1. Home
  2. Nieuws
  3. F&B manager

F&B manager

Zijn carrière in de horeca moet eigenlijk nog beginnen, toch heeft Dennis Bloemhard al flink wat werkervaring in deze branche. Drie zomers lang werkte hij als chief steward op een privéjacht in de Middellandse Zee. En ook liep hij ruim vijf maanden stage in Orlando, Florida. Daar deed hij ervaring op als bartender in Discovery Cove, een idyllisch dolfijnenpark van Seaword Adventure Parks. Een stage van drie maanden in het oudste Holiday Inn hotel te Sheffield, Engeland was ook nodig voor zijn mbo-diploma.

Hotelmanagement

“Ik heb veel gehad aan de opleiding Facilitaire dienstverlening. Ik leerde alles over de keuken en het restaurant, maar niets over hotelmanagement. En dat wilde ik juist graag. Daarom ben ik begonnen met de eenjarige mbo4-opleiding Hotelmanagement bij Tio. Ik wil food & beverage manager worden bij een grote hotelketen, zoals Hilton of Marriott.

Eten en drinken vind ik het leukste product in de hotellerie. Het is heel breed: de bars, de terrassen, de keukens en de restaurants. Ik wil graag bij een keten werken, omdat ik daar ook de mogelijkheid heb om in het buitenland aan de slag te gaan.” Over de Tio-opleiding is Dennis tevreden. Vooral het vak NIMA boeit hem. “Ik leer nu alles over managementzaken.”

Horeca zit Dennis in het bloed

“Al vanaf mijn twaalfde werk ik in de horeca. Ik ben begonnen met servetten vouwen in het grand café van mijn oom in Elburg. En zo heb ik er steeds wat bijgeleerd. Met mijn Hotelmanagement-diploma op zak kan ik straks echt aan de slag.”

Lees meer over: alumni, hotelschool, manager