1. Home
  2. Nieuws
  3. Business-student Dennis heeft zijn eigen bedrijf

Business-student Dennis heeft zijn eigen bedrijf

Studeren én je eigen volwaardige bedrijf runnen, Tio-student Dennis van Putten doet het gewoon! Hij studeert International Business Management en is oprichter en eigenaar van Maatstudent, een bedrijf dat studentchauffeurs levert aan bedrijven en particulieren.

Onderneming met 35 chauffeurs

“Het is eigenlijk heel geleidelijk ontstaan”, vertelt ondernemer Dennis: “Kennissen vroegen mij regelmatig om hen naar Schiphol te brengen in hun eigen auto. Omdat ik zelf niet altijd beschikbaar was, verzamelde ik een selecte groep chauffeurs om mij heen. Onze klanten prezen onze services aan binnen hun netwerk, waardoor we al snel konden uitbreiden naar de huidige 35 chauffeurs die op oproepbasis beschikbaar zijn.” Maatstudent levert inmiddels chauffeursdiensten tussen Utrecht, Nijmegen en Eindhoven.

Privéchauffeurs voor directeuren én gezinnen

Maatstudent levert studentchauffeurs aan bedrijven en particulieren. Ze rijden voor directie en personeel van verzekeringsmaatschappijen, advocatenkantoren en MKB’ers, maar brengen ook nog steeds gezinnen die op vakantie gaan naar de luchthaven. “Dankzij onze services kunnen klanten alle reistijd gebruiken als werktijd”, legt Dennis uit. “Dan zijn de kosten van een chauffeur snel terugverdiend.”

Creatief en ondernemend

Dennis: “Vanaf jonge leeftijd was ik al ondernemend en nu wilde ik iets doen wat dichterbij mijn opleiding ligt. Het fijne aan ondernemen is dat je er je eigen creativiteit in kwijt kunt. Bedenk ik iets nieuws, dan kan ik het direct in de praktijk brengen. Als je voor een baas werkt, moet je altijd eerst toestemming krijgen. Aan de andere kant is ondernemen natuurlijk ook hard werken!”

Sterke groei

Als eigenaar van Maatstudent heeft Dennis een grote verantwoordelijkheid: “Tot afgelopen maart deed ik alles zelf, maar door de sterke groei, redde ik dat niet meer. Daarom heb ik een business developer in dienst genomen, die mij ondersteunt in het contact met de chauffeurs. Ik richt me nu op het klantencontact, de facturering en de verdere uitbreiding en professionalisering van mijn bedrijf.”

Want zijn bedrijf blijft groeien: “De komende tijd is het de bedoeling om meer parttimefuncties te creëren voor studenten. Er komt plek voor een HR-trainer, een operationsmanager en een programmeur voor de website en systemen. Zo hopen wij studenten een leerzame bijbaan te bieden, waarbij zij ervaring kunnen opdoen in een leidinggevende functie.” 

Toekomstdroom

Maatstudent is nog maar een begin voor Dennis, want hij wil doorgroeien: “In augustus start ik met de Master in Management aan de Nyenrode Business Universiteit. Hier wil ik de richting Financial Management volgen om meer kennis op te doen op financieel gebied. Na mijn Master wil ik een aantal jaar werken om kennis en kapitaal op te doen om vervolgens rond mijn 35ste weer een eigen bedrijf te starten.”

Volg Dennis op LinkedIn.