1. Home
  2. Nieuws
  3. Studiereis naar Frankfurt

Business-studenten bezoeken Frankfurt: het financiële centrum van Duitsland

Frankfurt am Main is de grootste stad in de Duitse deelstaat Hessen en de vijfde stad van Duitsland, een Europese metropool en heeft vrijwel alle kenmerken van een wereldstad. De stad is het voornaamste financiële centrum van Duitsland: de Deutsche Bundesbank en de Duitse beurs zijn er gevestigd, evenals de hoofdkantoren van verscheidene grote banken zoals de ECB. Het is niet voor niets dat juist deze stad door Tio werd geselecteerd als bestemming voor de studiereis van de hbo businessopleiding. Docent George Oomen ging met hen mee en vertelt over de reis. 

"Kenmerkend voor Frankfurt is het moderne stadsbeeld: Frankfurt is een van de weinige Europese steden die worden gedomineerd door hoge wolkenkrabbers. Daarom wordt de stad ook Mainhattan genoemd. Op de eerste avond hadden studenten al snel de skylounge van één van de skyscrapers ontdekt. De diverse kerstmarkten zorgden voor een gezellige sfeer en de sneeuwval op de laatste avond vervolmaakte het gevoel van Weihnachten."

"De bezoeken aan het Geldmuseum van de Deutsche Bundesbank, de Europese Centrale Bank (ECB), de Frankfurter Börse en Frankfurt Airport (FraPort) waren meer dan de moeite waard door de uiteenlopende lezingen en presentaties. De stadswandeling door het stadshart bood een ander gezicht van Frankfurt dan de gebruikelijke aanschouwing van de moderne gebouwen, horeca en winkels."

"Zowel studenten, begeleidende docenten als het management van het A&O Hotel waren bijzonder te spreken over de goede sfeer tijdens de vier dagen. Na afloop van de presentatie in de collegezaal van de ECB ontdekte student Hille Dorrestein een piano in de hoek van de collegezaal en dat leverde een vrolijk moment op dat ook door de Nederlandse gastheer Lelieveldt van de ECB werd gewaardeerd."

Bekijk het volledige studieprogramma