1. Home
  2. Nieuws
  3. ANVR Bootcamp

ANVR Bootcamp

Het waren twee enerverende en lange dagen in oktober, we kijken terug op een geslaagd tweedaags bootcamp dat Tio in samenwerking met de ANVR heeft opgezet voor derde- en vierdejaars studenten Internationaal Toeristisch Management.

Het project daagt studenten uit aan de slag te gaan met ‘real life’ problemen van reis(gerelateerde) organisaties. Die organisaties mochten op hun beurt van de studenten innovatieve en creatieve oplossingen verwachten. Studenten mochten de cases in groepen van vijf ‘oplossen’ en hun advies presenteren. De cases werden aangedragen door ondernemingen uit de reisbranche, zoals Thika Travel, Otravo, TravelNext en CARMACAL van de ANVR. Na een korte toelichting op de cases door de case-owners gingen de studenten aan de slag met hun vraagstuk. Op dag twee presenteerden ze hun oplossingen aan hun medestudenten en de jury, die bestond uit toerismedocenten van Hogeschool Tio. Juryvoorzitter was Frank Oostdam, directeur ANVR.

ANVR onder de indruk

ANVR-directeur Frank Oostdam was onder de indruk van de ‘presentatieskills’ van alle Tio-studenten en gaf nog wat tips om straks na de studie dieper op dit soort cases in te kunnen gaan. Alle deelnemers kregen een cadeaubon voor een online reisgids naar keuze van Favoroute.com. De eigenaresse van dit bedrijf was een van de gastsprekers tijdens de bootcamp.

Winnaars naar Reiswerk Studenten Challenge

Het winnende team, Saskia van den Heuvel, Floor van Hees, Sanne-Marijn Bakkes, Puck van Dijk en Alisa Roo, gaf de beste adviezen en presentatie over de case van Otravo. Zij krijgen allemaal een free ticket voor deelname aan de Reiswerk Studenten Challenge 2017, naar een nog onbekende bestemming in Europa.

Werken aan echte problemen

De studenten vonden deze opzet van het vak Tourism Business Innovation vooral leuk omdat ze werkten aan ‘echte’ problemen uit de reisbranche. Ook vonden ze het inspirerend om in groepen te werken met studenten van andere vestigingen.

Toerismestudent Angelo Luijkx over de ANVR bootcamp:

"Dit was dus echt een unieke kans en de Challenge zal zeker goed staan op ieders cv! Het waren twee pittige, maar vooral leerzame dagen, met onder andere gastcolleges van verschillende vooraanstaande personen uit de reisbranche, zoals Joost Tania (oprichter van Thika Travel) en Frank Oostdam (directeur van de ANVR).
Tijdens het Bootcamp gingen we in verschillende groepen aan de slag met een aantal interessante cases om oplossingen te vinden voor diverse problemen uit de branche. De zeer creatieve en innovatieve oplossingen hebben alle groepen de tweede dag gepresenteerd aan de vakkundige jury."

Lees meer over: project, toerisme