1. Home
  2. Nieuws
  3. Tio-studente wint felbegeerd traineeship bij TUI

Tio-studente wint felbegeerd traineeship bij TUI

Dit voorjaar was ze één van de 60 excellente hbo-studenten die deelnamen aan de Reiswerk Studenten Challenge in Marrakech. Na een intensieve maar leerzame week kwam studente Internationaal Toeristisch Management Saskia van den Heuvel vervolgens als één van de drie winnaars thuis. Mét een afstudeeropdracht en een felbegeerd traineeship bij reisorganisatie TUI op zak!

Mini-master in Marrakech

“Het was fantastisch om mee te mogen doen aan de Reiswerk Studenten Challenge”, vertelt Saskia enthousiast. “We vertrokken met zo’n 60 studenten voor zes dagen naar Marrakech. Daar moesten we opdrachten uitvoeren en kregen we presentaties. De hele top uit de reisbranche was aanwezig.”

“Het was heel leerzaam”, vertelt Saskia verder. “Eigenlijk een soort mini-master; je leerde zo ontzettend veel van de opdrachten en presentaties. Ik heb er een netwerk op kunnen bouwen waar ik nu nog profijt van heb. En ik heb er natuurlijk mijn afstudeeropdracht en traineeship aan overgehouden. Ik zou het andere studenten ook aanraden om mee te doen!”

Afstuderen bij TUI

Haar enthousiasme, creatieve blik en ondernemende instelling bleven niet onopgemerkt in Marrakech; Saskia belandde van alle deelnemers in de top drie en won daarmee het traineeship. Daarnaast leverde haar deelname Saskia ook een afstudeeropdracht bij TUI op. “Ik studeer nu af op de afdeling product development. Daar onderzoek ik de wensen en behoeften bij singlereizen en bekijk ik hoe TUI daarop in kan spelen met het productaanbod.”

“Het is leuk om te zien dat ik veel dingen van de opleiding nu in de praktijk kan brengen”, vertelt Saskia verder. “Hoe je onderzoek moet doen, maar ook marketing en sociale vaardigheden. Presenteren leer je op Tio bijvoorbeeld heel goed dankzij de kleine klassen. Tio laat je stevig in je schoenen staan.”

Kijkje achter de schermen tijdens traineeship

In januari gaat Saskia’s traineeship van start. Inhoudelijk staat het los van haar afstudeerproject, maar handig is het natuurlijk wel dat ze het bedrijf straks al een beetje kent. “Super leuk, dat traineeship”, vertelt Saskia opgetogen. “Ik mag op verschillende afdelingen gaan meelopen, zoals digital marketing en de cruise afdeling. Heel leuk en leerzaam; ik kijk er erg naar uit!”

We hebben Saskia gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend

Volg Saskia op LinkedIn

Lees meer over: afstuderen, ratings, toerisme, winnaar