1. Home
  2. Nieuws
  3. Banqueting stage bij The Grand

Banqueting stage bij The Grand

Arthur Hundt loopt voor zijn opleiding Hotelmanagement stage bij Hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. Hij loopt hier stage op de banqueting afdeling. “Ik heb voor deze stage gekozen omdat ik graag mijn kennis wil uitbreiden en omdat ik een stage bij Sofitel Legend The Grand als een echte uitdaging zie.”

Arthur is op deze stage gewezen door een kennis. Arthur: “Hij heeft hier zelf stage gelopen en was erg enthousiast en raadde mij deze stage daarom aan. Het is dan ook heel mooi dat je bij Tio de mogelijkheid hebt om je eigen stage aan te dragen of te kiezen uit een groot aanbod van stages. Voor mijn stage op de banqueting afdeling moet ik zorgen dat de zalen naar wens van de gast worden opgebouwd. Daarnaast zorg ik dat de buffetten klaar staan, dat er het juiste aantal tafels en stoelen klaar staan en dat de koffie, thee en andere dranken aangevuld zijn. Bij een bruiloft of bij andere feesten zorg ik voor de hapjes en drankjes. Ik vind deze stage erg leuk omdat er veel variatie is qua werk en het geen dag verveelt.”

Uitdagende stage

Aan het begin van de werkdag meldt Arthur zich op het kantoor samen met zijn medecollega’s. Arthur: “Er vindt hier dan een briefing plaats en vervolgens worden de taken verdeeld. Dit zijn elke keer weer verschillende taken, omdat er elke dag weer andere meetings en happenings plaatsvinden bij Sofitel InspiredMeetings. Ik vind het leuk om elke dag andere werkzaamheden te hebben en om veel samen te werken met mijn collega’s. Er worden hier veel eisen gesteld aan mijn stage en mijn werkhouding. Het is daarom een uitdaging om elke dag goed te presteren en om de gasten die The Grand bezoeken de beste treatment te geven. Ook kom je met veel verschillende soorten mensen en persoonlijkheden in aanraking, waardoor je elke dag nieuwe dingen leert.”

Hoogwaardig diploma

Arthur: “Ik vind deze stage een echte aanrader, zeker voor studenten die leergierig zijn en dingen snel oppakken. Een super ervaring en het geeft me meteen meer duidelijkheid voor de toekomst.” Hoewel Arthur nog maar in zijn eerste jaar zit van zijn studie, heeft hij de kennis die heeft opgedaan bij de vakken al kunnen toepassen tijdens zijn stage. “Het vak sociale hygiëne (SOH) komt hier goed van pas. Ik heb bij dit vak geleerd hoe je met mensen in verschillende situaties op de juiste manier moet omgaan.” Ook vond Arthur het restaurant concept project erg boeiend. Arthur: “Je leert hier waarmee je allemaal rekening moet houden wanneer je bijvoorbeeld je eigen restaurant wilt openen.” Deze kennis is ook goed bruikbaar voor de toekomstplannen van Arthur. “Het liefst zou ik later mijn eigen hotel beginnen aan de skipiste in Oostenrijk in een mooi dorpje. Iedere dag sneeuw en wonen en werken in de bergen, dat is mijn ultieme droom!”

Volg Arthur op LinkedIn.

Lees meer over: stage