1. Home
  2. Nieuws
  3. Human Resource Officer bij Carlson Wagonlit Travel

HRM-manager bij Carlson Wagonlit Travel

Als Human Resource Officer werken bij een grote zakelijke reisorganisatie betekent een enorm veelzijdige baan! Sanne Dusch, oud-Tio-studente Internationaal Toeristisch Management, heeft haar scriptie geschreven bij Carlson Wagonlit Travel en werkt hier nu als HR-Officer op het hoofdkantoor in Diemen. “Het werk is enorm divers. Je bent niet alleen het aanspreekpunt voor de werknemers en het management, maar je houdt je ook bezig met trainingen, development en beleid.”

Sanne heeft haar scriptie geschreven bij Carlson Wagonlit Travel. Ze is hier eerst op de administratie van de Human Resource afdeling begonnen, om vervolgens door te groeien tot HR-Officer. Na het behalen van haar diploma voor de opleiding Internationaal Toeristisch Management heeft ze nog de propedeuse behaald voor de hbo-opleiding Personeelsmanagement. “Het leuke aan deze baan is dat het erg divers is en dat ik elke dag nog weer bijleer.”

Heel divers

Als HR-Officer houd je je met enorm veel verschillende onderdelen bezig. Sanne: “Ik ben niet alleen het aanspreekpunt van het management, maar ook van de medewerkers. Verder verzorg ik trainingen en houd ik me bezig met development en de ontwikkeling van tools. Als medewerkers zich willen ontwikkelen kunnen ze ook bij mij terecht. Ik stel dan samen met de manager en de medewerker een persoonlijk ontwikkelplan op.“ Daarnaast krijg je in de functie als HR-Officer ook met lastige vraagstukken te maken. Sanne: “Ik houd me ook bezig met conflicten die zich voordoen. Wanneer werknemers bijvoorbeeld overgeplaatst moeten worden naar een andere vestiging, dan is het de uitdaging om te zorgen dat dit voor iedereen tot een goed einde gebracht wordt.”

Prettige bedrijfscultuur

Wat Sanne bijzonder vindt aan Carlson Wagonlit Travel is de bedrijfscultuur. ”De sfeer is hier heel informeel en relaxed. Van een echte hiërarchie is hier geen sprake. Dat iedereen het hier prettig werken blijkt bijvoorbeeld wel uit het feit dat hier weinig verloop onder het personeel is.” Hoewel Sanne nu werkzaam is op een HR-afdeling, is er toch een duidelijke link met de reiswereld. Sanne: “De medewerkers hier zijn allemaal gepassioneerd over reizen, net als ik. Dat maakt het werken voor deze organisatie dus nog extra leuk.” In de toekomst zou Sanne nog graag willen groeien in haar functie. “Ik wil me nog graag verbreden. Bijvoorbeeld door het volgen van een masterstudie Human Resource Management of Arbeidsrecht in de toekomst.

Volg Sanne op LinkedIn.

Lees meer over: manager, toerisme