1. Home
  2. Nieuws
  3. Stage bij Rotterdam Ahoy

Salesstage bij Rotterdam Ahoy

Valerie van Wingerden, studente Commercieel Business Management, wist een stageplek te bemachtigen bij één van de grootste overdekte evenementenaccommodaties van Nederland: Rotterdam Ahoy. Op de afdeling marketing & sales heeft ze het goed naar haar zin en vliegt ze door haar stage heen. Valerie: “Superleuk om die verschillende processen binnen Rotterdam Ahoy allemaal mee te krijgen. Jammer dat de stage straks voorbij is!”

Vakbeurzen organiseren

“Tijdens mijn stage ben ik, samen met collega’s, vooral bezig met de organisatie van de vakbeurzen Safety&Health@Work, over veilig en gezond werken, en Maintenance NeXT, gericht op industrieel onderhoud”, vertelt Valerie vol enthousiasme. “In de praktijk betekent dat dat ik veel bezig ben met het bellen en mailen van exposanten, mee ga naar afspraken, bij evaluatie- en verkoopgesprekken aanwezig ben, wekelijkse overleggen heb en ook andere beurzen mag bezoeken.”

Sprong in het diepe

De gevarieerde werkzaamheden bevallen Valerie heel goed. “In het begin kwam er best veel op me af: nieuwe informatie, veel vaktaal en een voor mij onbekend CRM-systeem. En omdat ik al vrij snel bel- en mailcontact met verschillende bedrijven had, was dat best spannend. Maar het gaat heel goed. De werkzaamheden zijn afwisselend en er is genoeg te doen; ik hoef me niet te vervelen.”

Leren van de praktijk

“In die paar weken heb ik al ontzettend veel geleerd”, gaat Valerie verder. “Bellen met bedrijven deed ik in het begin bijvoorbeeld met een belscript. Inmiddels gaat dat echt vanzelf en heb ik er veel plezier in. Ik mag daarnaast met mijn stagecoach mee naar afspraken. Hoe zulke commerciële gesprekken in de praktijk gaan, is superleerzaam. Het in gesprek gaan met mensen, alles zo goed mogelijk voor ze geregeld willen hebben, vind ik ook echt heel leuk merk ik!”

Doorstromen binnen Tio

Valerie heeft haar mbo-opleiding Commercieel Business Management bijna afgerond. “Ik wilde na de mavo graag iets in de commerciële richting en met economie. De mbo-businessopleiding van Tio sprak me erg aan. En ik kon de studie versneld volgen; in twee jaar tijd. Echt top vind ik dat. Ik heb wel uitdaging nodig en dat krijg ik hier.”

“De kleine klassen, goede lessen, persoonlijke begeleiding en kleinschaligheid van Tio vind ik heel fijn”, gaat Valerie verder. “Je bent hier geen nummertje. En voorlopig blijf ik nog even op Tio, want hierna ga ik de hbo-opleiding Commerciële Economie & Ondernemerschap doen!”

Onderdeel van Rotterdam Ahoy

Mogen werken voor zo’n grote evenementenaccommodatie is ontzettend leuk, vertelt Valerie tot slot. “Ondanks dat Rotterdam Ahoy zo’n grote organisatie is, ben ik hier echt onderdeel van de binnendienst. Ik heb daardoor al veel meegekregen van de verschillende processen binnen Rotterdam Ahoy. Dat is heel leerzaam. Ik heb het echt goed naar mijn zin; iedere dag is weer anders en ik heb leuke collega’s. Je wordt hier, ook als stagiaire, echt gewaardeerd. Jammer dat de stage straks voorbij is!”

Volg Valerie op LinkedIn

We hebben Valerie gevraagd hoe zij haar hogeschool en opleiding beoordeelt:
  • Hoe beoordeel je je opleiding? Uitstekend
  • Hoe beoordeel je Tio? Uitstekend
Lees meer over: events, marketing, ratings, sales, stage