1. Home
  2. Hotelmanagement

Hotelmanagement mbo

Mbo topopleiding 5 jaarBOL - crebocode 25184

In het kort

Bij de opleiding Hotelmanagement leer je alles over allround management, zodat je van elke onderneming een succes kunt maken. Na deze mbo-opleiding ben je commercieel en dienstverlenend, en geknipt voor een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche. 
Ga bijvoorbeeld aan de slag als hotelmanager, eventmanager, supervisor of duty manager. Of start je eigen onderneming.

Ontdek meer

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s mbo-opleiding Hotelmanagement leidt je op tot Manager/Ondernemer Horeca op mbo4-niveau. Na afronding van deze opleiding ben jij in het bezit van het felbegeerde middelbare hotelschooldiploma. Passen de volgende termen bij jou? Ben jij:

Geïnteresseerd in de wereld van hotellerie?

Voel jij je altijd al aangetrokken tot de hotellerie? Never a dull moment! Ga aan de slag als front-office manager, jij bent het gezicht van het hotel. Of is revenue management meer jouw ding? Op basis van verwachtingen en historische gegevens bepaal jij de beste kamerprijzen. 

Een organisatietalent?

Kun jij anderen motiveren en zie jij jezelf evenementen organiseren? Je kunt denken aan de organisatie van festivals, sportevenementen, congressen en beurzen. Of ga binnen de hotellerie aan het werk met evenementen op de afdeling banqueting. Het organiseren van evenementen leer je tijdens je opleiding Hotelmanagement in de praktijk: tijdens de hotel- en eventweek organiseer je elke dag een ander event. 

Nieuwsgierig?

Heb jij oog voor detail, ben je altijd van alles op de hoogte en leergierig? Wil jij graag ‘behind the scenes’ bij evenementen? De onderzoeker in jou wordt op zijn wenken bedient. Tijdens deze hotelmanagementopleiding bezoek je evenementen en neem je een kijkje achter de schermen. Jij staat vooraan om alle informatie over de organisatie van het evenement in je op te nemen. 

Internationaal georiënteerd?

Wil jij graag ervaring opdoen in het buitenland? En werken in een internationale omgeving? Deze mbo-opleiding Hotelmanagement stelt je in staat om meer van de wereld te zien! Tijdens je opleiding kun je stage lopen of studeren in het buitenland, ook bezoek je bedrijven in het buitenland tijdens een internationale studiereis. 

In control?

Heb jij graag de touwtjes in handen? En neem jij graag de leiding? Tijdens deze mbo-opleiding Hotelmanagement worden deze skills verder ontwikkeld bij het vak Managementvaardigheden en natuurlijk pak jij bij de diverse projecten meteen de leiding. Lukt het jou om alles in goede banen te leiden? 

Gastvrij en stressbestending?

Zit gastvrijheid in je bloed en wil jij je gasten een onvergetelijke ervaring bieden? Kan jij de druk aan van het werken in een tophotel? Dan past deze mbo hotelopleiding perfect bij jou. Tijdens de opleiding leer je alles over gastvrij ondernemen en ga je aan de slag in hotels, restaurants en op evenementen. Je leert kalm te blijven in stressvolle situaties. 

Perfectionist?

Heb jij oog voor detail? Een must als je in de hotel- en eventbranche wilt werken. Elk detail valt je op en je gaat meteen over tot actie als iets niet aan je eisen voldoet. Jij streeft ernaar om het beste verblijf voor je gasten te realiseren en om de meest bijzondere belevenis neer te zetten op een evenement. 

Een initiatiefnemer?

Neem jij graag initiatief? Zie jij altijd en overal kansen? Als toekomstig hotelmanager wordt er een grote mate van zelfstandigheid en inzicht van je verwacht. Jij bent een ondernemer met lef en neemt gedurfde beslissingen en initiatieven. Dit maakt jou geknipt voor een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche. 

Herken jij jezelf in bovenstaande termen? Voor meer informatie bekijk je het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag. 

Ontdek meer

Hotelmanagement in beeld

Projecten bij de opleiding Hotelmanagement
Projecten bij de opleiding Hotelmanagement
Banen na mbo Hotelmanagement
Stage lopen bij een Tophotel of restaurant in Nederland
Tim loopt stage in het Macrolink Legend Hotel in Beijing
Hotelmanagementstages in het buitenland
Stage lopen bij het Hilton Hotel?

Waarom kiezen studenten voor Hotelmanagement?

  1. Je kunt bij Tio versneld studeren: mbo4 in 1 of 2 jaar.
  2. Er is veel werk in de hospitalitybranche. Alleen al in de Nederlandse horeca werken 519.000 mensen. Veel kans op een baan dus.
  3. Eventmanagement en hotellerie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom bij Tio: de middelbare hotelschool aangevuld met eventmanagement.
  4. Je studeert aan een van de beste middelbare hotelscholen van Nederland (in 5 jaar al 4 keer op rij uitgeroepen tot beste Middelbare hotelschool (bron: Keuzegids).
  5. Ruim 60% van de onderwijstijd staat in het teken van de praktijk: leerzame projecten, (internationale) stages en vaardigheidstrainingen. Je leert o.a. koken in de kookstudio, bezoekt bedrijven, krijgt een outdoortraining, oefent in praktijklokalen en runt met klasgenoten een hotel.
  6. Na afronding van de opleiding Hotelmanagement ben je breed inzetbaar, je kunt in veel verschillende bedrijfstakken aan de slag. 
  7. Bij Tio ben je geen nummer, er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding.


Na de studie

Je kunt veel kanten op met je mbo-diploma Hotelmanagement. Wat dacht je bijvoorbeeld van een baan als sales executive bij Hotel Huis ter Duin of ga aan de slag als festivalprojectmanager bij Unity Event Crew. Wil je weten wat je allemaal kunt worden?

Deze mbo-opleiding, Hotelmanagement, is door de Onderwijsinspectie erkend en leidt in één of twee jaar op voor de kwalificatie Manager/Ondernemer Horeca (crebocode: 25184) op niveau 4 (het diploma Middelbare Hotelschool).