1. Home
  2. Nieuws
  3. Belgische Roxanne studeert aan Tio en voelde zich meteen welkom

Belgische Roxanne studeert aan Tio en voelde zich meteen welkom

De Antwerpse Roxanne over haar keuze om aan Tio in Rotterdam te studeren

Van alle studies die er in en om Antwerpen worden aangeboden – en dat zijn er veel – was er geen één die haar voldoende aansprak. Tweedejaars Hotel- en Eventmanagementstudente Roxanne van Driessche, een vrolijke Antwerpse, vond uiteindelijk bij Tio Rotterdam wat ze zocht. “Ik wilde graag iets doen met hospitality én events. Hier op Tio kan dat. Ik ben nog altijd blij dat ik voor Tio heb gekozen.”

Studeren aan Hogeschool Tio

Twee jaar geleden maakte Roxanne kennis met de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement van Tio in Rotterdam. Enthousiast vertelt ze: “Deze opleiding is heel breed en biedt daardoor veel mogelijkheden. Ik wilde hospitality graag combineren met events, maar dat kon niet overal. Hier wel. En Rotterdam is een jonge, dynamische stad. Ik voel me hier thuis.”

Roxanne bezocht een open dag van Tio en nam haar moeder mee. “Ik vond het heel verrassend, bij binnenkomst voelde ik me meteen welkom. Er hangt een fijne, open sfeer. Ik had gelijk een goed gevoel over de opleiding. Mijn moeder ook. We keken elkaar aan en zeiden: dit is het! Het bevalt nog steeds erg goed. Ik ben nog altijd blij dat ik voor Tio heb gekozen.”

Docenten uit de praktijk

De nadruk op de praktijk op de opleiding bevalt Roxanne goed. “Je krijgt les in kleine groepjes en de docenten helpen je echt om meer te leren. Ik heb ook aan de universiteit gestudeerd en hoewel de docenten daar veel theoretische kennis hadden, konden ze je vaak niet helpen met praktische vragen. Hier merk je dat de docenten juist veel praktijkervaring hebben.”

De studiekosten betaalt Roxanne grotendeels zelf. “Ik heb hiervoor al gewerkt, dus ik kan het betalen. Mijn ouders betalen ook een deel. Ik vind het hogere collegegeld het zeker waard. Je leert gewoon heel veel hier.”

Van werkvloer tot management

Met veel plezier kijkt Roxanne terug op de Hotel- en Eventweek in haar eerste jaar. “Het was zo leuk en leerzaam om zelf een hotel te runnen en op verschillende afdelingen bezig te zijn,” vertelt ze met een glimlach. “Ik zou later graag een aansturende functie hebben. Ik vind het daarom heel belangrijk om alle werkzaamheden eerst zelf uit te voeren, zodat ik de verschillende afdelingen later beter kan aansturen.”

Vorig jaar liep Roxanne stage bij Otentic Perfumes in Antwerpen, waar ze veel leerde over de evenementenwereld. Ze heeft de smaak te pakken en wil ook nog een Management Development Stage volgen. “Je draait dan vijf maanden op managementniveau mee in een bedrijf. Niet als stagiaire die af en toe wat klusjes mag doen, maar echt als een volwaardige medewerker. Ontzettend leerzaam!”

Toekomstdromen

En in de toekomst dus die aansturende functie voor Roxanne. “Het liefst in een hotel. Of in een consultancybedrijf, dat lijkt me ook leuk.” Even is het stil, maar dan vervolgt ze: “Of misschien ben ik dan wel een eigen bedrijf begonnen. Ik moest dit jaar voor een project een ondernemersplan schrijven. Ik heb toen een Bed & Breakfast bedacht en heb dat helemaal tot in de details uitgedacht. Dat idee blijft maar door m’n hoofd spoken.”

Volg Roxanne op LinkedIn.