1. Home
  2. Nieuws
  3. Dit autosporttalent moet je in 2020 in de gaten houden

Dit autosporttalent moet je in 2020 in de gaten houden

Nederland is in de voorbije jaren uitgegroeid tot een heus autosportland. Met Max Verstappen in de Formule 1 heeft Nederland een ware geweldenaar aan de top, maar in andere raceklassen zijn nog voldoende getalenteerde coureurs te vinden. Bijvoorbeeld Glenn van Berlo, business-student en autocoureur in de Formule 4.

Glenn van Berlo heeft het in zijn eerste seizoen in de Formule 4 heel goed gedaan. Direct vanuit de karts reed de zeventienjarige Veghelaar naar de tweede plaats in het Spaanse kampioenschap.

“Ik heb redelijk veel in de simulator gezeten. Ik heb veel aan mijn conditie en kracht gewerkt onder begeleiding van het centrum voor Topsport en Onderwijs in Eindhoven. Bovendien heb ik het gevoel dat ik de laatste maanden op mentaal vlak stappen heb kunnen maken”, keek Van Berlo terug op zijn eerste seizoen. 

Topsport en studie combineren

Glenn studeert aan de hbo-opleiding International Business Management en volgt het topsportprogramma bij Hogeschool Tio. Dit betekent dat het studieprogramma wordt afgestemd op het trainings- en wedstrijdschema van de student. Dankzij de kleinschaligheid en intensieve begeleiding kan Tio je een programma op maat aanbieden.

Bron: racingnews365.nlbd.nl