1. Home
 2. Business fashion management

Business Management - Specialisatie Fashion Management Hbo Bachelor

Business Management - Specialisatie Fashion

Mode en styling zijn serious business. Droom je ervan je eigen modewinkel te openen of kledinglijn te ontwikkelen? Dan past de hbo-opleiding Business Management met specialisatie in Fashion Management perfect bij jou. Always in style! Je leert hoe je jouw modebedrijf of -lijn neerzet in de markt en hoe je een unieke identiteit creëert die aansluit bij jouw doelgroep.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als inkoper, formatmanager, productmanager of concept developer. Of start je eigen onderneming!

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-bacheloropleiding Business Management leidt je op tot bedrijfskundig professional met zakelijke voelsprieten in de mode-industrie. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! 

 • Ik denk in mogelijkheden
 • Ik wil later voor mezelf aan de slag
 • Ik wil graag weten hoe een bedrijf in elkaar steekt
 • Ik ben ambitieus
 • Ik neem graag het voortouw
 • Ik ben en denk creatief
 • Ik ben op zoek naar nieuwe ervaringen
 • Ik bekijk uitdagingen van verschillende kanten
 • Ik ben alert op verbeteringen
 • Ik heb een grote interesse in mode

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Bekijk dan het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag

Fashion Management

De zakelijke kant van de mode-industrie: daar is de specialisatie Fashion Management op gericht. Naast brede businesskennis maak je kennis met de verschillende kanten van de industrie: van trends in de markt tot operationele processen en het verkopen van producten. Je krijgt inzicht in de logistieke kant, leert hoe je jouw bedrijf of lijn neerzet in de markt en creëert een unieke identiteit die aansluit bij je doelgroep. Jouw skills raken nooit uit de mode!

Jouw stijl, jouw succes

Je leert hoe je milieuvriendelijke en ethisch verantwoorde praktijken kunt integreren in een (mode)bedrijf. Dit helpt je om een positieve impact te maken op het milieu en de samenleving, maar het kan ook een onderscheidende factor zijn die jouw merk aantrekkelijker maakt voor je doelgroep.
Onderzoek hoe een internationale supply chain duurzamer kan of schrijf een businessplan over innovatieve oplossingen in productie en inkoop. Onze topdocenten staan klaar om jou voor te bereiden op je carrière. 

Waardevolle opleiding

Met Tio’s opleiding Business Management ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen al twaalf jaar op rij behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids hbo.

Waarom kiezen studenten voor Business & Fashion?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar.
 3. De specialisatie Fashion Management is gericht op de zakelijke kant van de mode-industrie: van trends in de markt tot operationele processen en het verkopen van producten.
 4. Je bouwt aan een sterk (internationaal) netwerk en stoomt jezelf klaar voor de dynamische businessbranche.
 5. Je duik meteen de echte wereld in! Tijdens projecten, stages en businesscases ontwikkel je de skills die je tijdens je hele carrière inzet.
 6. In kleine klassen van gemiddeld 10 studenten heb je bij Tio 24-26 contacturen per week.
 7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. 

Na de studie

De specialisatie Fashion Management voegt een extra dimensie toe aan je hbo-diploma Business Management. Je ontwikkelt je als professional, leider en mens. Jouw skills raken nooit uit de mode! Er is altijd vraag naar ondernemende professionals die kunnen meebewegen met de continu veranderende mode-industie. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? Bekijk dan hier je baankansen!

Bekijk jouw toekomstperspectief

Deze hbo-opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie. Deze hbo-bacheloropleiding Business Management (CROHO-nummer 34035) leidt je in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). Kies je voor de specialisatie Fashion Management, dan komt deze specialisatie als aantekening op je diploma te staan. De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Bedrijfskunde. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.