1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio-alumna Miranda is SEO-expert in Dubai

Tio-alumna Miranda is SEO-expert in Dubai

Als Global SEO Manager voor Randstad reist ze de hele wereld over, spreekt ze zes talen en woont ze in Dubai. Haar interesse in digitale marketing en passie voor buitenlandse talen en culturen weet de ondernemende Miranda Gahrmann in deze functie perfect te combineren. “Het multiculturele aspect, werken met verschillende talen en culturen, vind ik het allerleukste.”

Global SEO Manager en eCommerce Consultant

Miranda houdt zich met haar team bezig met het verbeteren van de prestaties van 40 Randstadwebsites in 39 markten. Daarnaast werkt ze voor zichzelf als Global eCommerce Consultant, met Philips als grootste opdrachtgever.
Miranda: “Ik zorg dat de websites zo hoog mogelijk in de zoekresultaten komen. Dat doe ik bijvoorbeeld door SEO-strategieën te ontwikkelen en implementeren, contentmarketingstrategieën te integreren en de outreach te verbeteren. Daarbij richt ik me voornamelijk op multilingual marketing en multimarket optimalisatie.”

Werken voor Randstad en Philips

Gedreven vertelt ze verder: “Randstad en Philips zijn in veel landen actief. Ik heb altijd al een interesse in andere talen en culturen gehad; dat komt mooi terug in deze functie. Ik woon in Dubai en moet regelmatig op reis. Inmiddels spreek ik zes talen: Nederlands, Duits, Engels, Spaans, Frans en Arabisch.”

Werken met verschillende culturen

“Het internet evolueert razendsnel, dat maakt het zo leuk en uitdagend”, vertelt Miranda enthousiast. “Er zijn continu veranderingen en ontwikkelingen waarin je moet meegaan. Het multiculturele aspect vind ik misschien nog wel het leukste. Ik onderhoud contact met mensen in verschillende landen en moet, rekening houdende met culturele nuances, goed bedenken hoe ik een bepaalde boodschap overbreng. Het is leuk om op deze manier met talen en culturen te werken.”

Internationale ervaring dankzij Tio

De liefde voor talen, reizen en verschillende culturen had Miranda altijd al, maar vijftien jaar geleden op Tio deed ze daar voor het eerst concreet iets mee. “Tijdens mijn hbo-opleiding Hotel en Hospitality Management (nu: Hotel- en Eventmanagement) heb ik meerdere buitenlandse stages gelopen. Dankzij Tio heb ik geleerd op eigen benen te staan in het buitenland.”

Relaxte sfeer dankzij persoonlijke aandacht

Miranda kijkt met een goed gevoel terug op haar Tio-tijd. “Het was een fijne tijd. Dankzij de kleinschaligheid was er veel persoonlijke aandacht en hing er een relaxte sfeer. Ik heb er veel aan gehad. Tijdens de opleiding moesten we bijvoorbeeld een mini-onderneming opzetten waar ik later, toen ik mijn eigen bedrijf startte, veel profijt van had. Daarnaast hebben de stages mijn talen flink verbeterd.”

Wonen in het buitenland

Na haar opleiding aan Tio heeft Miranda nog een bachelor en twee masters behaald in de richting van (digitale) marketing, en binnenkort hoopt ze nog een derde master te behalen. Werken in het buitenland voor grote multinationals blijft ze voorlopig nog wel even doen. “Wonen in het buitenland, met verschillende talen en culturen om me heen, hoort gewoon bij mij. Dat heb ik me dankzij Tio wel gerealiseerd!”

Volg Miranda op LinkedIn

Lees meer over: manager, online marketing