1. Home
  2. Nieuws
  3. Oud-student werkt bij SNS

Oud-student maakt carrière bij SNS

Oud-student Thom Dirven voelt zich als een vis in het water in de financiële sector. Een sector die hem, zeker binnen zijn huidige baan bij SNS, volop intellectuele uitdaging en doorgroeimogelijkheden biedt. Thom: “Werken in de financiële wereld is leuk omdat je qua kennis elke dag wordt uitgedaagd.”

Adviseur Dagelijkse Bankzaken

“Ik help en adviseer klanten in SNS-filialen met betrekking tot hun dagelijkse bankzaken”, vertelt Thom Dirven over zijn functie als Adviseur Dagelijkse Bankzaken. Als eerste aanspreekpunt voor klanten speelt hij een belangrijke rol. “Mijn taken bestaan vooral uit het beantwoorden van vragen van klanten en het adviseren over betaalproducten, spaarproducten en verzekeringen.” 

Thom volgt het Finance Traineeship bij Young Capital. “Mijn eerste opdracht was bij Stater in Amersfoort”, vertelt hij. “En nu ben ik dus werkzaam bij SNS. Het traineeship duurt anderhalf jaar en daarna kan ik blijven bij SNS.”

Volop doorgroeimogelijkheden

“Mijn baan bij SNS bevalt goed”, vertelt Thom. “Dat komt omdat ik in een korte tijd veel kan leren, ruimte heb om mezelf te ontwikkelen en veel verantwoordelijkheid krijg. Ik vind werken in de financiële sector leuk omdat ik qua kennis elke dag word uitgedaagd. De materie waar het om draait vind ik interessant en er zijn ontzettend veel doorgroeimogelijkheden.”

Elke dag een uitdaging

De financiële wereld omvat complexe materie die je brein constant op scherp stelt; allesbehalve saai dus. “Ik moet me een hele dag kunnen concentreren achter de computer; kleine foutjes zijn snel gemaakt en kunnen grote gevolgen hebben”, legt Thom uit. “Voor dit werk moet je erg nauwkeurig zijn, en omdat je veel diploma’s en certificaten in een korte tijd moet halen heb je ook doorzettingsvermogen nodig.”

Profijt van studie

Thom studeerde Hotel- en Eventmanagement aan Tio en ondervindt nog regelmatig voordeel van zijn studie. “Het vak Finance heeft zeker bijgedragen; dankzij dat vak groeide mijn interesse voor de sector en heb ik veel kennis over het vakgebied opgedaan. Daarnaast heb ik gemerkt dat de stages mij ook veel geholpen hebben.”

Waarom Tio?

Zijn belangrijkste reden destijds om voor Tio te kiezen was de mogelijkheid om de studie versneld te doen, vertelt Thom. “Dus in drie in plaats van vier jaar. Maar de mogelijkheid om je stages in het buitenland te kunnen doen vond ik ook erg prettig. En als laatste vond ik de praktijkgerichte aanpak, met name in het eerste jaar, erg fijn. De docenten die uit de praktijk kwamen konden hun vak goed uitleggen en enthousiast overbrengen. Of ik Tio aanraad als mensen ernaar vragen? Altijd!”

Volg Thom op LinkedIn