1. Home
  2. Nieuws
  3. Beleggerstalenten in finale minor Stocks & Bonds

Beleggerstalenten in finale minor Stocks & Bonds

Beleggen als een pro? Voor Tio-studenten met beursambities is er de minor Stocks & Bonds. In elf weken leren zij alle ins en outs van de financiële markt én gaan ze zelf beleggen en handelen. Deze week in de online finale presenteren drie finalisten hun indrukwekkende resultaten. Beginnersgeluk? Welnee, beleggerstalent!

Beurshandelaren in de dop

Aandelen, obligaties, effecten, opties en beleggingsportefeuilles. De minor Stocks & Bonds is er voor Tio’s hbo-studenten die géén businessopleiding volgen, maar wél graag meer willen leren over de financiële wereld. Aan de finale gaat een wekenlang virtueel beursspel vooraf waarin de studenten de beurswereld induiken en zo veel mogelijk (fictieve) winst proberen te behalen. Alle aspecten van handelen op de beurs komen voorbij. Vandaag, in een spannende online finale, presenteren drie finalisten van verschillende Tio-vestigingen hun resultaten.

Hoe zijn de studenten te werk gegaan?

Tijdens overtuigende presentaties, die allemaal in het Engels én thuis vanachter de webcam plaatsvinden, wordt duidelijk hoeveel financiële kennis de studenten zich eigen hebben gemaakt. Één voor één vertellen ze hoeveel winst ze hebben gemaakt, hoe ze te werk zijn gegaan en wat hun leermomenten waren. Zo vertelt Hotel- en Eventmanagementstudente Saskia dat ze handelde op basis van zowel fundamentele als technische analyse, en dat ze achteraf gezien best wat meer risico had mogen nemen. Exchangestudente Ana daarentegen nam juist vaker risico door zich voornamelijk op short selling te richten.

Tip: doe je research en vertrouw op je gevoel

De beste strategie? Die blijkt van Hotel- en Eventmanagementstudente Maureen Wakelkamp van Tio Utrecht. Zij wint een cheque ter waarde van € 450,-. “Maureen heeft laten zien dat ze veel kennis heeft opgedaan over het opbouwen van een portfolio. Ze heeft veel geld verdiend met short selling. Knap als je geen economische achtergrond hebt. En haar presentatie zag er geweldig uit”, aldus de jury. Maureens strategie? Het nieuws nauwlettend in de gaten houden, veel research doen en boeken lezen, risico’s nemen en vooral vertrouwen op je gevoel. “Ik vond het een leuke minor en heb enorm veel geleerd”, zegt ze na haar presentatie.

Exchangestudente Ana Castillo Vicente wordt tweede en Hotel- en Eventmanagementstudente Saskia de Vries, van Tio Utrecht, eindigt als derde.

Lees meer over: minor, project, winnaar