1. Home
 2. Design interieur business management

Business Management - Specialisatie Interieur & Design Hbo Bachelor

Business Management - Specialisatie Interieur & Design

Heb jij gevoel voor stijl, oog voor detail en een neus voor zakendoen? Dan past de hbo-opleiding Business Management met specialisatie Interieur & Design perfect bij jou. Ontdek de zakelijke aspecten van de interieur- en designwereld en leer de creatieve kant van business kennen. 
Ga bijvoorbeeld aan de slag als (style) consultant, inkoper, stylist of design manager. Of start je eigen onderneming!

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-bacheloropleiding Business Management leidt je op tot bedrijfskundig professional met zakelijke voelsprieten in interior en design. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! 

 • Ik denk in mogelijkheden
 • Ik wil later voor mezelf aan de slag
 • Ik wil graag weten hoe een bedrijf in elkaar steekt
 • Ik ben ambitieus
 • Ik neem graag het voortouw
 • Ik ben en denk creatief
 • Ik ben op zoek naar nieuwe ervaringen
 • Ik bekijk uitdagingen van verschillende kanten
 • Ik ben alert op verbeteringen
 • Ik heb een grote interesse in interior en design

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Bekijk dan het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag

Interieur & Design

Design en ondernemen gaan hand in hand: creativiteit, strategie, projectmatig werken en denken komen allemaal samen in dit gedeelte van de businesswereld. Hoe worden jouw ideeën en inspiratie een succes? Met de juiste plannen en strategie. Met de specialisatie Interieur & Design ontdek je de zakelijke aspecten van de interieur- en designwereld, maar ontwikkel je ook het vermogen om innovatief te denken en oplossingsgericht te werken. Van de look en feel tot de praktische onderbouwing; jouw toekomst is straks tot in de puntjes verzorgd.

Design je toekomst

Je leert hoe je met creatieve ontwerpen de juiste snaar kunt raken bij je doelgroep en hoe je een onderscheidende en aantrekkelijke look en feel kunt creëren die past bij een interieurontwerp. Ook leer je hoe je een creatieve visie kunt vertalen naar praktische en haalbare plannen.
Bouw tijdens je studie al praktijkervaring op door je stages te kiezen bij een zakelijk interieurbureau of hip nieuw designbedrijf. Of schrijf een businessplan voor de onderneming die je straks zelf begint. Richt je carrière naar eigen smaak en ambitie in.

Waardevolle opleiding

Met Tio’s opleiding Business Management ben je verzekerd van een waardevol diploma: Tio staat bekend om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen al twaalf jaar op rij behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids hbo.

Waarom kiezen studenten voor Business & Automotive?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar.
 3. Je specialiseert je in Interior & Design met onderwerpen als ontwerp, lay-out, projectmanagement en duurzaamheid.
 4. Je bouwt aan een sterk (internationaal) netwerk en stoomt jezelf klaar voor de dynamische businessbranche.
 5. Je duik meteen de echte wereld in! Tijdens projecten, stages en businesscases ontwikkel je de skills die je tijdens je hele carrière inzet.
 6. In kleine klassen van gemiddeld 10 studenten heb je bij Tio 24-26 contacturen per week.
 7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. 

Na de studie

De specialisatie Interieur & Design voegt een extra dimensie toe aan je hbo-diploma Business Management en opent de deur naar talloze carrièremogelijkheden binnen een branche die blijft groeien. Je ontwikkelt je als professional, leider en mens. Of je nou als zelfstandige aan de slag gaat of in dienst, als stylist of consultant, jouw weg naar succes begint bij Tio. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? Bekijk dan hier je baankansen! 

Bekijk jouw toekomstperspectief

Deze hbo-opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie. Deze hbo-bacheloropleiding Business Management (CROHO-nummer 34035) leidt je in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). Kies je voor de specialisatie Interieur & Design, dan komt deze specialisatie als aantekening op je diploma te staan. De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Bedrijfskunde. Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.