1. Home
  2. Nieuws
  3. Afstuderen in de USA

Afstuderen in de USA

Leonie Dille, studente Internationaal Toeristisch Management, vloog voor haar afstudeeropdracht heen en weer tussen Nederland en de USA. Ze onderzocht hoe haar stagebedrijf America’s Tent Lodges hun product het beste kunnen verkopen op de Amerikaanse markt. “Ik had nooit verwacht zoveel te mogen reizen en zo enorm veel te leren!”

America’s Tent Lodges is een Nederlandse bedrijf dat volledig ingerichte tenten verhuurt op tien verschillende locaties in het Zuid-Westen van de USA. Leonie: “America’s Tent Lodges stelt op maat gemaakte reizen samen voor de klant, met daarin vooral het gebruik van de eigen accommodatie. Voor klanten die niet willen kamperen biedt het bedrijf ook diverse hotels. Mijn werkdagen zijn nooit hetzelfde. Dagelijks werk ik op kantoor in Nederland aan mijn onderzoek en ook direct aan de toepassing ervan. Zo ben ik bezig met het opstellen van een reserveringssysteem waarbij ik veel contact heb met Amerika. Daarnaast leg ik contacten voor het uitvoeren van marketingideeën.”

Trips naar de USA

“Tijdens mijn stage ben ik drie keer mee geweest naar de USA. De eerste keer ging ik naar een Business to Business (B2B) beurs in Los Angeles om te netwerken voor het bedrijf. Dit is een echt Amerikaanse beurs, met grote feesten inclusief cocktails en optredens. Ik heb hier kennis gemaakt met diverse bedrijven in de branche.”

Hoogwaardig diploma

“Vooral de marketinglessen op Tio kwamen tijdens mijn afstudeerperiode goed van pas. Maar ook mijn Minor International Business. Het verkopen van een product op een andere markt brengt met zich mee dat je je moet verdiepen in een andere cultuur.”

Volg Leonie op LinkedIn.

Lees meer over: internationaal, stage