1. Home
 2. Hotelmanagement

Hotelmanagement

Mbo Hospitality & Leisure 2 jaar

Hotelmanager in 1 of 2 jaar

Beste middelbare hotelschoolopleiding van Nederland volgens de Keuzegids MboOrganiseren en gastvrijheid zitten bij jou als toekomstig hotelmanager in het bloed! Leer tijdens de mbo-opleiding Hotelmanagement alle onderdelen van allround management. Jij maakt straks van elke onderneming een succes.
Ontwikkel je talenten en geef je carrière in de hotellerie en eventbranche een kickstart! Bijvoorbeeld als hotelmanager of eventmanager, supervisor of duty manager. Of start je eigen bedrijf. Als je deze opleiding afgerond hebt, heb je je mbo4-diploma Manager/Ondernemer Horeca (het diploma middelbare hotelschool; BOL - crebocode: 25184).

Meer weten? Vraag vliegensvlug de studiegids aan

Past deze opleiding bij jou?

Tio’s mbo-opleiding Hotelmanagement leidt je op tot Manager/Ondernemer Horeca op mbo4-niveau. Na afronding van deze opleiding ben jij in het bezit van het felbegeerde middelbare hotelschooldiploma. Herken jij jezelf in één of meer van deze eigenschappen? Dan is deze studie iets voor jou! Ben jij:

 • Geïnteresseerd in de wereld van hotellerie?

  Voel jij je altijd al aangetrokken tot de hotellerie? Never a dull moment! Ga aan de slag als front-office manager, jij bent het gezicht van het hotel. Of is revenue management meer jouw ding? Op basis van verwachtingen en historische gegevens bepaal jij de beste kamerprijzen. 

 • Een organisatietalent?

  Kun jij anderen motiveren en zie jij jezelf evenementen organiseren? Je kunt denken aan de organisatie van festivals, sportevenementen, congressen en beurzen. Of ga binnen de hotellerie aan het werk met evenementen op de afdeling banqueting. Het organiseren van evenementen leer je tijdens je opleiding Hotelmanagement in de praktijk: tijdens de hotel- en eventweek organiseer je elke dag een ander event. 

 • Nieuwsgierig?

  Heb jij oog voor detail, ben je altijd van alles op de hoogte en leergierig? Wil jij graag ‘behind the scenes’ bij hotels en evenementen? De onderzoeker in jou wordt op zijn wenken bediend. Tijdens deze hotelmanagementopleiding bezoek je hotels en evenementen en neem je een kijkje achter de schermen. Jij staat vooraan om alle informatie over de organisatie in je op te nemen. 

 • Internationaal georiënteerd?

  Wil jij graag ervaring opdoen in het buitenland? En werken in een internationale omgeving? Deze mbo-opleiding Hotelmanagement stelt je in staat om meer van de wereld te zien! Tijdens je opleiding kun je stage lopen in het buitenland, verdiep je je in talen en culturen en leer jij je gasten te verwelkomen in hun eigen taal.

 • In control?

  Heb jij graag de touwtjes in handen? En neem jij graag het initiatief? Tijdens deze mbo-opleiding Hotelmanagement worden deze skills verder ontwikkeld bij het vak Managementvaardigheden en natuurlijk pak jij bij de diverse projecten meteen de leiding. Lukt het jou om alles in goede banen te leiden? 

 • Dienstverlenend en stressbestending?

  Zit gastvrijheid in je bloed en wil jij je gasten een onvergetelijke ervaring bieden? Kan jij de druk aan van het werken in een tophotel? Dan past deze mbo hotelopleiding perfect bij jou. Tijdens de opleiding leer je alles over gastvrij ondernemen en ga je aan de slag in hotels, restaurants en op evenementen. Je leert kalm te blijven in stressvolle situaties. 

 • Perfectionist?

  Heb jij oog voor detail? Een must als je in de hotel- en eventbranche wilt werken. Elk detail valt je op en je gaat meteen over tot actie als iets niet aan je eisen voldoet. Jij streeft ernaar om het beste verblijf voor je gasten te realiseren en om de meest bijzondere belevenis neer te zetten op een evenement. 

 • Een initiatiefnemer?

  Neem jij graag initiatief? Zie jij altijd en overal kansen? Als toekomstig hotelmanager wordt er een grote mate van zelfstandigheid en inzicht van je verwacht. Jij bent een ondernemer met lef en neemt gedurfde beslissingen en initiatieven. Dit maakt jou geknipt voor een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche. 

Meer weten? Bekijk voor meer informatie het studieprogramma. Of kom sfeer proeven en maak kennis met studenten en docenten van deze opleiding op de open dag.

Bekijk hier de video's over mbo hotelmanagement

 • Dit is Hotelmanagement
  Dit is Hotelmanagement
 • Opleiding Hotelmanagement: carrière en baankansen
  Opleiding Hotelmanagement: carrière en baankansen
 • Projecten bij mbo Hotelmanagement
  Projecten bij mbo Hotelmanagement
 • Stage lopen bij Hotelmanagement mbo
  Stage lopen bij Hotelmanagement mbo
 • Tim loopt stage in het Macrolink Legend Hotel in Beijing
  Tim loopt stage in het Macrolink Legend Hotel in Beijing
 • Hotelmanagementstages in het buitenland
  Hotelmanagementstages in het buitenland
 • Stage lopen bij het Hilton Hotel?
  Stage lopen bij het Hilton Hotel?

Wat ga je leren?

Of het nou gaat om personeel, marketing, financiën of eventorganisatie: jij leert hoe je zorgt voor het beste beleid. Je verplaatst je moeiteloos in je gasten en zorgt ervoor dat alles in jouw hotel, restaurant of tijdens jouw event op rolletjes loopt. Tijdens deze mbo-opleiding krijg je les van Tio’s ervaren vakspecialisten, die je alles over het vak leren: ze delen hun eigen ervaring voor de klas, geven kookles in onze kookstudio en delen hun geheimen voor het beste ondernemingsplan.

Waarom kiezen studenten voor Hotelmanagement?

 1. Je studeert aan de beste middelbare hotelschool van Nederland (bron: Keuzegids). En al 8 jaar op rij beoordeeld als topopleiding.
 2. Mbo4 in 1 of 2 jaar: bij Tio kun je versneld studeren.
 3. Er is veel werk in de hospitalitybranche. De branche is altijd op zoek naar goedopgeleide mbo’ers die niet bang zijn de handen uit de mouwen te steken.
 4. Eventmanagement en hotellerie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom: de middelbare hotelschool mét eventmanagement.
 5. Meer dan de helft van de opleiding staat in het teken van de praktijk: projecten, stages en trainingen. 
 6. Tio’s docenten hebben een schat aan praktijkervaring: zij koppelen theorie en praktijk direct aan elkaar. 
 7. Bij Tio is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en begeleiding. Les in klassen van gemiddeld 10 studenten. 

Na de studie

Ontwikkel je talenten en geef je carrière een kickstart! Met je mbo-diploma Hotelmanagement kun je veel kanten op. Bijvoorbeeld als hotel- of eventmanager, salesmanager of met je eigen bedrijf. Wat dacht je van een baan als sales executive bij Hotel Huis ter Duin of ga aan de slag als festivalprojectmanager bij Unity Event Crew. Wil je weten wat je allemaal kunt worden?

Dit kun je worden!

Deze mbo-opleiding, Hotelmanagement, is door de Onderwijsinspectie erkend en leidt in één of twee jaar op voor de kwalificatie Manager/ondernemer horeca (crebocode: 25184) op niveau 4 (het diploma Middelbare Hotelschool). Na afronding van de opleiding ontvang je het felbegeerde diploma van Tio.