1. Home
 2. Design interieur business management

Business Management - Specialisatie Interieur & Design

Hbo Bachelor Business & Ondernemen 3 jaar

Business Management - Specialisatie Interieur & Design

Heb jij gevoel voor stijl, oog voor detail en een neus voor zakendoen? Een creatieve geest met een passie voor business en oog voor esthetiek? Dan past de hbo-opleiding Business Management met specialisatie Interieur & Design perfect bij jou. Ontdek de zakelijke aspecten van de interieur- en designwereld en leer de creatieve kant van business kennen. Deze Tio-opleiding biedt een unieke combinatie van bedrijfskundige kennis en diepgaand inzicht in de stijlvolle wereld van interieur en design.
Ga bijvoorbeeld aan de slag als (style)consultant, inkoper, productmanager of designstrateeg. Of start je eigen onderneming!

Deze opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van NVAO-accreditatie.

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s hbo-bacheloropleiding Business Management leidt je op tot bedrijfskundig professional met zakelijke voelsprieten in interior en design. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! 

 • Ik ben ondernemend en neem graag initiatief
 • Ik zie zakelijke kansen in de interieur- en designbranche
 • Ik wil later voor mezelf aan de slag
 • Ik heb interesse in marketing, sales en projectmanagement binnen de wereld van design en interieur
 • Ik wil trends in design en interieur volgen en begrijpen
 • Ik heb passie voor design en esthetiek
 • Ik ben zakelijk en creatief
 • Ik wil projecten in de design en interieurbranche gaan leiden
 • Ik wil graag weten hoe een design- of interieurbedrijf in elkaar steekt
 • Ik combineer innovatie met stijl

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Bekijk dan het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag

Interieur & Design

Tijdens deze hbo-opleiding dompel je jezelf onder in de interieur- en designbranche, met een serieuze bedrijfskundige aanpak. Je krijgt, naast inspirerende en praktijkgerichte lessen, een uitgebreid praktijkprogramma met diverse bedrijfsbezoeken en gastcolleges van vooraanstaande professionals in de designwereld. Want design en ondernemen gaan hand in hand: creativiteit, strategie, projectmatig werken en denken komen allemaal samen in dit gedeelte van de businesswereld. Hoe worden jouw ideeën en inspiratie een succes? Met de juiste plannen en strategie. Met de specialisatie Interieur & Design ontdek je de zakelijke aspecten van de interieur- en designwereld, maar ontwikkel je ook het vermogen om innovatief te denken en oplossingsgericht te werken. Van de look en feel tot de praktische onderbouwing; jouw toekomst is straks tot in de puntjes verzorgd.

De opleiding Business Management combineert kennis van management, strategie en operatie. Van trends in de markt tot interne processen: als bedrijfskundige zie je waar kansen liggen, hoe een bedrijf beter kan presteren en op welke manieren de meeste groei kan worden bereikt.

Interieur & design in de praktijk

In deze opleiding staat de businesskant van interieur en design centraal. Je doet kennis op van actuele thema's die van belang zijn in de interieur- en designbranche. Zoals de geschiedenis van interieurontwerp, kleurentheorieën, actuele trends en stijlen, en storytelling in de designwereld. De interieur- en designwereld past zich voortdurend aan de veranderende maatschappelijke trends aan.

Deze opleiding heeft ook aandacht voor inhoudelijke kennis over: 

 • Interieurontwerp: het creatief plannen en inrichten van binnenruimtes om ze functioneel, aantrekkelijk en in lijn met de behoeften van de gebruikers te maken.
 • Styling: het selecteren en combineren van meubels, decoraties, kleuren en texturen om een specifieke sfeer en uitstraling te creëren.
 • Materiaal- en kleurkeuze: het begrijpen en toepassen van principes van kleurtheorie en materiaalgebruik om een harmonieus en aantrekkelijk interieur te creëren.
 • Trends en innovaties: het volgen van trends in design en het omarmen van innovatieve benaderingen om frisse en eigentijdse ruimtes te creëren.

Design je toekomst

Je krijg inzicht in de creatieve aspecten van interieurontwerp, styling, materialen, trends en innovatie. En bezoekt verschillende bedrijven in de sector. Ook krijg je les van (gast)docenten uit de interieur- en designpraktijk. Je leert hoe je een creatieve visie kunt vertalen naar praktische en haalbare plannen.
Bouw tijdens je studie al praktijkervaring op door je stages te kiezen bij een zakelijk interieurbureau of hip nieuw designbedrijf. Of schrijf een businessplan voor de onderneming die je straks zelf begint. Richt je carrière naar eigen smaak en ambitie in.

Ontdek de ondernemer in jou

Wat de aanpak van Tio onderscheidt van andere opleidingen in interieur en design, is dat je hier een brede bedrijfskundige basis ontwikkelt. Deze opleiding is een optimale voorbereiding op het ondernemerschap binnen deze branche. De unieke opzet biedt je daarnaast ook de flexibiliteit om later in je opleiding of carrière eventueel buiten de interieur- en designwereld te stappen.

Waarom kiezen studenten voor Business, Interieur & Design?

 1. Je studeert aan de beste hogeschool van Nederland, die staat voor persoonlijk, excellent en ondernemend onderwijs.
 2. Je kunt bij Tio versneld studeren: hbo-bachelor in 3 jaar.
 3. Je specialiseert je in Interior & Design met onderwerpen als interieurontwerp, styling, materialen, trends, innovatie en duurzaamheid.
 4. Je bouwt aan een sterk (internationaal) netwerk en stoomt jezelf klaar voor de dynamische businessbranche.
 5. Je duik meteen de echte wereld in! Tijdens projectenstages en businesscases ontwikkel je de skills die je tijdens je hele carrière inzet.
 6. Jouw persoonlijke studiecoach begeleidt je tijdens je hele studie en je krijgt les in kleine klassen van gemiddeld 10 studenten.
 7. Je krijgt les van de beste docenten die in de praktijk werken of recentelijk hebben gewerkt, vaak met een eigen onderneming.  

Na de studie

De specialisatie Interieur & Design voegt een extra dimensie toe aan je hbo-diploma Business Management en opent de deur naar talloze carrièremogelijkheden binnen een branche die blijft groeien. Je weet jouw passie voor interieur en design te combineren met een solide basis in management. Of je nu droomt van het runnen van je eigen designstudio, betrokken wil zijn bij bedrijfsontwikkeling binnen de interieurbranche of een allround trendsetter wil worden, deze opleiding opent de deur naar een wereld van mogelijkheden. Wil je weten wat je allemaal kunt worden? 

Bekijk jouw toekomstperspectief
Deze opleiding wordt aangeboden onder voorbehoud van accreditatie. De hbo-bacheloropleiding Business Management leidt je in drie jaar of vier jaar op voor de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc). Kies je voor de specialisatie Interieur & Design, dan komt deze specialisatie als aantekening op je diploma te staan. De opleiding is gebaseerd op het landelijk opleidingsprofiel Bedrijfskunde (CROHO-nummer 34035). Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde getuigschrift van Hogeschool Tio.