie: van trends in de markt tot operationele processen en het verkopen van producten.
 4. Je bouwt aan een sterk (internationaal) netwerk en stoomt jezelf klaar voor de dynamische fashionbranche.
 5. Je duik meteen de echte wereld in! Tijdens projecten, stages en businesscases ontwikkel je de skills die je tijdens je hele carrière inzet.
 6. Jouw persoonlijke studiecoach begeleidt je tijdens je hele studie en je krijgt les in kleine klassen van gemiddeld 10 studenten.
 7. Je krijgt les van de beste docenten die in de praktijk werken of recentelijk hebben gewerkt, vaak met een eigen onderneming. 

Na de studie

De specialisatie Fashion Management voegt een extra dimensie toe aan je hbo-diploma Business Management. Je wordt opgeleid tot modebewuste manager of ondernemer met een schat aan creatieve inzichten. Je weet jouw passie voor mode te combineren met een solide basis in management. Jouw skills raken nooit uit de mode! Er is altijd vraag naar ondernemende professionals die kunnen meebewegen met de continu veranderende mode-industie. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? Bekijk dan hier je baankansen!

Bekijk jouw toekomstperspectief
Deze opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie. De hbo-bacheloropleiding Business Management leidt je in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). Kies je voor de specialisatie Fashion Management, dan komt deze specialisatie als aantekening op je diploma te staan. De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Bedrijfskunde (CROHO-nummer 34035). Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.