1. Home
  2. Nieuws
  3. Studiereis in bruisend Berlijn

Studiereis in bruisend Berlijn

Door: Nancy Zoet, studente Internationaal Toeristisch Management

Wij, de tweedejaarsstudenten Internationaal Toeristisch Management van Tio Amsterdam zijn op studiereis geweest naar Berlijn. Hier hebben we bedrijven bezocht, zijn we naar de ITB-beurs geweest en hebben we de stad ontdekt.

Bedrijfsbezoek QT

Op de eerste dag hebben we het evenementen- en productiebureau QT bezocht. Interessant om te horen hoe het bedrijf verschillende evenementen organiseert in de MICE-sector en wat daar allemaal bij komt kijken. Hierna bezochten we de Brandenburger Tor en gingen we naar de Reichstag, het Duitse parlementsgebouw. Het gebouw was erg groot en indrukwekkend. Vanuit de koepel en vanaf het dak van het gebouw had je een geweldig uitzicht op de stad. We sloten deze intensieve dag gezamenlijk af in het Hofbräu-restaurant waar typisch Duitse gerechten geserveerd werden en je kon genieten van Duitse livemuziek. Het was een gezellige avond!

Dineren op grote hoogte

Op vrijdag stond een bezoek aan de ITB (Internationale Tourismusbörse Berlijn), een gigantische vakantiebeurs, op de planning. Er was informatie over werkelijk alle bestemmingen en de aanwezige bedrijven vertelden je graag meer over hun bestemming. De ideale plek om op zoek te gaan naar een leuke stage of om meer over je stagebestemming te weten te komen! Aan het einde van de dag hebben we gezamenlijk gedineerd in de bol van een tv-toren: de Fernsehturm. Een geweldige beleving aangezien de bol langzaam ronddraait en je uitzicht op de stad daardoor continu verandert.

Street art spotten

De derde dag begon met een alternatieve stadswandeling waarbij onze gids wat meer onbekende plekjes in de stad liet zien. We kregen veel informatie over graffitikunstwerken en de achterliggende gedachten. Ook stond er een optioneel bedrijfsbezoek aan trip.me op de planning. trip.me is een online reisbureau gespecialiseerd in het samenstellen van op maat gemaakte reizen. De groep werd begeleid door oud-Tio-student Edgar, hoofd marketing bij trip.me. Het pand was klein maar gezellig, met plannen om te verplaatsen naar een gunstigere locatie. Het bezoek was leerzaam, leuk en interessant.

Bustour langs Berlijnse bezienswaardigheden

Op onze laatste dag hadden we vrije tijd om de stad verder te ontdekken. Er werden verschillende plannen getrokken. Ik ging met een groepje een bustour doen door de stad om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien, zoals Checkpoint Charlie, de Berlijnse muur en de KaDeWe (de Bijenkorf van Berlijn). Aan het eind van de dag vertrokken we gezamenlijk naar het vliegveld om weer terug te vliegen naar Amsterdam. Het was een geslaagde studiereis

Volg Nancy op LinkedIn