U bevindt zich hier

  • home
  • Hotelmanagement
 
Hotelmanagement

Hotelmanagement (mbo4)

Crebocode: 25184

De mbo4-opleiding Hotelmanagement (HMA) bereidt je voor op een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche. Als toekomstig hotelmanager zit organiseren in je bloed! Mbo Hotelmanagement biedt je alle facetten van allround management, zodat je elke onderneming tot een succes kunt maken.

HOTELMANAGEMENT IETS VOOR JOU?

Je bent een perfectionist met oog voor detail, maar ook een ondernemer met lef. Je beleid op het gebied van gastvrijheid, personeel, marketing, financiën en eventorganisatie is goed doordacht en uitvoerbaar. Na mbo4 Hotelmanagement ben je commercieel en dienstverlenend. En geknipt voor een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche.

Waarom HMA kiezen?


Leren door doen

Weken aan voorbereiding gaan eraan vooraf, maar dan is het zover: de Hotel- en Eventweek. Tijdens deze week runnen studenten gezamenlijk een hotel.


Bekijk het studieprogramma


MIDDELBARE HOTELSCHOOL IN 2 OF 3 JAAR

Bij Tio bepaal je zelf je studietempo. Na het vmbo kun je kiezen voor het driejarige traject, maar je kunt ook in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen. Na afronding van deze opleiding beschik je over de kwalificatie Manager/Ondernemer Horeca (crebocode: 25184) op niveau 4 (het Middelbare Hotelschooldiploma).

Snel studeren


MIDDELBARE HOTELSCHOOL IN 1 JAAR

Heb je een havo- of mbo-diploma? Dan kun je zelfs in één jaar je mbo4-diploma behalen met een intensief fasttrackprogramma. Deze snelle formule van Tio is bedoeld voor studenten die zeer gemotiveerd zijn.


Aan de slag

Deze middelbare hotelschool bestaat voor ruim 60% uit praktijk. Je leert o.a. uitserveren en gasten adviseren over drank- en menukeuzes in het restaurantlokaal. Maak een virtuele tour door het restaurantlokaal.HOTEL- EN EVENTBRANCHE

Welkom in de bruisende wereld van gastvrijheid. Hotels en evenementen zijn bij uitstek plekken waar verschillende culturen bij elkaar komen. De gastvrijheidsbranche is internationaal en heeft veel potentie. De totale omzet van de Nederlandse hotelbranche bedraagt zo’n 3,3 miljard euro per jaar en alleen al de Nederlandse festivals trekken jaarlijks zo’n 21,5 miljoen bezoekers.


Dit zeggen studenten

Student Arthur Hundt: “Het is mooi dat je bij Tio de mogelijkheid hebt om je eigen stage aan te dragen of te kiezen uit een groot aanbod van stages.”

Student Thomas de Groot: “Bij Tio heb ik drankenkennis, communicatieve vaardigheden en marketing geleerd, die kennis kan ik op stage heel goed gebruiken.”

Student Darby de Bies: “Toerisme is een hartstikke leuke branche. Ik wil graag in een hotel werken als hotelmanager.”

Student en Topsporter Dennis Maijer: “Ik raad zeker andere topsporters aan een Tio-opleiding te volgen. Je krijgt heel veel vrijheden bij Tio.”

Interviews met studenten


Kwaliteit

De Onderwijsinspectie heeft het mbo-onderwijs van Tio de hoogst mogelijke beoordeling toegekend, namelijk ‘goed’. In de JOB-monitor 2014, afgenomen onder alle mbo-studenten in Nederland, krijgt HMA daarnaast de hoogste cijfers van alle middelbare hotelscholen.

In de Keuzegids Mbo 2016, gebaseerd op oordelen van studenten en de Onderwijsinspectie, wordt Tio’s hotelmanagementopleiding als Beste middelbare hotelschool beoordeeld. De Keuzegids Mbo 2016 schrijft over HMA: “De absolute topper voor horeca is Hogeschool Tio, een particuliere hogeschool die in vijf provincies actief is. Leerlingen van deze opleiding zijn zeer tevreden over alle aspecten.”

Beste middelbare hotelschool


PRAKTIJKGERICHTE HOTELOPLEIDING

De mbo4-opleiding Hotelmanagement bestaat voor meer dan 60% uit praktijk. Zo leer je vaktechnieken in het restaurantlokaal, gasten in te checken in het receptielokaal en koken in de kookstudio. Je bezoekt een event en krijgt les van specialisten uit de branche. Daarnaast zijn managementvaardigheden en horecavakkennis belangrijke onderdelen. In het laatste jaar run je samen met medestudenten een week lang een hotel en leer je events organiseren in de praktijk. Tot slot breng je het geleerde in praktijk tijdens twee (internationale) stages.

Bekijk het vakkenpakket


Open dag: Imke nodigt je uit


Ontdek Tio op de open dag


GEZOCHT: organisatietalent


Jasper van de Beek, student Hotelmanagement, koos voor een stage bij restaurant De Librije, goed voor drie Michelinsterren. Jasper: “Dit is topsport!”

Stage bij de Librije


HBO HOTEL- EN EVENTMANAGEMENT IN 4 JAAR NA VMBO

Verder studeren? Kies na de opleiding Hotelmanagement (HMA) de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement (HEM) aan Hogeschool Tio. Met je HMA-diploma op zak kun je de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement in drie jaar halen. Voor excellente studenten bestaat zelfs de mogelijkheid om in het tweede jaar van de hbo-opleiding HEM in te stromen. In dat geval mag je je al naar twee jaar Bachelor of Business Administration noemen.

Verder studeren bij Tio

Bezoekers van deze pagina bezochten ook:

Hotelmanagement opleidingskosten

Hotelmanagement toelating

Open dagen

Studiegidsaanvraag


Menu items:

Inhoud van de studie

Waarom voor Hotelmanagement kiezen

Toelating

Opleidingslocaties

Opleidingskosten

Na de studie