U bevindt zich hier

  • home
  • Hotelmanagement
 
Hotelmanagement

Hotelmanagement (mbo4)

De mbo4-opleiding Hotelmanagement (HMA) bereidt je voor op een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche. Organiseren zit je als toekomstig hotelmanager in het bloed! Mbo Hotelmanagement leert je alle facetten van allround management, zodat je van elke onderneming een succes kunt maken.

Crebocode: 25184

HOTELMANAGEMENT IETS VOOR JOU?

Je bent een perfectionist met oog voor detail, maar ook een ondernemer met lef. Je beleid op het gebied van gastvrijheid, personeel, marketing, financiën en eventorganisatie is goed doordacht en uitvoerbaar. Na mbo4 Hotelmanagement ben je commercieel en dienstverlenend. En geknipt voor een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche.

Hotelschoolstudente loopt stage als banqueting supervisor bij het luxueuze vijfsterrenhotel Sofitel Sydney Wentworth

Waarom HMA kiezen?

Leren door doen

Weken aan voorbereiding gaan eraan vooraf, maar dan is het zover: de Hotel- en Eventweek. Tijdens deze week runnen studenten gezamenlijk een hotel.


Bekijk het studieprogramma


MIDDELBARE HOTELSCHOOL IN 2 JAAR

Bij Tio kun je supersnel studeren. Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen. Als je deze opleiding afmaakt ben je Manager/Ondernemer Horeca (crebocode: 25184) op niveau 4 (het diploma Middelbare Hotelschool).

Snel studeren


MIDDELBARE HOTELSCHOOL IN 1 JAAR

Heb je een havo- of mbo-diploma? Dan kun je zelfs in één jaar je mbo4-diploma behalen met een intensief fasttrackprogramma. Deze snelle formule van Tio is bedoeld voor studenten die zeer gemotiveerd zijn.


Aan de slag

Deze middelbare hotelschool bestaat voor ruim 60% uit praktijk. Je leert o.a. uitserveren en gasten adviseren over drank- en menukeuzes in het restaurantlokaal. Maak een virtuele tour door het restaurantlokaal.HOTEL- EN EVENTBRANCHE

Welkom in de bruisende wereld van gastvrijheid. Hotels en evenementen zijn bij uitstek plekken waar verschillende culturen bij elkaar komen. De gastvrijheidsbranche is internationaal en heeft veel potentie. Nederland telt ruim 3500 hotels met een gezamenlijke omzet van zo'n 3,3 miljard euro per jaar. Alleen al de Nederlandse festivals trekken jaarlijks zo’n 23 miljoen bezoekers.


Dit zeggen studenten

Student Arthur Hundt: “Het is mooi dat je bij Tio de mogelijkheid hebt om je eigen stage aan te dragen of te kiezen uit een groot aanbod van stages.”

Student Thomas de Groot: “Bij Tio heb ik drankenkennis, communicatieve vaardigheden en marketing geleerd, die kennis kan ik op stage heel goed gebruiken.”

Student Darby de Bies: “Toerisme is een hartstikke leuke branche. Ik wil graag in een hotel werken als hotelmanager.”

Student en Topsporter Dennis Maijer: “Ik raad zeker andere topsporters aan een Tio-opleiding te volgen. Je krijgt heel veel vrijheden bij Tio.”

Interviews met studenten


OPEN DAG: IMKE NODIGT JE UIT


Op de open dag kun je op de vestigingen van Tio terecht met al je vragen, onze studenten en docenten staan voor je klaar om je maximaal te informeren. 
Ontdek jij de wereld van Hogeschool Tio?

Kwaliteit

De Onderwijsinspectie heeft het mbo-onderwijs van Tio de hoogst mogelijke beoordeling gegeven, namelijk ‘goed’. In de JOB-monitor 2016, afgenomen onder alle mbo-studenten in Nederland, krijgt HMA daarnaast de hoogste cijfers van alle middelbare hotelscholen.


Kwaliteitszegel Keuzegids topopleiding @ TioDe Keuzegids Mbo heeft Tio's mbo-opleiding Hotelmanagement wederom uitgeroepen tot beste Middelbare hotelschool. Dat is gebaseerd op de mening van studenten en het rapport van de Onderwijsinspectie. 


Beste middelbare hotelschool


PRAKTIJKGERICHTE HOTELOPLEIDING

De mbo4-opleiding Hotelmanagement bestaat voor meer dan 60% uit praktijk. Zo leer je gasten in te checken in het receptielokaal en koken in de kookstudio. Je bezoekt een event en krijgt les van specialisten uit de branche. Daarnaast zijn managementvaardigheden en horecavakkennis belangrijke onderdelen. In het laatste jaar run je samen met medestudenten een week lang een hotel en leer je events organiseren in de praktijk. Tot slot breng je het geleerde in praktijk tijdens twee (internationale) stages.

Bekijk het vakkenpakket


GEZOCHT: organisatietalent

Tio-student Middelbare Hotelschool loopt stage bij restaurant De Librije, goed voor drie Michelinsterren.


Jasper van de Beek, student Hotelmanagement, koos voor een stage bij restaurant De Librije, goed voor drie Michelinsterren. Jasper: “Dit is topsport!”

Stage bij de Librije


HBO HOTEL- EN EVENTMANAGEMENT IN 4 JAAR NA VMBO

Verder studeren? Kies na de opleiding Hotelmanagement (HMA) de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement (HEM) aan Hogeschool Tio. Met je HMA-diploma op zak kun je de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement in drie jaar halen. Voor excellente studenten bestaat zelfs de mogelijkheid om in het tweede jaar van de hbo-opleiding HEM in te stromen. In dat geval mag je je al naar twee jaar Bachelor of Business Administration noemen.

Verder studeren bij Tio

Bezoekers van deze pagina bezochten ook:

Hotelmanagement opleidingskosten

Hotelmanagement toelating

Open dagen

Alle mbo-opleidingenMenu items:

Inhoud van de studie

Waarom voor Hotelmanagement kiezen

Toelating

Opleidingslocaties

Opleidingskosten

Na de studie