1. Home
  2. Nieuws
  3. Business Development stage

Business Development stage bij Bookunited

Angel Verkerk, studente Internationaal Toeristisch Management, vertelt over haar stage als business development assistent.

"Ik loop stage bij Bookunited, een jong en snelgroeiend B2B- en B2C-bedrijf. Als assistent business development manager houd ik me onder andere bezig met concurrentieanalyses, het opstellen van contracten en het verbeteren van de website."

Producten en reizen in de markt zetten 

"Bookunited is een paraplunaam waar verschillende merken onder vallen zoals: Hoteldeal.nl, Hoteldeal.be, Cheap.nl, Goupdeal.nl, d-deals (D-reizen), Lidl.nl, Lidl.be, WTC.nl, Myhotelcard.be, Telegraaf.nl en Groupactie.nl. 

Het is een jong bedrijf in Apeldoorn dat zich bezighoudt met het online vermarkten van producten maar hoofdzakelijk reizen, door gebruik te maken van bovengenoemde kanalen. Ook offline zet Bookunited producten en reizen in de markt, bijvoorbeeld door middel van nieuwsbrieven, kranten en magazines."

Dagelijkse werkzaamheden 

"Als assistent business development manager ben ik de rechterhand van de business development manager buitenland. Zij maakt de deals met verschillende aanbieders. Ik verwerk de contracten en ik pas er een concurrentieanalyse op toe. Als de verkoopprijs is bepaald, wordt het door de afdeling content op de website geplaatst.

Het opstellen van deze contracten van verschillende aanbieders is wat mij dagelijks bezighoudt. Daarnaast maak ik de overzichten van wat er allemaal online staat, maak ik algemene concurrentieanalyses van bijvoorbeeld de vluchtkosten naar Thailand van verschillende luchtvaartmaatschappijen, neem ik de telefoon aan en help ik hoteliers met hun vragen."  

Onderzoek naar de website 

"Als laatst houd ik mij bezig met onze eigen website. Dit is de website voor de B2B-kant van het bedrijf. Omdat deze niet optimaal is heb ik hier mijn onderzoek van gemaakt. Ik onderzoek hoe Bookunited de website kan aanpassen en verbeteren om potentiële nieuwe aanbieders en partners beter te informeren en enthousiasmeren over het bedrijf."

Volg Angel op LinkedIn.

Lees meer over: online marketing, stage, toerisme